Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης δε σταματά στιγμή να ανθίζει, με φρέσκα spots να προστίθενται στα διαχρονικά σουξέ της.

Πραξιτέλους για φαγητό και ποτό @ananacoffeefood

Περίπου 1,5 έτος πριν, ο Ιωσήφ Πρωιμάκης έκανε λόγο για την gastro αναγέννηση της Πραξιτέλους. Και πράγματι, ο δρόμος που ξεκινά από την Κολοκοτρώνη και καταλήγει στην Ευρυπίδου είδε όλο αυτό το διάστημα τα ρολά που κατέβηκαν στα παλιά μαγαζάκια -κυρίως μέρη που άπτονταν εμπορικά του φωτός, με απλίκες, λαμπατέρ, πολυελαίους κ.α.- να ανεβαίνουν και πάλι, με πολύ ενδιαφέροντα spots που έχουν να κάνουν πια με το τρώγειν και το πίνειν. Μέρη σαν τα παρακάτω.

"The Clumsies"

Το μπαρ του The Clumsies, worlds 50 best bars 2022

Όταν τον Δεκέμβριο του 2014, το "The Clumsies" άνοιγε τις πόρτες του, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθήσει. Το πρώτο ουσιαστικά global bar της Αθήνας παραμένει το μέρος που δημιούργησε hype στην Πραξιτέλους. Διατηρεί την high end φυσιογνωμία του, σερβίρει σπουδαία ποτά και φροντισμένο bar food και βρίσκεται σταθερά στα 50 κορυφαία μπαρ του πλανήτη. 

Info: Πραξιτέλους 30, τηλ. 210 3232682

"Γκαστόνε"

Πραξιτέλους_Γκαστόνε

Στις εσχατιές της Πραξιτέλους και στην ζεν πλατεία Ιερού Λόχου, το "Γκαστόνε" συνδυάζει τη χαλαρή καλοφαγία με ένα feelgood περιβάλλον, υπό το πρίσμα ενός ελληνικού diner όπου η γουρουνοπούλα συνυπάρχει με το Negroni. Ακριβώς δηλαδή ό,τι είχε στο μυαλό του ο Κλεομένης Ζουρνατζής, που είναι ο άνθρωπος που το "τρέχει”.

Info: Πραξιτέλους 43, τηλ. 210 3211455 

"Overoll"

Overoll στο Χαλάνδρι
Overoll Croissanterie

Πίσω στο φθινόπωρο του 2020, οι Άλκης Ζέρβας, ο Γιάννης Κίκιρας και Σπύρος Παππάς έκαναν πράξη τους την ιδέα για την πρώτη croissanterie της Αθήνας. Σχεδόν αμέσως, το "Overoll" εξελίχθηκε σε hit, με τα κρουασάν του να γίνονται viral για όλους τους σωστούς και βουτυρένιους λόγους. 

Info: Πραξιτέλους 27, τηλ. 211 4198151

"Prac•sitele"

Το ιταλικό εστιατόριο Prac•sitele στο κέντρο της Αθήνας
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το πιο πρόσφατο από τα σουξέ της Πραξιτέλους είναι αυτό το ανοιχτόκαρδο all day bar restaurant που μιλά απταίστως την ιταλική γλώσσα όσον αφορά το μενού του. Κορυφαία πίτσα, προσεγμένη pasta και καλοφτιαγμένα cocktails κάνουν τη διαφορά.

Info: Πραξιτέλους 7, τηλ. 210 7000720

"ANÄNA"

Πραξιτέλους_Ανανα

Αποτέλεσε σχεδόν από το "ντεμπούτο" του talk of the town για τους coffee aficionados στην πόλη, καθώς ήταν από εκείνα τα μέρη που αφενός έλειπαν και αφετέρου θύμιζαν σε όλους τα αντίστοιχα spots που μανιωδώς έαχνες μέχρι πριν κάποια χρόνια στα ταξίδια σου στο εξωτερικό. Ευχάριστο περιβάλλον, τζαμαρίες για χάζι και ποιοτικά blends συνθέτουν εδώ το σκηνικό.

Info: Πραξιτέλους 33, τηλ. 211 1151788

"The Misfit"

Πραξιτέλους_The Misfit

Ακόμη μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες, που έκανε την εμφάνισή της στις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου. Παρότι το όνομα του παραπέμπει προς μάλλον αντίθετη κατεύθυνση, τα πάντα σε αυτό το all day spot είναι προσεγμένα, σε έναν όμορφο χώρο εντός ενός νεοκλασικού κτιρίου. 

Info: Πραξιτέλους 14, Αθήνα, τηλ. 6936 758660

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.