Τα 'Ανοιχτά Ζυθοποιεία' είναι ξανά εδώ

Μία μοναδική εμπειρία ζύθου επιστρέφει, το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΟΙΧΤΑ ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ

Μετά από 3 χρόνια απουσίας για τους γνωστούς λόγους -βλέπε πανδημία- τα "Ανοιχτά Ζυθοποιεία" επιστρέφουν. Το ζυθόφιλο κοινό θα έχει και πάλι την ευκαιρία (μετά το 2018 και το 2019) να επισκεφθεί παλιά και νέα, γνωστά αλλά και μικρότερα ζυθοποιεία σε αρκετά σημεία της Ελλάδας μέσα από μία διαδραστική εμπειρία που περιλαμβάνει ξεναγήσεις, εμπειρίες γευσιγνωσίας, καθώς και μία σειρά από γευστικές δοκιμές πολλών και διαφορετικών ειδών μπύρας στον χώρο που αυτή φτιάχνεται. 

Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών προσφέρει έτσι τη δυνατότητα σε κάθε φίλο της μπύρας να γνωρίσει από κοντά μερικές από τις σημαντικότερες ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας, μέσα από την ιστορία, την παραγωγική διαδικασία, την επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα σημαντικότερα brands του χώρου.

> Διάβασε ακόμη: Υπάρχει χώρος για taprooms στην Αθήνα;

Γενικότερα, μιλάμε για μία ολοκληρωμένη εμπειρία γύρω από την μπύρα, με την είσοδο μάλιστα στα ζυθοποιεία αλλά και τη συμμετοχή στις δράσεις να είναι δωρεάν.


Info

Τα ζυθοποιεία-μέλη της ενέργειας είναι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία AE, Ζυθοποιία Πηνειού ΙΚΕ, Ζυθοποιία Χίου ΙΚΕ, Κορινθιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Κρητικές Ζυθοποιίες -Ζηδιανάκης ΑΕ, Κρητική Ζυθοποιία ΑΕ, Μικροζυθοποιία Καβάλας, Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο, Μικροζυθοποιία Local streets beer, Μικροζυθοποιία Μυκόνου AEBE, Μικροζυθοποιία Septem OE, Μικροζυθοποιία Σερρών και Β. Ελλάδος ΑΕ, Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ, Πρότυπη Συνεργατική Νανοζυθοποιία ΟΕ.

ellinikienosizithopoion.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

O Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο πρώτο esthete event της νέας σεζόν

Στο Rock n Roll Athens επιστρέφει ο DJ την Παρασκευή 6 Φεβρουρίου στις 11 το βράδυ, με τον Stark να επιμελείται το Intro DJ Set.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
30/01/2026

Το κρασί της Αρχαίας Ελλάδας, σε δύο μοναδικές οινικές βραδιές στο 'Τανίνη Αγάπη μου'

Τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου 2026, στα Εξάρχεια και το Τανίνη Αγάπη μου έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας.

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

Κάπως έτσι φτάσαμε να πίνουμε (πολύ) καλό καφέ στην Αθήνα

Η ιστορία της αγαπημένης συνήθειας όλων και η διαδρομή από τον ελληνικό και τον φραπέ, στο freddo και τον specialty coffee.