Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα κάνουν το last call τους στις μπάρες της πόλης και σαλπάρουν.

ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΠΑΡ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, παρατηρούμε με χαρά την έστω και πρόσκαιρη επέκταση της αθηναϊκής μπαρ σκηνής σε δημοφιλή νησιά της χώρας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει με τρόπο απολύτως ταιριαστό με την έδρα του εκάστοτε μπαρ, που συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα με κάποιο από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα ή ομάδες της πρωτεύουσας

Από τη Σαντορίνη στην Κρήτη…

Στο "Grace" της Σαντορίνης, το "Baba Au Rum" ενώνει τις δυνάμεις του με το "363", σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια του νησιού. Ο Θάνος Προυναρούς έχει εμπιστευθεί απόλυτα τον ταλαντούχο Δημήτρη Ψύλλο, με τον τελευταίο να ακολουθεί υποδειγματικά τις κατευθύνσεις που του πρώτου, προσθέτοντας και τις δικές του πινελιές, σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μενού.

Στην κάρτα του "363 Bar by Baba au Rum" δεν αναφέρονται ακριβώς τα συστατικά που περιέχει κάθε κοκτέιλ, αλλά η περιγραφή σκιαγραφεί το γευστικό ταξίδι που θα σας προσφέρει.

Περίπου 6 χλμ. νοτιότερα και στο "Ohh Boy", πέρα από τα γνωστά και αγαπημένα εδέσματα, θα συναντήσει κανείς πίσω από την μπάρα τον Steve Ajulo (γνώριμός μας από το "Odori"), ο οποίος ως head bartender έχει δημιουργήσει μια λίστα με έμπνευση από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το Αιγαίο.

Στην αντίθετη πλευρά και το Καμάρι, το "Radisson Blu Zaffron Resort" έχει ήδη κάνει αίσθηση για όλους τους σωστούς λόγους. Το ίδιο κάνει και το μπαρ του, εκεί όπου οι Σπύρος Κερκύρας και Λυκούργος Χριστοθανόπουλος έχουν επιμεληθεί τη λίστα των ποτών – μεταξύ αυτών και έξι ιταλικά κοκτέιλ, προσαρμοσμένα πλήρως στη φιλοσοφία του ιστορικού εστιατορίου "Zeffirino", που επίσης στεγάζεται στο ξενοδοχείο.

Παραμένοντας στο ίδιο νησί, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει την επιμέλεια στις λίστες ποτών των "MarinEra", "The Athenian House" και "Homeric Poems". Ο connoisseur Γκικόπουλος υπογράφει επίσης τα κοκτέιλ τόσο στο "Kounna Beach & Resto Bar", στο Φαληράκι της Ρόδου, όσο και στο "Monastiri Beach House" της Πάρου – στην τελευταία περίπτωση, μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση.

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Λασίθι και στο "Daios Cove", το "The Clumsies" –με τον Νίκο Σουρμπάτη να αφήνει για λίγο την μπάρα της Πραξιτέλους– εξακολουθεί να εμπνέεται από το κρητικό terroir, με μια λίστα χωρισμένη σε τρεις κατηγορίες (Countryside & Landscapes/ Mountainous Spaces & Gorges/ Wellness Drinks) και υλικά που αντικατοπτρίζουν πλήρως τη φυσιογνωμία του νησιού.

…και από τις Σπέτσες στη Μύκονο

Ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ξενοδοχεία, το "Poseidonion Grand Hotel", φιλοξενεί στη βεράντα του το "Palms Bar" που για ακόμη μία χρονιά έχει πίσω από την μπάρα του την ομάδα του "Μr. Fox". Η φιλοσοφία κινείται γύρω από το concept των νόστιμων ποτών με πολλά foodie στοιχεία, ιδιαίτερες τεχνικές παρασκευής, minimal αισθητική αλλά maximal γεύση, σε μια λίστα με signature cocktails and spirits που υπογράφει ο Πάνος Κανατσούλης.

Επίσης στις Σπέτσες, το "Hono&Lulu" φέρνει για τέταρτη χρονιά εξωτικό αέρα, σε μία έξοχη δουλειά από την οποία ξεχωρίζουν ασφαλώς και οι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας λίστες κρασιών και κοκτέιλ εμπνευσμένων από την tiki κουλτούρα (με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα).

Πίσω στις Κυκλάδες, το "Τζετ" συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα places to be στο Κουφονήσι, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο ("Odori", "Frater & Soror") να υπογράφει τα κοκτέιλ. Στην Τήνο, ο Νικόλας Μοσχονάς, μετά την εξαιρετική λίστα που έφτιαξε στο κυψελιώτικο "Έπρεπε Bar", παραμένει η ψυχή και το μυαλό πίσω από την μπάρα του "Three Donkeys", που για τέταρτη σεζόν εξακολουθεί να πατά στο concept του new wave tiki bar.

Στο ίδιο νησί, τα ποτά τόσο στο "Dear John" όσο και στο "See You Soon" φέρουν τη σφραγίδα του Βασίλη Κυρίτση ("The Clumsies", "Line Athens"), με τον "Διόσκουρό του, Νίκο Μπάκουλη, να "ευθύνεται" για την αντίστοιχη λίστα στο προσεγμένο beach bar restaurant "Tortuga", στη Νάξο. Στο ίδιο νησί βρίσκεις πια το πιο φρέσκο μέλος του Nolanverse: Το "Belman” είναι ένα αστικό μπαρ τοποθετημένο σε νησί, με τα ποτά του να φροντίζει η Πόπη Σεβαστού.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη Μύκονο. Στο Νησί των Ανέμων, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές είναι εκείνη της Μαίρης Ταλαιπώρου ("Nikkei"), η οποία έχει φτιάξει μια ιδιαίτερη λίστα για το "Kazarma", με 5 bubbling και 3 sour ποτά. Οι φυσαλίδες έχουν εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο, με επιλογές που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και αγαπούν πολύ τα φρούτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Βασίλη Κυρίτση, πώς έγιναν ξανά της μόδας τα disco drinks;

Μία κουβέντα με τον κορυφαίο bartender και Lead Activation Strategist, στο πλαίσιο του προγράμματος Schweppes Brand Ambassadors, με αφορμή το νέο Schweppes Tropical Fusion.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/07/2025

Πώς είναι να πίνεις σε ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Ασίας

Όλα όσα κάνουν το Sunset Park στο Desa Potato Head του Μπαλί ένα από τα κορυφαία μπαρ στα πέριξ του Ινδικού ωκεανού.

Οι Adam Beyer και Maceo Plex σε ένα μοναδικό double bill

Το Bolivar Beach Club υποδέχεται δύο κολοσσούς της παγκόσμιας techno σκηνής. Το line-up συμπληρώνει ο Manolaco.

Ο Echonomist επιστρέφει στο Bolivar

Μαζί του, οι Nick Matthew και ΛVΛ.

Ο Βασίλης Κυρίτσης στους σημαντικότερους ανθρώπους από το σύμπαν των μπαρ για το 2025

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100 του Drinks International, με εκείνους που 'τρέχουν' το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ο συνδημιουργός των The Clumsies, Line και Walk In.

Sun:Set Beach Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο DOT Beach Vibes

Το Σάββατο 5 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Α’ Πλαζ Βούλας.

Seacret: Το μυστικό της απόλαυσης στη Νέα Μάκρη

Στη Νέα Μάκρη, το "Seacret" αποκαλύπτει την καλοκαιρινή του μαγεία με θέα θάλασσα, signature cocktails και γεύσεις που σε κρατούν από το πρωί ως το βράδυ.