Η αθηναϊκή μπαρ σκηνή ρίχνει άγκυρα στα νησιά

Επιτυχημένες ομάδες, projects και πρόσωπα κάνουν το last call τους στις μπάρες της πόλης και σαλπάρουν.

ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΜΠΑΡ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Όπως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, παρατηρούμε με χαρά την έστω και πρόσκαιρη επέκταση της αθηναϊκής μπαρ σκηνής σε δημοφιλή νησιά της χώρας κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει με τρόπο απολύτως ταιριαστό με την έδρα του εκάστοτε μπαρ, που συνεργάζεται άμεσα ή έμμεσα με κάποιο από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα ή ομάδες της πρωτεύουσας

Από τη Σαντορίνη στην Κρήτη…

Στο "Grace" της Σαντορίνης, το "Baba Au Rum" ενώνει τις δυνάμεις του με το "363", σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια του νησιού. Ο Θάνος Προυναρούς έχει εμπιστευθεί απόλυτα τον ταλαντούχο Δημήτρη Ψύλλο, με τον τελευταίο να ακολουθεί υποδειγματικά τις κατευθύνσεις που του πρώτου, προσθέτοντας και τις δικές του πινελιές, σε ένα πάρα πολύ ενδιαφέρον μενού.

Στην κάρτα του "363 Bar by Baba au Rum" δεν αναφέρονται ακριβώς τα συστατικά που περιέχει κάθε κοκτέιλ, αλλά η περιγραφή σκιαγραφεί το γευστικό ταξίδι που θα σας προσφέρει.

Περίπου 6 χλμ. νοτιότερα και στο "Ohh Boy", πέρα από τα γνωστά και αγαπημένα εδέσματα, θα συναντήσει κανείς πίσω από την μπάρα τον Steve Ajulo (γνώριμός μας από το "Odori"), ο οποίος ως head bartender έχει δημιουργήσει μια λίστα με έμπνευση από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και το Αιγαίο.

Στην αντίθετη πλευρά και το Καμάρι, το "Radisson Blu Zaffron Resort" έχει ήδη κάνει αίσθηση για όλους τους σωστούς λόγους. Το ίδιο κάνει και το μπαρ του, εκεί όπου οι Σπύρος Κερκύρας και Λυκούργος Χριστοθανόπουλος έχουν επιμεληθεί τη λίστα των ποτών – μεταξύ αυτών και έξι ιταλικά κοκτέιλ, προσαρμοσμένα πλήρως στη φιλοσοφία του ιστορικού εστιατορίου "Zeffirino", που επίσης στεγάζεται στο ξενοδοχείο.

Παραμένοντας στο ίδιο νησί, αξίζει να αναφέρουμε πως ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος έχει την επιμέλεια στις λίστες ποτών των "MarinEra", "The Athenian House" και "Homeric Poems". Ο connoisseur Γκικόπουλος υπογράφει επίσης τα κοκτέιλ τόσο στο "Kounna Beach & Resto Bar", στο Φαληράκι της Ρόδου, όσο και στο "Monastiri Beach House" της Πάρου – στην τελευταία περίπτωση, μαζί με τον Γιάννη Κοροβέση.

Στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στο Λασίθι και στο "Daios Cove", το "The Clumsies" –με τον Νίκο Σουρμπάτη να αφήνει για λίγο την μπάρα της Πραξιτέλους– εξακολουθεί να εμπνέεται από το κρητικό terroir, με μια λίστα χωρισμένη σε τρεις κατηγορίες (Countryside & Landscapes/ Mountainous Spaces & Gorges/ Wellness Drinks) και υλικά που αντικατοπτρίζουν πλήρως τη φυσιογνωμία του νησιού.

…και από τις Σπέτσες στη Μύκονο

Ένα από τα πιο εμβληματικά ελληνικά ξενοδοχεία, το "Poseidonion Grand Hotel", φιλοξενεί στη βεράντα του το "Palms Bar" που για ακόμη μία χρονιά έχει πίσω από την μπάρα του την ομάδα του "Μr. Fox". Η φιλοσοφία κινείται γύρω από το concept των νόστιμων ποτών με πολλά foodie στοιχεία, ιδιαίτερες τεχνικές παρασκευής, minimal αισθητική αλλά maximal γεύση, σε μια λίστα με signature cocktails and spirits που υπογράφει ο Πάνος Κανατσούλης.

Επίσης στις Σπέτσες, το "Hono&Lulu" φέρνει για τέταρτη χρονιά εξωτικό αέρα, σε μία έξοχη δουλειά από την οποία ξεχωρίζουν ασφαλώς και οι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας λίστες κρασιών και κοκτέιλ εμπνευσμένων από την tiki κουλτούρα (με την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα).

Πίσω στις Κυκλάδες, το "Τζετ" συνεχίζει να αποτελεί ένα από τα places to be στο Κουφονήσι, με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο ("Odori", "Frater & Soror") να υπογράφει τα κοκτέιλ. Στην Τήνο, ο Νικόλας Μοσχονάς, μετά την εξαιρετική λίστα που έφτιαξε στο κυψελιώτικο "Έπρεπε Bar", παραμένει η ψυχή και το μυαλό πίσω από την μπάρα του "Three Donkeys", που για τέταρτη σεζόν εξακολουθεί να πατά στο concept του new wave tiki bar.

Στο ίδιο νησί, τα ποτά τόσο στο "Dear John" όσο και στο "See You Soon" φέρουν τη σφραγίδα του Βασίλη Κυρίτση ("The Clumsies", "Line Athens"), με τον "Διόσκουρό του, Νίκο Μπάκουλη, να "ευθύνεται" για την αντίστοιχη λίστα στο προσεγμένο beach bar restaurant "Tortuga", στη Νάξο. Στο ίδιο νησί βρίσκεις πια το πιο φρέσκο μέλος του Nolanverse: Το "Belman” είναι ένα αστικό μπαρ τοποθετημένο σε νησί, με τα ποτά του να φροντίζει η Πόπη Σεβαστού.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη Μύκονο. Στο Νησί των Ανέμων, μία από τις πιο ενδιαφέρουσες δουλειές είναι εκείνη της Μαίρης Ταλαιπώρου ("Nikkei"), η οποία έχει φτιάξει μια ιδιαίτερη λίστα για το "Kazarma", με 5 bubbling και 3 sour ποτά. Οι φυσαλίδες έχουν εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο, με επιλογές που χαρακτηρίζονται από φρεσκάδα και αγαπούν πολύ τα φρούτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.