Tο Café Femenino φέρνει την ισότητα στην κούπα μας

Το περουβιανό brand ενδυνάμωσης των εργατριών του καφέ, αποκτά την πρώτη ευρωπαϊκή έδρα του στην Αθήνα και μας καλή να γνωρίσουμε την ιδεολογία πίσω απ’ την γεύση του καφέ του.

Tο Café Femenino φέρνει την ισότητα στην κούπα μας

Ένα εντελώς διαφορετικό specialty coffee concept παρουσιάζει η Café Femenino Greece (Λεωφ. Κηφισίας 324) στην Αθήνα, που γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη στην οποία αποκτά παρουσία το περουβιανό brand: μέσω του άκρως ποιοτικού καφέ του, αφηγείται, τιμάει και προβάλλει την ιστορία των γυναικών που εργάζονται σκληρά πίσω από κάθε κούπα καφέ που εμείς απολαμβάνουμε.

Φέρνοντας στην Ελλάδα μια πρωτοποριακή ιδέα με ιστορία από το 2003, το Café Femenino Greece αντλεί τους καφέδες του από συνεταιρισμούς γυναικών από εννέα διαφορετικές χώρες (Κολομβία, Περού, Βολιβία, Ινδονησία, Βραζιλία, Νικαράγουα, Γουατεμάλα, Αγιο Δομίνικο, Ρουάντα) στις οποίες έχει παρουσία το Café Femenino Foundation, το οποίο, με καινοτόμες μεθόδους, εκπαιδεύει τις γυναίκες παραγωγούς από το 2004 ώστε να καλλιεργούν υψηλής ποιότητας καφέ Arabica σε αυξημένα υψόμετρα.

Tο Café Femenino φέρνει την ισότητα στην κούπα μας - εικόνα 1

Το Café Femenino Foundation δημιουργήθηκε το 2003 από γυναίκες στο Περού, οι οποίες είχαν μια δυνατή ιδέα: να αποδώσουν την αξία που ανήκει δικαιωματικά στις γυναίκες καλλιεργήτριες καφέ και να αναδείξουν τον σημαντικό ρόλο τους στην βιομηχανία του καφέ. Η πλειοψηφία των γυναικών αυτών ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, που κυρίως διοικούνται από άνδρες, και έχουν εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα και μηδενική συμμετοχή στα κοινωνικά ζητήματα της κοινότητάς τους.

Με τη συμμετοχή τους, όμως, στον συνεταιρισμό του Café Femenino, οι γυναίκες αυτές αποκτούν δικαιώματα όπως η διαχείριση της γης που καλλιεργούν, ηγετικός ρόλος στις κοινότητές τους, οικονομική αυτάρκεια, αλλά και απευθείας πληρωμή για τον καφέ που παράγουν. Έτσι, οι γυναίκες αυτές συμβάλλουν στο οικογενειακό τους εισόδημα και συνεισφέρουν ενεργά στις κοινότητές τους.

Tο Café Femenino φέρνει την ισότητα στην κούπα μας - εικόνα 2

Το Café Femenino Greece, μέσα από το δίπτυχο quality-equality, πέρα από το να προσφέρει εξαιρετικό καφέ, βάζει κι ένα σημαντικό λιθαράκι στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από θέματα δικαιοσύνης και ισότητας στο διεθνές εμπόριο του καφέ. Βιολογικής γεωργίας και με Fairtrade πιστοποίηση κατά 90%, οι καφέδες του Café Femenino Greece βασίζονται σε κόκκους που απολαμβάνουν σταδιακή και αργή ωρίμανση, με μεγάλες διαφοροποιήσεις θερμοκρασίας μεταξύ ημέρας και νύχτα, δίνοντας αποτέλεσμα γεμάτοπλούσια αρώματα και ισορροπημένες οξύτητες.

Παράλληλα, η σωστή επεξεργασία των κόκκων, όπως διασφαλίζεται από τις πρακτικές που διδάσκει στις καφεοπαραγωγούς το Ίδρυμα, έχει καταλυτικό αντίκτυπο στην τελική ποιότητα των καφέδων, δίνοντας καθαρή, φωτεινή γεύση, έντονο σώμα και φρουτώδεις, ανθικές και σοκολατένιες νότες.

Πέρα όμως από το θεσπέσιο γευστικά Speciality Coffee που προσφέρει και τα υπόλοιπα πρωτοποριακά vegan, sugarfree, glutenfree γλυκά και εδέσματά του, το Café Femenino ως αλυσίδα δεσμεύεται να δωρίζει 0.05 cent ανά ποτήρι καφέ που πουλάει, στο Ίδρυμα Café Femenino Foundation, ώστε κάθε χρόνο να πραγματοποιείται κάποιο συγκεκριμένο έργο υποστήριξης των εννέα παραγωγικών χωρών. Το πρώτο έργο που αναλαμβάνει για το Ίδρυμα για τα έτη 2021/22 είναι το Early education center στην κοινότητα Cajamarca στο Περού.

Tο Café Femenino φέρνει την ισότητα στην κούπα μας - εικόνα 3

Στο Café Feminino Greece, λοιπόν, κάθε φλιτζάνι μετράει, όχι μόνο στην μοναδική γεύση που θα απολαμβάνουμε, αλλά και στην ελπίδα που χαρίζουμε με κάθε γουλιά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Νέες συνεργασίες και vegan culture στο "In Love Again"

Το μικρό αδερφάκι του πολυβραβευμένου "Baba Au Rum" δε σταματά να εξελίσσεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/11/2022

Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

Κάτι φαίνεται να τρέχει ανάμεσα σε Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Famous Comedy Nights, σε ένα μπαρ κοντά σου

Το Famous Grouse επαναφέρει το Stand Up Comedy στα πιο αγαπημένα μπαρ της πόλης.

Το "By The Glass" σβήνει 10 κεράκια

Και το γιορτάζει με ένα πάρτι, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Για bar-hopping κατά την εβδομάδα του Athens Bar Show

Τα περιβόητα guest bartendings, τα μοναδικά events και όλα όσα θα παίξουν στην αθηναϊκή πίνειν σκηνή, στο πλαίσιο του Athens Bar Show.

Μία κουβέντα με τους διοργανωτές του Athens Bar Show

Μπάμπης Καϊδαλίδης και Γιάννης Σημαντήρας, μιλούν στο "α" για τη μεγάλη γιορτή των μπαρ και των spirits.

Urban Alchemies: Η Αθήνα στο επίκεντρο της παγκόσμιας bar σκηνής

Τα Urban Alchemies parties συναντούν καλοφτιαγμένα cocktails από τους μύστες του bartending στις μπάρες του αθηναϊκού κέντρου.