
Η ιαπωνική κουζίνα και οι τεχνικές της έχουν ανέβει για τα καλά στις αθηναϊκές μπάρες, γι’ αυτό κι εμείς επιλέξαμε τα πέντε καλύτερα spots της πόλης για να δοκιμάσετε εξαίσια sushi rolls και πρωτότυπα κοκτέιλ σε εμπνευσμένα γευστικά ταιριάσματα.
Εκλεκτές γεύσεις στο Κολωνάκι

Στο κοσμοπολίτικο «Nikkei Peruvian resto-bar» θα μυηθείτε στην ιδιαίτερη nikkei κουζίνα, αλλά και στην τέχνη του food pairing, δοκιμάζοντας συνδυασμούς από πιάτα και εμπνευσμένα ταιριαστά κοκτέιλ. Στον ατμοσφαιρικό του χώρο, που μοιάζει με θαλάσσια σπηλιά, με βράχια, κοχύλια και ένα εντυπωσιακό μπαρ-ενυδρείο, θ’ ακούσετε καλές μουσικές και θα απολαύσετε τα εξωτικά κοκτέιλ της Μαίρης Ταλαιπώρου σε συνδυασμό με κάποιο από τα ιδιαίτερα rolls του σεφ Σπύρου Μαυροειδή. Κάθε εβδομάδα υπάρχει διαφορετική κάρτα με πιάτα και κοκτέιλ ημέρας, αν πάτε όμως την τρέχουσα εβδομάδα, θα δοκιμάσετε το unagi roll με φουαγκρά, ουασάμπι, black tobiko και τεριγιάκι σος και θα το συνδυάσετε με το Laguna Shimpe με βότκα, μετσοβόνε, γιούζου, γιασεμί και φυσαλίδες.
Εξωτικά ταιριάσματα στο Ψυχικό

Το «Hachiko sushi tales & cocktails» είναι μία από τις πιο γευστικές προτάσεις στο Νέο Ψυχικό, ενώ ο συνδυασμός σούσι και κοκτέιλ είναι η ειδικότητά του. Στον κομψό και φιλόξενο εσωτερικό του χώρο με το μίνιμαλ ντιζάιν και το ασπρόμαυρο φόντο, θα δοκιμάσετε κλασικό σούσι, αλλά και κάποιες πολύ ιδιαίτερες επιλογές που ταιριάζουν γάντι με την cocktail list που έχει επιμεληθεί ο Χριστόδουλος Δούκας. Στα must taste είναι το Ahi + ikura, ένα roll με σολομό, τόνο, καβούρι, τυρί κρέμα, spicy mayo και τεριγιάκι σος, το οποίο ταιριάζει απόλυτα με το δροσερό και πικάντικο Supaishina Mango με τεκίλα, μέλι, μάνγκο και wasabi.
Ιαπωνικό fusion και μεσογειακά κοκτέιλ

Στο «Matsuhisa Athens», στην πιο ειδυλλιακή τοποθεσία της αθηναϊκής ριβιέρας, θα γνωρίσετε τη signature fusion κουζίνα του θρυλικού Nobu Matsuhisa. Το καλαίσθητο εσωτερικό του, η υπέροχη θέα στον κόλπο του Αστέρα και οι εξαιρετικές προτάσεις του για εμπνευσμένα food pairings είναι τα βασικά στοιχεία που μπορούν να μετατρέψουν ένα δείπνο σε ξεχωριστή εμπειρία. Θα δοκιμάσετε αυθεντικό σούσι με εξαιρετική πρώτη ύλη, όπως με φρέσκο σολομό, γαρίδα τεμπούρα, καβούρι, χέλι το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με δροσερά κοκτέιλ με μεσογειακό ταμπεραμέντο. Δοκιμάστε οπωσδήποτε το Negi toro roll και συνδυάστε το με το Mediterranean Negroni, το οποίο είναι μαγειρεμένο με πράσινες, γλυκές πιπεριές και βότανα της Μεσογείου.
Σούσι και κοκτέιλ στον Κορυδαλλό

Το «Malt fine dining & spirits», που στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό νεοκλασικό στην Πλατεία Ελευθερίας, είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να πας στον Κορυδαλλό. Θα το παρατηρήσετε αμέσως από το μπλε ρουαγιάλ χρώμα και τα μαρμάρινα σκαλοπάτια που οδηγούν στην είσοδο, ενώ μπαίνοντας στον εσωτερικό του χώρο η διακόσμηση παραπέμπει σε σπίτι εποχής. Ανοίγει από το πρωί για καφέ και brunch, ενώ από το απόγευμα και μετά σερβίρει σούσι και κοκτέιλ στην όμορφη βεράντα του. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την Thai Tommy’s Margarita με τεκίλα, αγαύη, σπιτικό σιρόπι τσίλι και τζίντζερ και να τη συνδυάσετε με το Mango soft shell crab, ένα νόστιμο roll με τηγανητό καβούρι Αλάσκας, αγγούρι, μάνγκο και μαγιονέζα.
Χαβανέζικα σούσι στο Χαλάνδρι

Το εξωτικό «White Monkey» στον πεζόδρομο της Γυφτοπούλου φημίζεται για τα δροσερά tiki κοκτέιλ του, αλλά και για τις ιδιαίτερες προτάσεις του σε bar food για να συνδυάσετε το ποτό σας. Ο Στάθης Χρηστίδης έχει σχεδιάσει ένα μενού που ταιριάζει απόλυτα στην tiki φιλοσοφία των κοκτέιλ, παντρεύοντας μαεστρικά την ιαπωνική κουζίνα και τις τεχνικές της με την πληθωρικότητα των γεύσεων της Καραϊβικής. Συνδυάστε το πειραγμένο «Tiki California roll» με καβούρι, μαγιονέζα από ψητό ανανά, αγγούρι, αβοκάντο και σουσάμι, μαζί με το «White Monkey vol. 4» που η τζιντζεράτη επίγευσή του ταιριάζει άψογα με τον ανανά του tiki roll.