«Villa Grigio 46»: Aperitivo και δροσιά στον κήπο του Παλαιού Φαλήρου

Ψηλά δέντρα, φουντωτοί θάμνοι, καλοβαλμένες φερφορζέ και αεράτα τραπεζάκια συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό του κήπου του «Villa Grigio 46.

«Villa Grigio 46»: Aperitivo και δροσιά στον κήπο του Παλαιού Φαλήρου

Ψηλά δέντρα, φουντωτοί θάμνοι, καλοβαλμένες φερφορζέ και αεράτα τραπεζάκια συνθέτουν το μαγευτικό σκηνικό του κήπου του «Villa Grigio 46», ενός χώρου που έχει κατακτήσει τη θέση του ανάμεσα στα πιο κομψά στέκια των νοτίων προαστίων, όχι μόνο επειδή βρίσκεται στη σκιά ενός εντυπωσιακά φρεσκαρισμένου κτιρίου του 1930 αλλά και χάρη στην παλαιάς κοπής ελεγκάντσα του. Καταφύγιο ιταλιάνικης ραστώνης, το «Villa Grigio 46» ξεκινά την dolce vita από νωρίς, με αφράτα κρουασάν, τραγανές πίτες και λαχταριστά πανίνι με εκλεκτά αλλαντικά και τυριά δίπλα σε φρεσκοστυμμένους detox χυμούς και μυρωδάτους καφέδες. Όσο για τις Κυριακές, το brunch συναντά την ιταλική του εκδοχή στα fitness colazioni, με γεύσεις από καπνιστό σολομό, βουβαλίσια μοτσαρέλα, βασιλική κινόα, αβοκάντο, ζεστό πανετόνε με φρέσκο βούτυρο και φρούτα καθώς και άλλα πολλά.

«Villa Grigio 46»: Aperitivo και δροσιά στον κήπο του Παλαιού Φαλήρου - εικόνα 1

Από το μεσημέρι και μετά, ο ελληνικός και ο ιταλικός αμπελώνας μπλέκουν τα αρώματά τους με εκείνα που κρύβονται μέσα σε φιάλες από τις Νέες Χώρες, από τη Χιλή μέχρι τη Νέα Ζηλανδία. Με μια κάρτα που ξεπερνά τις 85 ετικέτες, όλες διαθέσιμες και σε ποτήρι, η ανάλαφρη οινογνωσία για την οποία ενδείκνυται ο easygoing κήπος εμπλουτίζεται με εκλεκτά fingerfood και λαχταριστά συνοδευτικά, καθημερινά από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Ενισχυμένο φέτος με ένα υπαίθριο μπαρ στον κήπο του, το κομψό spot απογειώνει το ιταλιάνικο ταμπεραμέντο του με μια λίστα από aperitivi, όπου το Negroni, το Bellini και το Rossini βρίσκονται στην κορυφή. Τέλος, τολμηρά κοκτέιλ διευρύνουν ακόμη περισσότερο τους ορίζοντες του fine drinking, ενώ οι take away προτάσεις του θα σας συντροφεύσουν ακόμη και στην ακροθαλασσιά με φόντο το ηλιοβασίλεμα.

Περισσότερες πληροφορίες

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46 & Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μα τι είναι πάλι αυτά τα dining bars;

Ένα, περίπου, νέο trend δείχνει να κερδίζει έδαφος στις μπάρες της πόλης και θέλει το μπαρ να κοιτάζει ολοένα και πιο πολύ προς την κουζίνα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2026

O Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο πρώτο esthete event της νέας σεζόν

Στο Rock n Roll Athens επιστρέφει ο DJ την Παρασκευή 6 Φεβρουρίου στις 11 το βράδυ, με τον Stark να επιμελείται το Intro DJ Set.

Το κρασί της Αρχαίας Ελλάδας, σε δύο μοναδικές οινικές βραδιές στο 'Τανίνη Αγάπη μου'

Τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου 2026, στα Εξάρχεια και το Τανίνη Αγάπη μου έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας.

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.