Homemade cocktail της ημέρας | «Back to the garden», του Βαγγέλη Πενίκη

Ο Βαγγέλης Πενίκης, head bartender του «The Blue Cup» στη Θεσσαλονίκη, μας δίνει τη συνταγή για ένα νόστιμο κοκτέιλ με αρώματα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει εσάς και την παρέα σας.

Homemade cocktail της ημέρας | «Back to the garden», του Βαγγέλη Πενίκη

Ο Βαγγέλης Πενίκης, head bartender του «The Blue Cup» στη Θεσσαλονίκη, μας δίνει τη συνταγή για ένα νόστιμο κοκτέιλ με αρώματα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει εσάς και την παρέα σας.

«Back to the garden»

Υλικά

50 ml Tanqueray gin αρωματισμένο με πράσινη πιπεριά
20 ml ελαιοσάκχαρο τομάτας
Top up με schweppes tonic

Για το Tanqueray αρωματισμένο με πράσινη πιπεριά: Σε 300 ml tanqueray προσθέτουμε 120 gr πράσινη πιπεριά (μόνο τη σάρκα της χωρίς τα σπόρια) και το αφήνουμε για 1 μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο για χρηση.

Για το Ελαιοσάκχαρο τομάτας: Σε ένα βάζο προσθέτουμε μια μετρίου μεγέθους τομάτα, φλούδες ενός λεμονιού και 150 gr κρυσταλλική ζάχαρη. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 1 μέρα στο ψυγείο. Έπειτα σουρώνουμε και είναι έτοιμο για χρήση.

Εκτέλεση

Σε ένα ψηλό ποτήρι highball γεμάτο με πάγο προσθέτουμε όλα τα υλικά, απογεμίζουμε με schweppes tonic και αναδεύουμε προσεκτικά, για να μην χάσουμε τις φυσαλίδες από το tonic. Τέλος, γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού και απολαμβάνουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.