
Ο Βαγγέλης Πενίκης, head bartender του «The Blue Cup» στη Θεσσαλονίκη, μας δίνει τη συνταγή για ένα νόστιμο κοκτέιλ με αρώματα λαχανικών που θα εντυπωσιάσει εσάς και την παρέα σας.
«Back to the garden»
Υλικά
50 ml Tanqueray gin αρωματισμένο με πράσινη πιπεριά
20 ml ελαιοσάκχαρο τομάτας
Top up με schweppes tonic
Για το Tanqueray αρωματισμένο με πράσινη πιπεριά: Σε 300 ml tanqueray προσθέτουμε 120 gr πράσινη πιπεριά (μόνο τη σάρκα της χωρίς τα σπόρια) και το αφήνουμε για 1 μέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε και είναι έτοιμο για χρηση.
Για το Ελαιοσάκχαρο τομάτας: Σε ένα βάζο προσθέτουμε μια μετρίου μεγέθους τομάτα, φλούδες ενός λεμονιού και 150 gr κρυσταλλική ζάχαρη. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 1 μέρα στο ψυγείο. Έπειτα σουρώνουμε και είναι έτοιμο για χρήση.
Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι highball γεμάτο με πάγο προσθέτουμε όλα τα υλικά, απογεμίζουμε με schweppes tonic και αναδεύουμε προσεκτικά, για να μην χάσουμε τις φυσαλίδες από το tonic. Τέλος, γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού και απολαμβάνουμε.