Homemade cocktail της ημέρας | «Sour in da house», του Γιάννη Μπάκου

Ο Γιάννης Μπάκος, bar manager του «Tribeca Food & Cocktail Bar» της Θεσσαλονίκης και head bartender στο «Jackie O’» της Μυκόνου, μας προτείνει ένα δροσερό sour με έντονα αρώματα μπαχαρικών.

Homemade cocktail της ημέρας | «Sour in da house», του Γιάννη Μπάκου

Ο Γιάννης Μπάκος, bar manager του «Tribeca Food & Cocktail Bar» της Θεσσαλονίκης και head bartender στο «Jackie O’» της Μυκόνου, μας προτείνει ένα δροσερό sour με έντονα αρώματα μπαχαρικών.

«Sour in da house»

Υλικά

50 ml Amaretto
15ml φρέσκο χυμό λεμόνι
10ml σπιτικό σιρόπι κανέλας
1 ασπράδι αυγού

Για το σιρόπι κανέλας θα χρειαστούμε ζάχαρη και νερό σε αναλογία 2:1, οπότε έχουμε: Για κάθε δύο κούπες ζάχαρη, 1 κούπα νερό, 3 ξυλάκια κανέλας καλής ποιότητας, 5 γαρύφαλλα, 1 κουτ. του γλυκού χυμό λεμονιού. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό, τα ξυλάκια κανέλας και τα καρφάκια του γαρύφαλλου να βράσουν. Πέντε λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει το σιρόπι μας, μέχρι να δέσει (περίπου 12 λεπτά ακόμη).

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα σέικερ και χτυπάμε δυνατά, προσθέτουμε πάγο και τα χτυπάμε ακόμα μία φορά. Στη συνέχεια σουρώνουμε σ’ενα ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.