
Ο Σπύρος Απέργης, bartender στο «Peek A Bloom», μας φτιάχνει ένα κλασικό κοκτέιλ από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, το οποίο πήρε το όνομά του από τους γκάνκστερ του Νότιου Σικάγο.
«Southside»
Υλικά
60 ml dry gin
30 ml φρέσκος χυμός λεμόνι
15 ml σιρόπι ζάχαρης 2:1
7-8 φύλλα δυόσμου
Για το σιρόπι ζάχαρης, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 μέρη ζάχαρης με 1 μέρος νερού και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, πριν φτάσει σε σημείο βρασμού.
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε ένα σέικερ όλα τα υλικά, προσθέτουμε πάγο και χτυπάμε δυνατά. Στη συνέχεια, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με μία κορυφή δυόσμου.