Homemade cocktail της ημέρας | «Rum & Soda», του Ηλία Στεργιόπουλου

Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.

Homemade cocktail της ημέρας | «Rum & Soda», του Ηλία Στεργιόπουλου

Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.

«Rum & Soda»

Υλικά

50 ml ρούμι μεσαίας παλαίωσης
25 ml σερμπέτι εσπεριδοειδών
Top up με σόδα

Για το σερμπέτι εσπεριδοειδών θα χρειαστούμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι και 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα των εσπεριδοειδών (όχι πάνω από 2 ώρες). Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τον χυμό των φρούτων που χρησιμοποιήσαμε για το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περνάμε το υγρό μας μέσα από ένα σουρωτήρι τσαγιού και το σιρόπι μας ειναι έτοιμο. Αν σας φαίνεται γλυκό, προσθέστε απλά λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ενώ με την ποσότητα της συνταγής, είναι αρκετό για να δημιουργήσετε 5-6 ποτά.

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι highball προσθέτουμε το ρούμι και το σερμπέτι. Έπειτα βάζουμε μία μεγάλη φλούδα λεμονιού (χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή έναν αποφλοιωτή πατάτας, ξεκινάμε από τη μία άκρη του φρούτου καταλήγοντας στην άλλη). Προσθέτουμε πάγο και απογεμίζουμε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το μπαρ 42 επιστρέφει, στο Κολωνάκι αυτή τη φορά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/09/2025

Ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας πιάνει πόστο στο Βουλκανιζατέρ

Μία ξεχωριστή ευ πίνειν βραδιά στο Κουκάκι, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.