Homemade cocktail της ημέρας | «Rum & Soda», του Ηλία Στεργιόπουλου

Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.

Homemade cocktail της ημέρας | «Rum & Soda», του Ηλία Στεργιόπουλου

Ο Ηλίας Στεργιόπουλος, bartender του «Baba au Rum», μας προτείνει ένα δροσερό Highball με φρέσκα και αναζωογονητικά αρώματα εσπεριδοειδών.

«Rum & Soda»

Υλικά

50 ml ρούμι μεσαίας παλαίωσης
25 ml σερμπέτι εσπεριδοειδών
Top up με σόδα

Για το σερμπέτι εσπεριδοειδών θα χρειαστούμε το ξύσμα από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι και 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αναμειγνύουμε το ξύσμα με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 15 λεπτά. Όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο πιο έντονο θα είναι το άρωμα των εσπεριδοειδών (όχι πάνω από 2 ώρες). Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τον χυμό των φρούτων που χρησιμοποιήσαμε για το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Περνάμε το υγρό μας μέσα από ένα σουρωτήρι τσαγιού και το σιρόπι μας ειναι έτοιμο. Αν σας φαίνεται γλυκό, προσθέστε απλά λίγο επιπλέον χυμό λεμονιού. Διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα, ενώ με την ποσότητα της συνταγής, είναι αρκετό για να δημιουργήσετε 5-6 ποτά.

Εκτέλεση

Σε ένα ποτήρι highball προσθέτουμε το ρούμι και το σερμπέτι. Έπειτα βάζουμε μία μεγάλη φλούδα λεμονιού (χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή έναν αποφλοιωτή πατάτας, ξεκινάμε από τη μία άκρη του φρούτου καταλήγοντας στην άλλη). Προσθέτουμε πάγο και απογεμίζουμε με σόδα ή ανθρακούχο νερό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.