
Ο Μάρκος Πρίφτης, bartender του «CV Distiller», μας προτείνει ένα εύκολο και πολύ δροσιστικό απεριτίφ με μεθυστικές φράουλες. Το «Cabaret» είναι το cocktail που θα βρείτε να φιγουράρει στην cocktail list του «CV Distiller», δίπλα από το ομόνυμο έργο του Salvador Dali. Η επιρροή του συγκεκριμένου ποτού είναι από το κλασικό ιταλικό aperitif «Rossini» και η πηγή έμπνευσης των υλικών είναι από αυτές τις πολύ ζουμερές και μεθυστικές φράουλες με Metaxa που έφτιαχνε η μαμά μας τα καλοκαίρια. Ένα εύκολο και πολύ γευστικό aperitif για όλες τις ώρες της ημέρας!
«Cabaret»
Υλικά
35 ml cordial φράουλας
15 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
100 ml Prosecco
Για το cordial φράουλας θα χρειαστούμε:
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
250 ml Metaxa 5*
Λεμόνια
Prosecco
Πλένουμε καλά της φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά και αφού έχουμε κλείσει αεροστεγώς το μπολ μας, το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βάζουμε και το Metaxa 5*, ανακατεύουμε ξανά και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα το σουρώνουμε και κρατάμε το cordial φράουλας σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο, ώστε να είναι παγωμένο.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ή κρασιού, κάνουμε ένα απαλό ανακάτεμα με ένα κουτάλι και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα. Cheers!