Homemade cocktail της ημέρας | «Cabaret», του Μάρκου Πρίφτη

Ο Μάρκος Πρίφτης, bartender του «CV Distiller», μας προτείνει ένα εύκολο και πολύ δροσιστικό απεριτίφ με μεθυστικές φράουλες. 

Homemade cocktail της ημέρας | «Cabaret», του Μάρκου Πρίφτη

Ο Μάρκος Πρίφτης, bartender του «CV Distiller», μας προτείνει ένα εύκολο και πολύ δροσιστικό απεριτίφ με μεθυστικές φράουλες. Το «Cabaret» είναι το cocktail που θα βρείτε να φιγουράρει στην cocktail list του «CV Distiller», δίπλα από το ομόνυμο έργο του Salvador Dali. Η επιρροή του συγκεκριμένου ποτού είναι από το κλασικό ιταλικό aperitif «Rossini» και η πηγή έμπνευσης των υλικών είναι από αυτές τις πολύ ζουμερές και μεθυστικές φράουλες με Metaxa που έφτιαχνε η μαμά μας τα καλοκαίρια. Ένα εύκολο και πολύ γευστικό aperitif για όλες τις ώρες της ημέρας!

«Cabaret»

Υλικά

35 ml cordial φράουλας
15 ml φρέσκο χυμό λεμονιού
100 ml Prosecco

Για το cordial φράουλας θα χρειαστούμε:
500 γρ. φράουλες
250 γρ. ζάχαρη
250 ml Metaxa 5*
Λεμόνια
Prosecco

Πλένουμε καλά της φράουλες, τις κόβουμε στη μέση και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε καλά και αφού έχουμε κλείσει αεροστεγώς το μπολ μας, το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα βάζουμε και το Metaxa 5*, ανακατεύουμε ξανά και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα το σουρώνουμε και κρατάμε το cordial φράουλας σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο, ώστε να είναι παγωμένο.

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι σαμπάνιας ή κρασιού, κάνουμε ένα απαλό ανακάτεμα με ένα κουτάλι και βάζουμε μία φλούδα λεμονιού για γαρνιτούρα. Cheers!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.