
Ο Ιωάννης Βαρδάκης, bar manager του «Maimou Bar» στο Χαλάνδρι, μας προτείνει ένα δυνατό και αρωματικό κοκτέιλ για τις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.
«Mermaid’s Elixir»
Υλικά
50ml La Escondida mezcal
25ml salty honey
25ml στημένο χυμό λεμονιού
Για το salty honey: Σε ένα μπρίκι προσθέτουμε 1 μέρος μέλι, 1/2 μέρος ζεστό νερό και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Αναδεύουμε καλά και δοκιμάζουμε, αν δεν είναι αλμυρό προσθέτουμε λίγο αλάτι ακόμα. Αν έχετε διάθεση για πειραματισμούς, αντί για ζεστό νερό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο τσάι ή βότανο της επιλογής σας.
Εκτέλεση
Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο σέικερ και χτυπάμε με στυλ. Σερβίρουμε σε ποτήρι με πάγο και απολαμβάνουμε με δυνατή μουσική.