Ο Τάσος Σούνδιας, bartender του «Ελέφαντα», μας δίνει την πρωτότυπη συνταγή του για ένα πειραγμένο «Mohito», που θα δώσει μια νότα δροσιάς στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.
«Mojito Refined»
Υλικά
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το «Mohito Refined» είναι ένα λευκό ρούμι της επιλογής μας, χυμό lime, σιρόπι ζάχαρης 1:1, μερικά φύλλα δυόσμου, φρέσκο γάλα πλήρες, ένα φίλτρο καφέ και ένα premium tonic.
60 ml λευκό ρούμι
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
20 ml σιρόπι ζάχαρης 1:1
10 φύλλα δυόσμου
Για το σιρόπι ζάχαρης απλά αναμειγνύουμε ένα μέρος ζάχαρης με ένα μέρος νερό και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, θα είναι έτοιμο το σιρόπι μας.
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια κούπα ή σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος θέλουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε 60 ml φρέσκο γάλα πλήρες. Αφήνουμε το μίγμα μας για 2 ώρες στο ψυγείο να ομογεννοποιηθεί και στη συνέχεια το σουρώνουμε από το φίλτρο του καφέ. Μπορεί να χρειαστεί να το περάσετε και 2 φορές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι διαυγές. Σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι Collins με κανονικό πάγο και απογεμίζουμε με το αγαπημένο μας premium tonic. Τέλος γαρνίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου. Τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα, ενώ μπορεί να υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε.