Homemade cocktail της ημέρας | «Mojito Refined», του Τάσου Σούνδια

Ο Τάσος Σούνδιας, bartender του «Ελέφαντα», μας δίνει την πρωτότυπη συνταγή του για ένα πειραγμένο «Mohito», που θα δώσει μια νότα δροσιάς στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

Homemade cocktail της ημέρας | «Mojito Refined», του Τάσου Σούνδια

Ο Τάσος Σούνδιας, bartender του «Ελέφαντα», μας δίνει την πρωτότυπη συνταγή του για ένα πειραγμένο «Mohito», που θα δώσει μια νότα δροσιάς στις δύσκολες μέρες του εγκλεισμού.

«Mojito Refined»

Υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για το «Mohito Refined» είναι ένα λευκό ρούμι της επιλογής μας, χυμό lime, σιρόπι ζάχαρης 1:1, μερικά φύλλα δυόσμου, φρέσκο γάλα πλήρες, ένα φίλτρο καφέ και ένα premium tonic.

60 ml λευκό ρούμι
25 ml φρέσκο χυμό λάιμ
20 ml σιρόπι ζάχαρης 1:1
10 φύλλα δυόσμου

Για το σιρόπι ζάχαρης απλά αναμειγνύουμε ένα μέρος ζάχαρης με ένα μέρος νερό και όταν διαλυθεί η ζάχαρη, θα είναι έτοιμο το σιρόπι μας.

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε μια κούπα ή σε οποιοδήποτε άλλο σκεύος θέλουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε 60 ml φρέσκο γάλα πλήρες. Αφήνουμε το μίγμα μας για 2 ώρες στο ψυγείο να ομογεννοποιηθεί και στη συνέχεια το σουρώνουμε από το φίλτρο του καφέ. Μπορεί να χρειαστεί να το περάσετε και 2 φορές, ώστε το αποτέλεσμα να είναι διαυγές. Σερβίρουμε σε ένα ψηλό ποτήρι Collins με κανονικό πάγο και απογεμίζουμε με το αγαπημένο μας premium tonic. Τέλος γαρνίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου. Τα υλικά μπορούμε να τα βρούμε πολύ εύκολα, ενώ μπορεί να υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας χωρίς να χρειαστεί να μετακινηθούμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.