Homemade cocktail της ημέρας | Ένα κοκτέιλ με αρωματικά βότανα από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, head bartender του «El Jiron», προτείνει να αξιοποιήσουμε τα ελληνικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε μία πρωτότυπη συνταγή.

Homemade cocktail της ημέρας | Ένα κοκτέιλ με αρωματικά βότανα από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, head bartender του «El Jiron», μας προτείνει να αξιοποιήσουμε τα ελληνικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε μία πρωτότυπη συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Υλικά

5- 6 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
2- 3 κλαράκια τσάι του βουνού
Λίγα φύλλα αποξηραμένη μέντα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
30 ml Metaxa 3

Εκτέλεση

Απολαύστε ένα υπέροχο, χαλαρωτικό ρόφημα με συνδυασμό από τσάι του βουνού, που μπορούμε να βρούμε εύκολα ακόμα και σε κοντινές αποστάσεις από την Αθήνα, ώριμα φύλλα φασκομηλιάς, που συλλέγονται στην καρδιά του καλοκαιριού, και τέλος ελληνική μέντα, που λόγω του ιδιαίτερου κλίματος, έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση.

Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε 350 ml νερό ,μέχρι να φτάσει τους 85-88°C περίπου. Βάζουμε τα βότανά μας στο ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 4- 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέσουμε και το ηδύποτο Μetaxa 3. Το ρόφημά μας καλό θα είναι να καταναλωθεί αμέσως, μόλις η θερμοκρασία του είναι ανεκτή από μας, διότι όσο περισσότερο παραμένει αποδυναμώνεται. Όσο για το μέλι, αν θέλουμε να λάβουμε τις αντισηπτικές του ιδιότητες και όλα τα οφέλη του, καλό θα είναι να το συμπληρώσουμε προς τις τελευταίες μας γουλιές και σε θερμοκρασία περίπου 45 βαθμούς. Στο μέλι συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία του φτάσει ή ξεπεράσει τους 45 °C, η μεταβολή στη σύστασή του είναι σημαντική.

Για αιώνες τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν μια σειρά ασθενειών και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για την εποχή που διανύουμε να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας, απολαμβάνοντας μείγματα από ελληνικά βότανα στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Βασίλη Κυρίτση, πώς έγιναν ξανά της μόδας τα disco drinks;

Μία κουβέντα με τον κορυφαίο bartender και Lead Activation Strategist, στο πλαίσιο του προγράμματος Schweppes Brand Ambassadors, με αφορμή το νέο Schweppes Tropical Fusion.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
07/07/2025

Πώς είναι να πίνεις σε ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Ασίας

Όλα όσα κάνουν το Sunset Park στο Desa Potato Head του Μπαλί ένα από τα κορυφαία μπαρ στα πέριξ του Ινδικού ωκεανού.

Οι Adam Beyer και Maceo Plex σε ένα μοναδικό double bill

Το Bolivar Beach Club υποδέχεται δύο κολοσσούς της παγκόσμιας techno σκηνής. Το line-up συμπληρώνει ο Manolaco.

Ο Echonomist επιστρέφει στο Bolivar

Μαζί του, οι Nick Matthew και ΛVΛ.

Ο Βασίλης Κυρίτσης στους σημαντικότερους ανθρώπους από το σύμπαν των μπαρ για το 2025

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100 του Drinks International, με εκείνους που 'τρέχουν' το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ο συνδημιουργός των The Clumsies, Line και Walk In.

Sun:Set Beach Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο DOT Beach Vibes

Το Σάββατο 5 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Α’ Πλαζ Βούλας.

Seacret: Το μυστικό της απόλαυσης στη Νέα Μάκρη

Στη Νέα Μάκρη, το "Seacret" αποκαλύπτει την καλοκαιρινή του μαγεία με θέα θάλασσα, signature cocktails και γεύσεις που σε κρατούν από το πρωί ως το βράδυ.