Homemade cocktail της ημέρας | Ένα κοκτέιλ με αρωματικά βότανα από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, head bartender του «El Jiron», προτείνει να αξιοποιήσουμε τα ελληνικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε μία πρωτότυπη συνταγή.

Homemade cocktail της ημέρας | Ένα κοκτέιλ με αρωματικά βότανα από τον Δημήτρη Παπαϊωάννου

Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, head bartender του «El Jiron», μας προτείνει να αξιοποιήσουμε τα ελληνικά βότανα και τις ευεργετικές τους ιδιότητες σε μία πρωτότυπη συνταγή που είναι ό,τι πρέπει για τη δύσκολη εποχή που διανύουμε.

Υλικά

5- 6 φύλλα αποξηραμένο φασκόμηλο
2- 3 κλαράκια τσάι του βουνού
Λίγα φύλλα αποξηραμένη μέντα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
30 ml Metaxa 3

Εκτέλεση

Απολαύστε ένα υπέροχο, χαλαρωτικό ρόφημα με συνδυασμό από τσάι του βουνού, που μπορούμε να βρούμε εύκολα ακόμα και σε κοντινές αποστάσεις από την Αθήνα, ώριμα φύλλα φασκομηλιάς, που συλλέγονται στην καρδιά του καλοκαιριού, και τέλος ελληνική μέντα, που λόγω του ιδιαίτερου κλίματος, έχει εξαιρετικό άρωμα και γεύση.

Παίρνουμε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεσταίνουμε 350 ml νερό ,μέχρι να φτάσει τους 85-88°C περίπου. Βάζουμε τα βότανά μας στο ζεστό νερό και τα αφήνουμε για 4- 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέσουμε και το ηδύποτο Μetaxa 3. Το ρόφημά μας καλό θα είναι να καταναλωθεί αμέσως, μόλις η θερμοκρασία του είναι ανεκτή από μας, διότι όσο περισσότερο παραμένει αποδυναμώνεται. Όσο για το μέλι, αν θέλουμε να λάβουμε τις αντισηπτικές του ιδιότητες και όλα τα οφέλη του, καλό θα είναι να το συμπληρώσουμε προς τις τελευταίες μας γουλιές και σε θερμοκρασία περίπου 45 βαθμούς. Στο μέλι συγκεκριμένα, όταν η θερμοκρασία του φτάσει ή ξεπεράσει τους 45 °C, η μεταβολή στη σύστασή του είναι σημαντική.

Για αιώνες τα βότανα έχουν χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσουν μια σειρά ασθενειών και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι ευκαιρία, λοιπόν, για την εποχή που διανύουμε να προφυλάξουμε τον οργανισμό μας, απολαμβάνοντας μείγματα από ελληνικά βότανα στην καθημερινότητά μας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/04/2024

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event

Ένα 'Μεταφυσικό' wine bar μόλις εμφανίστηκε στην πλατεία Μαβίλη

Μία καινούρια οινική γωνιά εμφανίστηκε στην πόλη, αυτή τη φορά στους χώρους του 'Metaphor Athens'.