Ο Γιώργος Ζιώγας, head bartender του «Kubrick- Pure Social Club» στη Λάρισα, μας προτείνει ένα ζεστό και αρωματικό κοκτέιλ για τις δύσκολες νύχτες της καραντίνας.
«Hot Toddy»
Υλικά
50 ml ουίσκι ή παλαιωμένο ρούμι (όποιο έχουμε σπίτι)
20 ml μέλι με μπαχαρικά
Χυμό από μισό λεμόνι
Ζεστό νερό
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κούπα προσθέτουμε τα τρία πρώτα υλικά, ανακατεύουμε κι έπειτα απογεμίζουμε με ζεστό νερό από βραστήρα. Γαρνίρουμε με μια φέτα λεμόνι. Για το μέλι με μπαχαρικά: Σε ένα μπρίκι ή κατσαρολάκι βάζουμε 8-10 κουταλιές της σούπας μέλι και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα προσθέτουμε 7-8 φρέσκους κόκκους από μαύρο πιπέρι, 2-3 γαρύφαλλα, 2-3 κάρδαμο και λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο. Τα αφήνουμε 2’-3’ να δέσουν και τα σουρώνουμε.