Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, bartender του «Theory Bar & More», μας αποκαλύπτει μία από τις best seller συνταγές του δημοφιλούς μπαρ του Χαλανδρίου, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε και να απολαύσουμε στο σπίτι.
Spicy Smash
Υλικά
50ml Gin
50ml mix βασιλικού, πιπεριάς χαλαπένιος, αγγούρι
10ml φρέσκο χυμό lime
Θα χρειαστούμε σίγουρα ένα μπλέντερ ή ένα μούλτι, 3 αγγούρια, 3 πιπεριές χαλαπένιος (αλλιώς κόκκινες πιπεριές καυτερές), φρέσκο βασιλικό, κιτρικό οξύ (ξινό) και ζάχαρη.
Εκτέλεση
Τοποθετούμε στο μπλέντερ 3 κομμένα αγγούρια μαζί με 30 φύλλα βασιλικού και 600 γραμμάρια νερό. Βαράμε δυνατά για 10-15 δευτερόλεπτα, μετά σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπλέντερ 2-4 πιπεριές χαλαπένιος (ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε να είναι το μείγμα μας προσαρμόζουμε και το πόσες πιπεριές θα χρησιμοποιήσουμε) μαζί με 500 γραμμάρια νερό και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα μας μαζί με το υπόλοιπο μείγμα (αγγούρι, βασιλικό). Τέλος, αφού έχουμε όλο το μείγμα μας μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1250 γραμμάρια ζάχαρη (όχι ζαχαρόνερο)και 40 γραμμάρια κιτρικό οξύ (κιτρικό οξύ βρίσκουμε σε οποιοδήποτε σουπερ μάρκετ με την ονομασία «ξινό»). Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι για 7-10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και έχει ομογενοποιηθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Έτσι έχουμε περίπου ένα μείγμα 2,5-3 λίτρων το οποίο διατηρούμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε, όποτε θέλουμε να φτιάξουμε το κοκτέιλ μας. Βάζουμε στο σέικερ 50 ml Gin, 50 ml από το μείγμα και 10 ml λεμόνι ή lime, για να δώσει παραπάνω σώμα και δροσιά, και χτυπάμε δυνατά. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού ή μια ροδέλα αγγούρι.