Homemade cocktail της ημέρας | «Spicy Smash», του Ανδρέα Δημητρόπουλου

Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, bartender του «Theory Bar & More», μας αποκαλύπτει μία από τις best seller συνταγές του δημοφιλούς μπαρ του Χαλανδρίου.

Homemade cocktail της ημέρας | «Spicy Smash», του Ανδρέα Δημητρόπουλου

Ο Ανδρέας Δημητρόπουλος, bartender του «Theory Bar & More», μας αποκαλύπτει μία από τις best seller συνταγές του δημοφιλούς μπαρ του Χαλανδρίου, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε και να απολαύσουμε στο σπίτι.

Spicy Smash

Υλικά

50ml Gin
50ml mix βασιλικού, πιπεριάς χαλαπένιος, αγγούρι
10ml φρέσκο χυμό lime

Θα χρειαστούμε σίγουρα ένα μπλέντερ ή ένα μούλτι, 3 αγγούρια, 3 πιπεριές χαλαπένιος (αλλιώς κόκκινες πιπεριές καυτερές), φρέσκο βασιλικό, κιτρικό οξύ (ξινό) και ζάχαρη.

Εκτέλεση

Τοποθετούμε στο μπλέντερ 3 κομμένα αγγούρια μαζί με 30 φύλλα βασιλικού και 600 γραμμάρια νερό. Βαράμε δυνατά για 10-15 δευτερόλεπτα, μετά σουρώνουμε και το βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Στη συνέχεια τοποθετούμε στο μπλέντερ 2-4 πιπεριές χαλαπένιος (ανάλογα πόσο καυτερό θέλουμε να είναι το μείγμα μας προσαρμόζουμε και το πόσες πιπεριές θα χρησιμοποιήσουμε) μαζί με 500 γραμμάρια νερό και χτυπάμε για 10-15 δευτερόλεπτα. Σουρώνουμε και το προσθέτουμε και αυτό στην κατσαρόλα μας μαζί με το υπόλοιπο μείγμα (αγγούρι, βασιλικό). Τέλος, αφού έχουμε όλο το μείγμα μας μέσα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 1250 γραμμάρια ζάχαρη (όχι ζαχαρόνερο)και 40 γραμμάρια κιτρικό οξύ (κιτρικό οξύ βρίσκουμε σε οποιοδήποτε σουπερ μάρκετ με την ονομασία «ξινό»). Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι για 7-10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι η ζάχαρη έχει λιώσει και έχει ομογενοποιηθεί καλά με το υπόλοιπο μείγμα. Έτσι έχουμε περίπου ένα μείγμα 2,5-3 λίτρων το οποίο διατηρούμε στο ψυγείο και το χρησιμοποιούμε, όποτε θέλουμε να φτιάξουμε το κοκτέιλ μας. Βάζουμε στο σέικερ 50 ml Gin, 50 ml από το μείγμα και 10 ml λεμόνι ή lime, για να δώσει παραπάνω σώμα και δροσιά, και χτυπάμε δυνατά. Σερβίρουμε σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρουμε με ένα φύλλο βασιλικού ή μια ροδέλα αγγούρι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.