
Ο Mario Basso, head bartender του «Barreldier», μας προτείνει ένα all time classic cocktail με μόλις τρία υλικά, που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε στο σπίτι.
Για το «Negroni» θα χρειαστούμε:
Gin
Campari
Kόκκινο βερμούτ
Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο τα τρία αλκοολούχα υλικά σε ίσες ποσότητες και τα ανακατεύουμε με την ουρά ενός κουταλιού. Στη συνπεχεια κόβουμε μια φέτα πορτοκάλι και τη βάζουμε στο ποτήρι.
Επειδή στα σπίτια μας δεν έχουμε όλοι μεζούρες, μπορούμε να βρούμε ένα σφηνοπότηρο ή ένα φλιτζανάκι ελληνικού καφέ ή έστω ένα καπάκι από το ένα από τα μπουκάλια με τα υλικά και να το χρησιμοποιήσουμε ως μεζούρα - αρκεί να είναι τα υλικά σε ίσες ποσότητες. Για παράδειγμα, 3 καπάκια τζιν, 3 καπάκια Καμπάρι και 3 καπάκια κόκκινο βερμούτ είναι αρκετά για ένα Negroni.