10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα

Κάνουμε στάση σε μερικά από τα πιο ξεχωριστά μπαρ της χώρας, ξεφυλλίζουμε τους φετινούς καταλόγους και αναδεικνύουμε τις κυρίαρχες τάσεις της χρονιάς.

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα

Xρονιά τη χρονιά τα μπαρ ανεβάζουν ολοένα και περισσότερο το επίπεδο του «πίνειν» στην Ελλάδα και δίνουν ρεσιτάλ πρωτοτυπίας, φαντασίας και τεχνικής. Οι bartenders ταξιδεύουν συνέχεια και κάνουν guest εμφανίσεις σε ­διάσημες μπάρες του εξωτερικού, πολλά ελληνικά μπαρ σκαρφαλώνουν στη λίστα με τα καλύτερα του κόσμου και οι ξένοι experts εξυμνούν την εγχώρια bartending σκηνή.

Ειδικά η επαρχία βρίσκεται σε συνεχή δημιουργικό αναβρασμό, δίνοντάς μας αφορμές για χειμωνιάτικες εξορμήσεις. Μέχρι τον Βόλο λ.χ., όπου βρίσκεται το καλύτερο μπαρ της Ελλάδας για το 2019, σύμφωνα με τα Αθηνόραμα Bar Awards, το «Grooove», για να πιούμε το περίφημο Negroni του Θανάση Κουζιώκα και να βάλουμε στο ποτήρι μας κάποιο δυσεύρετο premium spirit. Ή στο επίσης βολιώτικο «Grappa Vino & Aperitivo» για να δοκιμάσουμε κοκτέιλ επηρεασμένα από την Άπω Ανατολή, με φοβερή ισορροπία και φινέτσα. Στα Τρίκαλα, βρίσκουμε το «Bitter Sweet», που κάνει πολύ καλή δουλειά με τις θεματικές λίστες. Στη Λάρισα, πάλι, το δραστήριο «Kubrick», εκτός από το επιτυχημένο φεστιβάλ Engage, είναι γνωστό για τα προχωρημένα κοκτέιλ του, που ποντάρουν σε ασυνήθιστες αλλά επιτυχημένες μείξεις.

Από τα Τρίκαλα συνεχίζουμε βόρεια στη Θεσσαλονίκη. Απαραίτητη είναι η στάση στο «Blue Cup», που εξελίσσει το τρίτο κύμα του καφέ, με διαφορετικές μεθόδους εκχύλισης. Μετά από ένα καλό καφέ, μπορείτε να απολαύσετε ένα signature aperitivo ή να ανέβετε τα σκαλιά του «Blue Cup», που οδηγούν στο «Speakeasy», βραβευμένο στα Αthinorama Βar Αwards. Μέσα σε ένα σκηνικό βγαλμένο από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, θα γευτείτε premium παραλλαγές των κλασικών cocktails.

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 1

Αλλάζουμε κατεύθυνση, ταξιδεύοντας μέχρι την Πάτρα, όπου το «Abbey Kitchen Bar» παλαιώνει κλασικά κοκτέιλ και αναβαθμίζει τις signature συνταγές του χρησιμοποιώντας πολύ καλές πρώτες ύλες. Από εκεί αξίζει να περάσουμε τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και να βρεθούμε στη Λευκάδα και να γευτούμε τα πολύ ξεχωριστά χειμερινά κοκτέιλ του μπαρ «Χάρτες». Για τους επισκέπτες της Αθήνας, χριστουγεννιάτικης και μη, και για μας τους Αθηναίους φυσικά, συνεχίζουμε το γευστικό ταξίδι σε δύο μπαρ που εμπνέονται από την tiki κουλτούρα και δημιουργούν τροπική διάθεση στην καρδιά του χειμώνα, το «Tiki Athens» στου Μακρυγιάννη και το «Couleur Locale» στο Μοναστηράκι.

Μέσα από αυτήν τη διαδρομή ανακαλύπτουμε και τις φετινές τάσεις της bartending σκηνής. Πολύ hot παραμένουν τα κοκτέιλ με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Οι συνταγές όμως γίνονται ολοένα πιο καινοτόμες και σύνθετες. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελούν τα mocktails, που πλέον δεν είναι τόσο μονότονα γλυκά κι έχουν αποκτήσει ισορροπία, πολυπλοκότητα και χαρακτήρα. Δεύτερο στη σειρά trend σε όλα τα μπαρ της Ελλάδας είναι η χρήση τοπικών υλικών. Τυριά, βότανα, μπαχαρικά, μέλι, κρασί, μαρμελάδες μπαίνουν στο σέικερ μαζί με επιλεγμένα spirits και δίνουν ποτά με ξεχωριστό, μοναδικό DNA.

Στο ίδιο πλαίσιο, σε όλες τις λίστες των μπαρ βρίσκουμε ντόπια αποστάγματα, που δεν προτείνονται μόνο για straight κατανάλωση, αλλά διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις μείξεις, προσφέροντας νέες εμπειρίες. Από πλευράς τεχνικών η «μαγειρική» των κοκτέιλ συνεχίζει να αποδίδει εντυπωσιακές ζυμώσεις, ενώ η ανθράκωση κερδίζει ολοένα περισσότερο έδαφος. Ειδικά φέτος, εκτός από τις σπιτικές σόδες, βλέπουμε να ανθρακώνεται ολόκληρο το κοκτέιλ!

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 2

Πιο δειλά ανεβαίνει ως τάση η στροφή στην απλότητα. Γυρίζοντας την πλάτη στο κυνήγι του εντυπωσιασμού των τελευταίων χρόνων, οι bartenders στρέφονται σε πιο λιτές και σοφιστικέ συνταγές, με λιγότερα βασικά υλικά, αποφεύγουν τους πολλούς πουρέδες, τα σιρόπια και τις υπερβολικές γαρνιτούρες και προτιμούν τα πιο φρέσκα συστατικά. Έκπληξη, τέλος, στην ενότητα των spirits, αποτελεί η άνοδος του ουίσκι. Φαίνεται ότι ο βασιλιάς επιστρέφει σιγά σιγά στο θρόνο του και καλύπτει τη διαφορά του με το ανερχόμενο τα τελευταία χρόνια τζιν. Εν τω μεταξύ, καινούργιες ετικέτες καταφθάνουν στη χώρα μας και πολλές από αυτές συμμετέχουν σε σύγχρονες συνταγές, που αρέσουν ακόμη και σε αυτούς οι οποίοι δεν καταναλώνουν εύκολα σκέτο ουίσκι.

Άλλη μία κατηγορία που ανεβαίνει όλο και περισσότερο είναι τα βερμούτ. Το ξεχασμένο ποτό κάνει δυνατό comeback τόσο στις κάβες όσο και στις cocktail lists. Στο φετινό σαφάρι των Αθηνόραμα Bar Awards, που έχει ήδη ξεκινήσει σε πολλούς μπαρίστικους σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσουμε και άλλες τάσεις. Μείνετε συντονισμένοι...

Grooove Bar Βόλος: Η επιτομή του fine drinking

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 3

Καθόλου τυχαία, αυτό το success bartending story αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο μπαρ της Ελλάδας στα Αθηνόραμα Bar Awards 2019! Ο Θανάσης Κουζιώκας και οι συνεργάτες του έχουν δημιουργήσει έναν πόλο έλξης, στο κέντρο του Βόλου, για το απαιτητικό κοινό της πόλης και όχι μόνο. Η συλλογή του «Grooove cocktail bar» σε σπάνιες και premium φιάλες είναι εντυπωσιακή, συνθέτοντας μια κάβα που θα ζήλευαν πολλά μπαρ της Αθήνας. Ο Θανάσης έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί στις συνταγές του μόνο εξαιρετικά brands. Πολλά μάλιστα από αυτά τα βρίσκεις μόνο εκεί και αποτελούν λάφυρα από τα ταξίδια του στο εξωτερικό. Η cocktail list, στην οποία κυριαρχούν τα τολμηρά και προχωρημένα παντρέματα υλικών και τα premium συστατικά, μοιάζει σαν μίνι εγκυκλοπαίδεια, καθώς χωρίζεται σε ενότητες με σαμπάνια, με ανθρακικό, με τζιν, με ουίσκι, με χαμηλό αλκοόλ και σε κλασικές συνταγές with a twist. Σταθείτε στις φινετσάτες εκδοχές του Negroni, στα refreshing Gin Tonic, στις ασυνήθιστες bubbly προτάσεις και στα προχωρημένα aperitivi.

Must Drink: Δοκιμάστε οπωσδήποτε την παραλλαγή του Manhattan, που ενώνει το ουίσκι με την ντομάτα.

iΚουμουνδούρου 40, Βόλος | 2421033032 | Grooove Bar

BitterSweet Τρίκαλα: Ιαματικά... κοκτέιλ στον πεζόδρομο

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 4

Με τη μεγάλη τζαμαρία της cosy σάλας να χαζεύει έναν από τους ομορφότερους πεζόδρομους των Τρικάλων, το «BiterSweet Cocktail Bar» γράφει τη δική του διαδρομή προς την κορυφή των καλύτερων κοκτεϊλάδικων της χώρας, μετρώντας συμμετοχές σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, που επιβεβαιώνουν τη συνεχή του εξέλιξη. Εμπνευσμένη από τον διασημότερο των κατοίκων της πόλης, τον Ασκληπιό, η βασική cocktail list αναδεικνύει ελληνικά αποστάγματα με βότανα που χρησιμοποιούσε ο πατέρας της ιατρικής, ενώ Negroni και Manhattan, παλαιωμένα in-house αλλά και μια δροσερή λίστα από tiki cocktails ολοκληρώνουν την πρόταση ενός hot spot που βρίσκεται φέτος στην καλύτερη φάση της επταετούς πορείας του.

Must Drink: Το Akeso, το πρώτο κοκτέιλ που φτιάχτηκε για το project «Μονοπάτι του Ασκληπιού».

iΧατζηπέτρου και Στουρνάρα, Τρίκαλα | 2431076062 | BitterSweet

Abbey kitchen bar Πάτρα: Γεύσεις που διαπερνούν τις αισθήσεις

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 5

Από το 2012 που άνοιξε τις πόρτες του, το «Abbey kitchen bar» στην ­Πάτρα δεν έχει σταματήσει να καινοτομεί, ισορροπώντας ανάμεσα στην παρά­δοση και τη δημιουργικότητα – εξ ου και η βράβευσή του για ακόμη μία χρονιά στα Αθηνόραμα Bar Awards. Η φοβερή ομάδα της μπάρας υπογράφει έναν must-taste κατάλογο δέκα συνταγών εμπνευσμένων από τον κύκλο της ζωής, που ενεργοποιούν βιωματικές αναμνήσεις. Η κουζίνα παντρεύει τις γευστικές κουλτούρες, με πιάτα όπως γαρίδα με τσορίθο, bao buns, rib eye και ναμελάκα. Η κάρτα του πρωινού εστιάζει σε υγιεινές προτάσεις που χαρίζουν ευεξία κι ενέργεια. Στο πεδίο του καφέ, τέλος, πρωτοπορούν καβουρδίζοντας τους κόκκους, ώστε να ετοιμάσουν ένα δικό τους, αποκλειστικό, πληθωρικό blend με αρώματα Αιθιοπίας, Κολομβίας και Βραζιλίας.

Must Drink: Το πλούσιο Home Alone συνδυάζει τη μαστίχα με κρέμα κάστανο, gianduja και amarena.

iΥψηλών Αλωνίων 26, Πάτρα | 2610362549 | Abbey - Kitchen Bar

Tiki bar Athens Αθήνα: Καλοκαίρι μες στο χειμώνα

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 6

Ο απόλυτος εξωτικός προορισμός στο Κουκάκι, το «Tiki bar Athens», εκπέμπει τα καλοκαιρινά του vibes ακόμη και τους χειμερινούς μήνες. Με φόντο τις κρεμασμένες σανίδες του σερφ και τις σαγιονάρες, ο Γιάννης-Πέτρος Πετρής χτυπάει στα σέικερ τα πιο δροσερά κι ευχάριστα tiki cocktails. Πρώτη ανάσα δροσιάς έρχεται με την cocktail list και τις εξωτικές μείξεις με τροπικά φρούτα, που ενθουσιάζουν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Οι refreshing tiki συνταγές δημιουργούνται με φρέσκα υλικά, που καταφθάνουν κάθε μέρα στο μαγαζί, και ιδιαίτερα βότανα. Το ίδιο εξωτικές είναι και οι προτάσεις του σεφ Παύλου Σάφτη, ο οποίος σχεδίασε το «Tiki goldie», ένα πολύ ενδιαφέρον food project με ευφάνταστα πιάτα κι εξωτικά fingerfood, όπως δροσερές σαλάτες, πίτσες, πολλές επιλογές σε tacos και burgers με χαβανέζικο αλλά και veggie χρώμα, όπως είναι το Clypso με μπιφτέκι από μανιτάρι, μαγιονέζα κάνναβης, μοτσαρέλα και αβοκάντο.

Must Drink: Το signature Zombie με λευκά και παλαιωμένα ρούμια κι εξωτικά φρούτα.

iΦαλήρου 15, Μακρυγιάννη, 2109236908 | www.tikiathens.com | Tiki Bar Athens

Grappa Vino & Aperitivo Βόλος: Με αυθεντικό άρωμα ανατολής

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 7

Η οικογένεια Γαργαρέτα έχει μεταφέρει τις γευστικές εμπειρίες από τα ταξίδια της στην Ασία στο γνωστό και βραβευμένο στα Αθηνόραμα Bar Awards μπαρ του Βόλου και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Το μενού παντρεύει γευστικές συνήθειες της Μαγνησίας με τα αυθεντικά πιάτα της Ιαπωνίας και της Ταϊλάνδης. Από τις νέες προσθήκες ξεχωρίζουν τα χειροποίητα tacos με κοτόπουλο και το τηγανητό ρύζι με γαρίδες, φρέσκο ανανά, κόλιαντρο και oyster sauce. Μπορείτε να τα απολαύσετε είτε στον εντυπωσιακό εξωτερικό κήπο είτε στο εσωτερικό του λιλιπούτειου μπαρ που θυμίζει κελάρι. H λίστα των κοκτέιλ συντονίζεται άψογα με την κουζίνα, αναδεικνύοντας τα ασιατικά αρώματα των πιάτων, αν και στο «Grappa» το focus είναι στο κρασί, που έχει την τιμητική του με πάνω από 200 ετικέτες. Για τις γιορτές, τέλος, έχουν προγραμματιστεί πολύ ωραία events, όπως η δοκιμή magnum φιαλών από εμβληματικά οινοποιεία, η γευσιγνωσία hot και spiced ρουμιού, το πάντρεμα των φυσαλίδων με στρείδια και η παρουσίαση των γιορτινών κοκτέιλ.

Must Drink: Δοκιμάστε το Koh Samui με πικάντικο ρούμι, νότες passion fruit, ραβέντι, πικραμύγδαλο, μπαχαρικά και φρεσκοστυμμένο λάιμ.

iΔημάρχου Κονταράτου 1, Βόλος | 2421030370 | Grappa Vino & Aperitivo

Couleur Locale Αθήνα: Κοκτέιλ με φόντο την Ακρόπολη

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 8

Χωμένο στη στοά της Νορμάνου και σε απόσταση αναπνοής από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι, το «Couleur Locale» είναι το «μυστικό» που αξίζει να ανακαλύψει κάθε επισκέπτης της Αθήνας. Αυτό που σίγουρα δεν είναι μυστικό είναι ότι στον φιλόξενο χώρο του μπορείτε να απολαύσετε εξαιρετικά κοκτέιλ και φαγητό σε προσιτές τιμές, ενώ αν έχετε διάθεση για open air καταστάσεις, μπορείτε να ανεβείτε στην casual ταράτσα του, που λειτουργεί όλο το χρόνο, με δυνατό ατού τη μαγευτική θέα στο βράχο της Ακρόπολης. Η ολοκαίνουργια cocktail list χωρίζεται σε 5 μέρη, με προτάσεις για κάθε στιγμή της ημέρας, που μπορούν να καλύψουν όλα τα γούστα. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε all time classics μείξεις με λίγο ή καθόλου αλκοόλ, long drinks και signature συνταγές, που θα συνδυάσετε ιδανικά με τις προτάσεις της κουζίνας. Από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ., δίνουμε ραντεβού για brunch, ενώ στη συνέχεια και έως τη 1 π.μ. απολαμβάνουμε μεσογειακές γεύσεις.

Must Drink: Το μπεστ σέλερ Sleep No More με τζιν, μαστίχα, φρούτα του πάθους, αγγούρι και βασιλικό.

iΝορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι | 2167004917 | www.couleurlocaleathens.com | Couleur Locale

Χάρτες Λευκάδα: Δημιουργικές μείξεις και το χειμώνα!

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 9

Μέσα σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό του 1920 –με θέα στη λιμνοθάλασσα– στεγάζονται πρωτότυπες και δημιουργικές μείξεις αλλά και προσεγμένες γευστικές επιλογές. Οι all day «Χάρτες» έφεραν στη Λευκάδα τη fine drinking κουλτούρα, αξιοποιώντας πολύ καλές πρώτες ύλες και σύγχρονες τεχνικές, και τη συνόδευσαν με ένα αξιοσημείωτο brunch και πολύ καλό καφέ. Κάθε λίστα τους και κάθε θεματική προσθήκη αποτελεί και μια ιδιαίτερη πρόταση. Οι signature συνταγές εμπνέονται από επιλεγμένα υλικά της εποχής και σερβίρονται με πολύ κομψό και μελετημένο τρόπο. Στην cocktail list που τρέχει τον φετινό χειμώνα βρίσκουμε ευφάνταστες συνταγές με ζεστά αρώματα φουντουκιού, κανέλας και πικραμύγδαλου. Ωστόσο, αξίζει να ανακαλύψετε και την ανανεωτική τους προσέγγιση σε κλασικά κοκτέιλ, όπως η πεντανόστιμη Margarita Smoked. Όλα τα ποτά έρχονται με την κατάλληλη γευστική παρέα, για παράδειγμα μια μπουκιά από πεπόνι με προσούτο ή μια φράουλα βουτηγμένη σε σοκολάτα!

Must Drink: Το Winter’s Tale με βάση τη βότκα, φανταστικό σπιτικό cordial μανταρίνι, σιρόπι κανέλας, λεμόνι, τζίντζερ και αρωματικά bitters.

iΆγγελου Σικελιανού 13, Λευκάδα | 2645023790 | Xartes Cafe Bar

The Blue Cup: To σπίτι του specialty coffee

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 10

Σε ένα από τα πιο όμορφα αναπαλαιωμένα κτίρια στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης στεγάζεται το απόλυτο στέκι του αναβαθμισμένου τρίτου κύματος καφέ. Το «The Blue Cup» είναι ένας πραγματικός πολυχώρος του ποιοτικού καφέ, όπου μπορείς να μυηθείς στην μαγεία του και να απολαύσεις τις καλύτερες εκδοχές του. Οι ιδιοκτήτες Ελπινίκη Αρβανιτίδου και Βασίλης Καρίπογλου, μαζί με τους έμπειρους baristas έχουν επιλέξει εξαιρετικούς μονοποικιλιακούς καφέδες και χαρμάνια από την Mokka Coffee και την εκλεκτή φάρμα Monte Alegre. Το μικρό εργαστήρι του «The Blue Cup» είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλες τις τελευταίες τεχνολογίες που αφορούν την εκχύλιση του καφέ, από v60, aeropress και chemex μέχρι siphon. Με αυτά τα σύγχρονα εργαλεία το έμπειρο team των baristas ετοιμάζει φρέσκους καφέδες με διαφορετικούς τρόπους κάνοντας τη δοκιμή πραγματική εμπειρία. Σημειώστε ότι εκτός από τους καφέδες, το μενού περιλαμβάνει πολύ καλά signature ροφήματα, συνοδευτικά snack, μελετημένα cocktails και πιάτα.

Must Drink: Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την πρόταση τους σε Cold Brew καφέ.

iΣαλαμίνος 8 & Λυκούργου 3, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη | 2310900666 | http://thebluecup.gr/language/en/ | The Blue Cup

Speakeasy Floor: Το μυστικό του fine drinking

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 11

Ανεβαίνοντας τη σκάλα του «The Blue Cup» στα Λαδάδικα, έρχεσαι αντιμέτωπος στον επάνω όροφο με μια εντυπωσιακή κόκκινη πόρτα, που είναι όμως ερμητικά κλειστή. Αν γνωρίζεις τον μυστικό κωδικό και τον πληκτρολογήσεις, τότε το ταξίδι, που εμπνέεται από την περίοδο της ποτοαπαγόρευση ξεκινάει. Το βραβευμένο στα Athinorama Bar Awards «Speakeasy Floor» είναι ένα πολύ ατμοσφαιρικό, σκοτεινό μαγαζί με στιλάτη μπάρα, φινετσάτους καναπέδες και επιλεγμένα ένα προς ένα αντικείμενα, που σε μεταφέρουν στην αισθητική της εποχής της ποτοαπαγόρευσης. Στον επάνω όροφο, σε ένα σύγχρονο εργαστήριο οι bartenders δουλεύουν ξεχωριστά κάθε υλικό για τα cocktails, που καταφέρνουν να εναρμονίσουν το παρελθόν με το σήμερα. Γενικά η λίστα έχει πολύ δουλειά και είναι γεμάτη με cocktails που σέβονται τις κλασικές συνταγές και τις εξελίσσουν με πολύ ευρηματικό τρόπο. Αξίζει να κάνετε πολλές δοκιμές και να τσεκάρετε τις παραλλαγές.

Must Drink: Ξεκινήστε με τις σύγχρονες εκδοχές του Dry Martini και του Sazerac.

iΣαλαμίνος 8, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη | speakeasy floor

Kubrick Pure Social Club: Το μπαρ που έβαλε τη Λάρισα στο διεθνή χάρτη

10 μπαρ σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να δοκιμάσεις αυτόν τον χειμώνα - εικόνα 12

Ξεκίνησε στην πλατεία Πρωτοπαπαδάκη στη Λάρισα μετρώντας λίγα τετραγωνικά και πλέον έχει τετραπλασιαστεί διατηρώντας την ζεστασιά και την δυναμική του πέτρινου μπαρ με τις ξύλινες λεπτομέρειες. Το βραβευμένο από τα αθηνόραμα bar awards bar της Λάρισας κατάφερε στα δέκα χρόνια λειτουργίας του να στρέψει προς την μπάρα του το ενδιαφέρον όχι μόνο της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς bartending σκηνής. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία το Bar Engage, μια συνάντηση της αφρόκρεμας των bartenders απ’ όλο τον κόσμο στη Λάρισα. Για μια εβδομάδα τρέχουν σε όλη την πόλη εντυπωσιακά guests γνωστών mixologists, σερβίρονται φοβερά ποτά και διοργανώνονται επισκέψεις σε αποστακτήρια και τοπικούς παραγωγούς. Πέρα από αυτό όμως, όλο το χρόνο δεν σταματά να μυεί τους επισκέπτες στο fine drinking του καφέ και των spirits. Η τελευταία λίστα των cocktails είναι εμπνευσμένη από την ταινία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Η Οδύσσεια του Διαστήματος» και περιέχει δέκα δημιουργικές συνταγές, όσα και τα χρόνια του μαγαζιού, με ονόματα που προέρχονται από την επαφή του ανθρώπου με το διάστημα. Κάθε cocktail βασίζεται στα φρέσκα υλικά εποχής και έχει δουλευτεί πολύ με διαφορετικές τεχνικές, όπως αυτή του αποχρωματισμού.

Must drink: Ένα από τα best seller είναι το Space Walk που παντρεύει διαφορετικά ρούμια με γάλα, κακάο και φυστικοβούτυρο.

iΠρωτοπαπαδάκη 12, Λάρισα | 697 735 6011 | Kubrick - Pure Social Club | kubrickpsc

Περισσότερες πληροφορίες

Tiki Bar Αthens

Φαλήρου 15, Κουκάκι
  • Bars

Couleur Locale

Νορμάνου 3 (εντός στοάς), Μοναστηράκι
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event