Ο Νίκος Σουρμπάτης είναι ο bartender της χρονιάς

Ο bartender του «The Clumsies» απέσπασε την πρώτη θέση στο World Class Competition, αριστεύοντας σε έναν μαραθώνιο δοκιμασιών και επικρατώντας των 11 υπολοίπων φιναλίστ του κορυφαίου διαγωνισμού.

Ο Νίκος Σουρμπάτης είναι ο bartender της χρονιάς

Με τρεις δοκιμασίες εμπνευσμένες από τις παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο των ποτών (γευσιγνωσίας, αξιοποίησης τοπικών εποχιακών υλικών και ταχύτητας), ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης το ελληνικό κομμάτι του World Class Competition, αναδεικνύοντας τον Νίκο Σουρμπάτη του «The Clumsies» ως τον κορυφαίο Έλληνα bartender της χρονιάς.

Με βαθιά γνώση για τα αποστάγματα, αλλά και ιδιαίτερη τεχνική στα σερβιρίσματα, ο Νίκος Σουρμπάτης κατάφερε να επικρατήσει των 11 υπολοίπων φιναλίστ του κορυφαίου διαγωνισμού και να είναι αυτός που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα τον προσεχή Σεπτέμβριο στη μεγαλύτερη αναμέτρηση της χρονιάς: το World Class Global Finals 2019, στην Γλασκόβη.

Για τη φετινή χρονιά, την πρώτη στην ελληνική ιστορία του διαγωνισμού όπου δεν εφαρμόστηκε γύρος αποκλεισμού, αλλά όλοι οι φιναλίστ διαγωνίστηκαν και στις τρεις δοκιμασίες, κριτές του τελικού ήταν οι David Broom (βραβευμένος συγγραφέας βιβλίων whisky, μεταξύ των οποίων και το The World Atlas of Whisky), Dennis Tamse (Global Relationships Director για το αποστακτήριο Nolet της Ketel One Vodka), Gökhan Kuşoğlu (World Class Turkey 2018 Winner και Global Top 4 Finalist), ενώ μαζί με τον Νίκο Σουρμπάτη, την δωδεκάδα των φιναλίστ συμπλήρωναν οι: Steve Αjulo («Odori Vermuteria di Atene»), Δήμητρα Αντωνακοπούλου («Artisanal»), Γιάννης Βαβαδάκης («Parko 240»), Κωνσταντίνος Βλάχος («Senios»), Γιώργος Δενδράκης(«The Garden»), Ανδρέας Δημητρόπουλος («Theory»), Ηρώ Καλομοίρη («A for Athens»), Παναγιώτης Μιγκλής («Creace Bar Services»), Γιάννης Μπάκος («Tribeca»), Βαγγέλης Πενίκης («Blue Cup») και Μυρσίνη Σπανέλλη («Athenee»).

Περισσότερες πληροφορίες

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/09/2025

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.