Mad About Arts by Campari: Ένας θεσμός που στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία μόλις γεννήθηκε

Η Γωγώ Δελογιάννη, ο Θάνος Τσεκούρας και η μπάντα Someone Who Isn’t Me είναι μερικά από τα ονόματα που διακρίθηκαν. Βρεθήκαμε στην τελετή απονομής.

Mad About Arts by Campari: Ένας θεσμός που στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία μόλις γεννήθηκε

Όσο κι αν διστάζουμε να το πιστέψουμε μερικές φορές, η δημιουργικότητα βρίσκεται δίπλα μας – αρκεί να την αναζητήσουμε. Παραδείγματα νέων ανθρώπων στη χώρα μας που αρνούνται να βαδίσουν στην πεπατημένη, παίρνουν το ρίσκο και κάνουν την έκπληξη αναδύονται σήμερα από κάθε πιθανό πεδίο, είτε αυτό αφορά τη σύγχρονη τέχνη, το σινεμά, το θέατρο και τη μουσική είτε τα πλέον δημιουργικά τερέν της γαστρονομίας ή του mixology. Αυτό απέδειξε το Mad About Arts by Campari, ο νέος θεσμός που γεννήθηκε σε συνεργασία του Campari και του MAD για να αναδείξει τα πιο ξεχωριστά ταλέντα του σήμερα, σημειώνοντας εξαιρετικές συμμετοχές και πολύ δυνατά διακριθέντα ονόματα στον πρώτο του χρόνο, όπως είδαμε στην τελετή απονομής της περασμένης Δευτέρας (3/6).

Μπαίνοντας στο Κτίριο 56 του Κέντρου «Ελληνικός Κόσμος», όπου από νωρίς είχε αρχίσει να υποδέχεται τους επίσημους καλεσμένους της βραδιάς, το κόκκινο χρώμα γέμιζε το βλέμμα σου, πυροδοτώντας διάθεση και έμπνευση. Για αρχή, ένας εντυπωσιακά σχεδιασμένος διάδρομος σε έβαζε στο κλίμα: κινούμενες animated φυσαλίδες στα σαγηνευτικά χρώματα του Campari έντυναν το πιο ινσταγκραμικό σκηνικό, προκαλώντας τους καλεσμένους να ξεδιπλώσουν τη φωτογραφική τους αισθητική. Αμέσως μετά, η όμορφα διακοσμημένη σάλα του χώρου ανοίχτηκε μπροστά μας και, με ένα δροσιστικό και έξτρα καλοκαιρινό Campari Tonic στο χέρι, το απαραίτητο warm up ήρθε από την εξαιρετική Πέννυ Μπαλτατζή, η οποία μαζί με τη μπάντα της έδωσε τον πιο σπιρτόζικο παλμό μέχρι να ανοίξουν οι μεγάλες κουρτίνες για την κεντρική αίθουσα της βραδιάς και να ξεκινήσει η απονομή.

Mad About Arts by Campari: Ένας θεσμός που στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία μόλις γεννήθηκε - εικόνα 1

Το «Entering Red», η εμπνευσμένη ταινία σε σκηνοθεσία του Ματέο Γκαρόνε που ακολουθά μια θαρραλέα γυναίκα στο ταξίδι της ανακάλυψης, ήταν το πρώτο ερέθισμα για το μήνυμα της βραδιάς: συνδυάζοντας ψυχή, καρδιά και μυαλό μπορεί ο καθένας μας να ανακαλύψει τη δημιουργικότητα που κρύβει μέσα του. «Απόψε δεν είναι μια απλή γιορτή, είναι μια γιορτή για τη δημιουργία· μια αναγνώριση ταλέντων σε όλους τους τομείς της σύγχρονης τέχνης», είπε ο πάντα εκρηκτικός Σάκης Ρουβάς, που ανέλαβε τα ηνία ως παρουσιαστής του Mad About Arts by Campari.

Ξεκινώντας πριν από μερικούς μήνες, η κριτική επιτροπή με επικεφαλής το χορογράφο, σκηνοθέτη και καλλιτεχνικό διευθυντή μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνο Ρήγο, αλλά και άλλες σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο των Τεχνών, όπως η ιστορικός τέχνης Μαρίνα Βρανοπούλου και ο πρωτοπόρος σεφ Άρης Βεζενές, κατέληξε στους τελικούς νικητές, τους σημερινούς πρωτοπόρους και αυριανούς αστέρες που στέκονται πέρα από παροδικές τάσεις – ακριβώς όπως η κλασική μα πάντα κομψή ταυτότητα του Campari.

Mad About Arts by Campari: Ένας θεσμός που στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία μόλις γεννήθηκε - εικόνα 2

Βασικό κριτήριο για την επιλογή ήταν το unexpected στοιχείο: ο παράγοντας δηλαδή που ξεφεύγει από όσα έχουμε συνηθίσει και δίνει το sui generis χαρακτήρα σε κάθε δημιουργό. Έτσι, δημιουργώντας οκτώ διαφορετικές κατηγορίες, αρκετά ονόματα που έχουμε ήδη αγαπήσει και ξεχωρίσει ανέβηκαν στη σκηνή για να παραλάβουν το βραβείο-κομψοτέχνημα: o Διονύσης Παππάς στην κατηγορία Art & Design για τις εκπληκτικές εικαστικές του δημιουργίες, το ταλαντούχο μουσικό σχήμα Someone Who Isn’t Me στην κατηγορία της μουσικής για τον εξαιρετικό συνδυασμό ηλεκτρονικού-κλασικού ήχου, η αξιαγάπητη Γωγώ Δελογιάννη στον τομέα της γαστρονομίας λόγω της μεγάλης αξίας που δίνει στις καθαρές γεύσεις και την πρώτη ύλη, η αναγνωρισμένη χορεύτρια Ελεάνα Ανδρεούδη –πρώτη χορεύτρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής– στο Performance Art, ο Θάνος Τσεκούρας ως κορυφαίος mixology expert για τη συνεχή αναζήτηση στη δημιουργία γεύσεων, η ταλαντούχα Ευαγγελία Κρανιώτη στην κατηγορία Photography & Direction καθώς και η Αναστασία Καίσαρη στην κατηγορία Fashion για το πηγαία της έμπνευση ειδικά στο σχεδιασμό κοσμημάτων. Επίσης, η όγδοη και τελευταία κατηγορία περιελάμβανε όλες τις προηγούμενες: ως Unexpected Artist Of the Year διακρίθηκε ο Αλέξανδρος Ντούρας, ανερχόμενος δημιουργός που στο κέντρο της δουλειά του κρατά τον άνθρωπο και τη βελτίωση της διάθεσής του.

Mad About Arts by Campari: Ένας θεσμός που στηρίζει τη σύγχρονη δημιουργία μόλις γεννήθηκε - εικόνα 3

Όλοι τους πρωτοπόροι και πολύ ξεχωριστοί στον τομέα τους, μα αρκετά οικείοι και απλοί στην πραγματικότητα, έδειξαν πως το να είσαι δημιουργικός δεν απαιτεί παρά πάθος και όρεξη για πειραματισμό, επιμονή στους στόχους και πίστη για την εξέλιξη. Η έμπνευση δεν βρίσκεται τόσο μακριά όσο νομίζουμε. «Η αίσθηση της δημιουργίας από μόνη της είναι η κινητήριος δύναμη για να συνεχίζω και να εξελίσσομαι με το χρόνο», όπως μας είπε πολύ εύστοχα ο mixology expert Θάνος Τσεκούρας αμέσως μετά τη βράβευση. Άλλωστε, όλα ξεκινούν από τη δοκιμή. «Κίνητρο είναι πάντα η επιθυμία να γίνομαι καλύτερη, να φροντίζω τους ανθρώπους και να βελτιώνομαι μέσα από τις δοκιμές και τις αποτυχίες·μόνο έτσι καταλαβαίνω τη δημιουργία», μας δήλωσε η Γωγώ Δελογιάννη.

Η τελετή βράβευσης απογειώθηκε αμέσως μετά, με ένα εκρηκτικό γκρουπ-έκπληξη να ανεβαίνει στη σκηνή: οι Μέλιssεs με δικές τους επιτυχίες αλλά και κομμάτια που έχουμε αγαπήσει ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ η guest εμφάνιση της Τάμτα λίγο αργότερα έφερε το ζενίθ της διασκέδασης. Συντροφιά πάντα με το Campari Tonic καθώς και τα all time classic, Negroni και Americano, σερβιρισμένα από τους πλέον έμπειρους bartender, η βραδιά έκλεισε ιδανικά, ανανεώνοντας το ραντεβού για του χρόνου.

#madaboutarts #camparigreece #mad #exploreyourcreativity

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.