Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1)

Αυτή την εβδομάδα ανακαλύπτουμε ιδιαίτερες «fusion» μουσικές με αναπάντεχο ήχο, σημαντικές αφίξεις από το εξωτερικό και εγχώριους μουσικούς που κάνουν τη διαφορά.

Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1)

Ξεκινώντας με το κλασικό κλισέ «η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα», ερχόμαστε να προσθέσουμε ότι ούτε τα μουσικά είδη γνωρίζουν όρια. Οι καλλιτέχνες πειραματίζονται με διαφορετικούς ήχους και ρυθμούς, με ποικίλες καταγωγές και το αποτέλεσμα είναι ένα υβριδικό multi-culti fusion ηχόχρωμα, που αυτονομείται και αποκτά τη δική του ταυτότητα. Αυτή την εβδομάδα ανακαλύψαμε ιδιαίτερες «fusion» μουσικές με αναπάντεχο ήχο, σημαντικές αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και εγχώριους performers που κάνουν τη διαφορά.

Habibi Funk και Antoine Catelan στο «Baba au Rum»

Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1) - εικόνα 1

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου καταφθάνει από το Βερολίνο για πρώτη φορά στην Αθήνα και στο «Baba au Rum» ο δημιουργός του «Habibi Funk» aka Jannis Stürtz, μεταφέροντας στις αποσκευές του ένα μοναδικό μουσικό fusion που ανακάλυψε σε ταξίδι του στο Μαρόκο. Πρόκειται για ένα μοναδικό μείγμα της δυτικής jazz, funk και soul με βορειοαφρικάνικα στοιχεία, όπου μελωδίες σαξοφώνου, που είναι σαν να βγήκαν από μπαρ του Χάρλεμ, μπλέκονται με τουμπερλέκια και ντέφια. Και ανάμεσα σε όλα αυτά, αραβικοί στίχοι που στα «ευαίσθητα» θέματα γίνονται αγγλικοί λόγω λογοκρισίας. Γκρουβάρετε, λοιπόν, αλα Αραβικά!

i Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: ελεύθερη

«Σtella και Colour for a Rebel» live στο S.i.x.Dogs

Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1) - εικόνα 2

Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την «Σtella» παρέα με τον «colour for a Rebel» σε ένα άχαστο live στο «S.i.x. Dogs». Ο μοναδικός ήχος της που φέρνει κάτι από την ελληνική pop περασμένων δεκαετιών με synth στοιχεία, όπως το αγαπημένο «Picking words», θα ενωθεί με τις pop ευαισθησίες του «Colour for a Rebel» και την αδυναμία του στο βαθύ μπάσο. Όσοι βρεθείτε την Παρασκευή στη συναυλία της θα πάρετε και μία γεύση από το τρίτο της άλμπουμ, που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει σε λίγο καιρό.

i Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: προπώληση: €6, ταμείο: €8 | Προπώληση εισιτηρίων εδώ

Ο Barry Ashworth [Dub Pistols, UK] live dj set στο «Tres»

Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1) - εικόνα 3

Αυτό το Σάββατο 26 Ιανουαρίου ο frontman των «Dub Pistols» Barry Ashworth θα ξαναβρεθεί στην Αθήνα για ένα ξεσηκωτικό dj set στο dancefloor του «Tres». Μαζί του θα είναι μια δυνατή ομάδα ελλήνων djs και μουσικών παραγωγών, η Anna Mystic, Blend Mishkin, Bass Delight, MC Yinka, Big Shine και Blast’ Em Bop, που θα καταλάβουν το stage του «Tres» για μια βραδιά γεμάτη με dub, hip hop, reggae και jungle. Ετοιμαστείτε για ένα πάρτι-δυναμίτη μέχρι το πρωί με πολύ χορό, που προβλέπεται να αφήσει εποχή!

i Tres | Ζωοδόχου Πηγής 3, Αθήνα | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: προπώληση: €8, ταμείο: €10

Οι «Afrodyssey Orchestra» live στο Quilombo

Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1) - εικόνα 4

Ένα πολύ ιδιαίτερο live στήνεται αυτό το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο πολυχώρο του «Quilombo» με την ντόπια μπάντα των «Afrodyssey Orchestra» σε διάθεση να σας μυήσει στον μοναδικό «afro fusion» ήχο της. Το ρεπερτόριό τους είναι επηρεασμένο από τις παραδοσιακές χορευτικές μουσικές των κρουστών της Δυτικής Αφρικής, τη jazz, τη funk, την ψυχεδέλεια και την ελληνική μουσική παράδοση. Θα ακούσετε δικές τους συνθέσεις και διασκευές γνωστών κομματιών της αφρικανικής ηπείρου και θα μυηθείτε στη μελωδία ιδιαίτερων μουσικών οργάνων, όπως το Kamelen Ngoni (είδος αφρικανικής άρπας) και το Balafon.

i Ώρα έναρξης: 22:00 | Είσοδος ελεύθερη

Οι «Human Touch» στο JazZoo

Ξενυχτάμε | Habibi Funk, Barry Ashworth ή Σtella; (23-29/1) - εικόνα 5

Οι διεθνούς φήμης «Human Touch», που μετρούν περισσότερα από 20 χρόνια εμφάνισης στην μουσική σκηνή, θα βρεθούν στο «JazZoo» για ένα δυνατό live την Κυριακή 27 Ιανουαρίου. Ο ιδιαίτερος ήχος τους είναι ένα κράμα των προσωπικών τους καταβολών με ρίζες σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία και Αμερική και έχει universal soul χαρακτήρα. Όσοι βρεθείτε την Κυριακή στο «JazZoo» θα ζήσετε ένα live δυνατών συγκινήσεων που προσφέρουν απλόχερα σε όλες τις εμφανίσεις τους.

i JazZoo | Σαρανταπόρου 62, Χαλάνδρι | Ώρα έναρξης: 21:00 | Είσοδος: €10

Περισσότερες πληροφορίες

Six D.O.G.S.

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι
  • Bars

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event