Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ο πρωτότυπος διαγωνισμός bartending της Coca Cola με δυο μεγάλους νικητές, έναν για το καλύτερο mocktail (χωρίς αλκοόλ) και έναν για την καλύτερη συνταγή cocktail.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

O καλοκαιρινός κήπος του «Balthazar» ντύθηκε στα κόκκινα και γέμισε έμπειρους mixologists και δροσερές φυσαλίδες. Ο λόγος; Ένας διαφορετικός διαγωνισμός bartending με τίτλο «The Coca Cola Expert», που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά. Από τη θέση του κριτή, μαζί με τον ταλαντούχο bartender Γιάννη Πέτρο Πετρή, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Tiki Athens, και τον Μιχάλη Μένεγο, σύμβουλο και συγγραφέα spirits, δοκιμάσαμε αρκετές ευρηματικές, καινοτόμες, ευχάριστες και δροσερές συνταγές, με πρωταγωνιστή το γνωστό αναψυκτικό. Mε γρήγορους και ανεβαστικούς ρυθμούς, οι δέκα φιναλίστ μας παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Μίξεις που πάντρευαν την Coca Cola με καφέ, σπιτικά λικέρ chili, κερασιών, σοκολάτας, ακόμα και με ιδιαίτερα υλικά, όπως γιαούρτι, τυρί και κρόκο Κοζάνης. Συνταγές που ενώ είχαν δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούσες εύκολα να φτιάξεις ακόμα και στο σπίτι σου και να περάσεις καλά, αναζωογονώντας τον ουρανίσκο.

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της Coca Cola τα τελευταία χρόνια, να δημιουργήσει εύκολες και ευχάριστες συνταγές cocktail, με ή χωρίς αλκοόλ, για να ανεβάσει την απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας… και τα καταφέρνει. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και ήδη έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται με experts bartenders από όλη την Ελλάδα. Στον φετινό μεγάλο τελικό πέρασαν 10 bartenders και είναι εντυπωσιακή η αναλογία συμμετοχών από την επαρχία. Είδαμε πάρα πολλούς νέους συμμετέχοντες από την βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα νησιά να διεκδικούν επάξια τον τίτλο. Πολλά από τα cocktails δεν είχαν μόνο ενδιαφέρον, αλλά κατάφερναν να ισορροπήσουν την γλυκύτητα της Coca Cola, να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν τα χαρακτηριστικά της.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018; - εικόνα 1

Μια τέτοια περίπτωση είναι το mocktail του Άγγελου Γκαντιά, που πήρε την πρώτη θέση. Ο Άγγελος, που συμμετέχει πρώτη φορά σε διαγωνισμό bartending, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις σερβίροντας ένα απόλυτα αρμονικό και αρωματικό ρόφημα. Στην πραγματικότητα ετοίμασε ένα εξαιρετικό cold brew καφέ, τον εμπλούτισε με δυόσμο και χυμό λάιμ και στην συνέχεια πρόσθεσε την Coca Cola.

Στην ενότητα των μίξεων με αλκοόλ ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Δοκιμάσαμε την Coca Cola σε πολύ ταιριαστά ντουέτα, με βότκα, ουίσκι, ρούμι και βερμούτ, εμπλουτισμένα με πολύ καλά homemade συστατικά, βλέπε σιρόπι περγαμόντου και κανέλας. Επίσης είδαμε και ενδιαφέρουσες τεχνικές που μετέτρεψαν το αναψυκτικό σε αφρό ή σιρόπι. Από όλα αυτά ξεχώρισε η συνταγή του Νικόλαου Αναγνωστόπουλου, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα cocktail που είχε και γλυκές και πικάντικες αλλά και όξινες νότες.

Οι δυο τυχεροί νικητές εκτός από τον τίτλο του The Coca Cola expert θα κάνουν δυο ταξίδια, ένα στην Νέα Υόρκη και ένα στην Ατλάντα, όπου και θα ξεναγηθούν στο εντυπωσιακό μουσείο της Coca Cola.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/11/2025

Top 500 Bars: Τα κορυφαία μπαρ του 2025 σύμφωνα με ακόμη μία διεθνή λίστα

Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα μπαρ της χρονιάς, σύμφωνα με την έγκριτη, αλγοριθμική κατάταξη του Le Cocktail Connoisseur και περιλαμβάνουν 7 στέκια της Αθήνας.

O Tornado Wallace πρωταγωνιστής του επόμενου Needless Clubnight

Μαζί του, οι Maria Politi και Chevy x Discojuice σε b2b set

Bond: Ένα νέο London Dry Gin που αξίζει την προσοχή

Γεννήθηκε στην καρδιά της Αγγλίας, σε ιστορικό αποστακτήριο με πάνω από έναν αιώνα τεχνογνωσίας και μερικούς από τους παλαιότερους χάλκινους άμβυκες της Βρετανίας

Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και νέο μενού σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα spots της Κυψέλης, που βρίσκεται σε εξαιρετικά νόστιμο rebranding.

Στο Περιστέρι, το Όφλαϊν είναι το νέο luxury

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.