Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

Πριν από λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε ο πρωτότυπος διαγωνισμός bartending της Coca Cola με δυο μεγάλους νικητές, έναν για το καλύτερο mocktail (χωρίς αλκοόλ) και έναν για την καλύτερη συνταγή cocktail.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018;

O καλοκαιρινός κήπος του «Balthazar» ντύθηκε στα κόκκινα και γέμισε έμπειρους mixologists και δροσερές φυσαλίδες. Ο λόγος; Ένας διαφορετικός διαγωνισμός bartending με τίτλο «The Coca Cola Expert», που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά. Από τη θέση του κριτή, μαζί με τον ταλαντούχο bartender Γιάννη Πέτρο Πετρή, ιδιοκτήτη του βραβευμένου Tiki Athens, και τον Μιχάλη Μένεγο, σύμβουλο και συγγραφέα spirits, δοκιμάσαμε αρκετές ευρηματικές, καινοτόμες, ευχάριστες και δροσερές συνταγές, με πρωταγωνιστή το γνωστό αναψυκτικό. Mε γρήγορους και ανεβαστικούς ρυθμούς, οι δέκα φιναλίστ μας παρουσίασαν τις προτάσεις τους. Μίξεις που πάντρευαν την Coca Cola με καφέ, σπιτικά λικέρ chili, κερασιών, σοκολάτας, ακόμα και με ιδιαίτερα υλικά, όπως γιαούρτι, τυρί και κρόκο Κοζάνης. Συνταγές που ενώ είχαν δημιουργικότητα και φαντασία, μπορούσες εύκολα να φτιάξεις ακόμα και στο σπίτι σου και να περάσεις καλά, αναζωογονώντας τον ουρανίσκο.

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της Coca Cola τα τελευταία χρόνια, να δημιουργήσει εύκολες και ευχάριστες συνταγές cocktail, με ή χωρίς αλκοόλ, για να ανεβάσει την απόλαυση κάθε στιγμή της ημέρας… και τα καταφέρνει. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και ήδη έχει γίνει θεσμός. Κάθε χρόνο οι συμμετοχές πολλαπλασιάζονται με experts bartenders από όλη την Ελλάδα. Στον φετινό μεγάλο τελικό πέρασαν 10 bartenders και είναι εντυπωσιακή η αναλογία συμμετοχών από την επαρχία. Είδαμε πάρα πολλούς νέους συμμετέχοντες από την βόρεια Ελλάδα, ενώ παράλληλα τα νησιά να διεκδικούν επάξια τον τίτλο. Πολλά από τα cocktails δεν είχαν μόνο ενδιαφέρον, αλλά κατάφερναν να ισορροπήσουν την γλυκύτητα της Coca Cola, να αναδείξουν και να εμπλουτίσουν τα χαρακτηριστικά της.

Ποιοι είναι οι Coca Cola experts 2018; - εικόνα 1

Μια τέτοια περίπτωση είναι το mocktail του Άγγελου Γκαντιά, που πήρε την πρώτη θέση. Ο Άγγελος, που συμμετέχει πρώτη φορά σε διαγωνισμό bartending, κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις σερβίροντας ένα απόλυτα αρμονικό και αρωματικό ρόφημα. Στην πραγματικότητα ετοίμασε ένα εξαιρετικό cold brew καφέ, τον εμπλούτισε με δυόσμο και χυμό λάιμ και στην συνέχεια πρόσθεσε την Coca Cola.

Στην ενότητα των μίξεων με αλκοόλ ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Δοκιμάσαμε την Coca Cola σε πολύ ταιριαστά ντουέτα, με βότκα, ουίσκι, ρούμι και βερμούτ, εμπλουτισμένα με πολύ καλά homemade συστατικά, βλέπε σιρόπι περγαμόντου και κανέλας. Επίσης είδαμε και ενδιαφέρουσες τεχνικές που μετέτρεψαν το αναψυκτικό σε αφρό ή σιρόπι. Από όλα αυτά ξεχώρισε η συνταγή του Νικόλαου Αναγνωστόπουλου, που κατάφερε να δημιουργήσει ένα cocktail που είχε και γλυκές και πικάντικες αλλά και όξινες νότες.

Οι δυο τυχεροί νικητές εκτός από τον τίτλο του The Coca Cola expert θα κάνουν δυο ταξίδια, ένα στην Νέα Υόρκη και ένα στην Ατλάντα, όπου και θα ξεναγηθούν στο εντυπωσιακό μουσείο της Coca Cola.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
21/10/2025

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.

Don’t be a Dick: Καλή πίτσα, cocktails και soft clubbing στο νέο spot των Εξαρχείων

Το φρέσκο στέκι της Φειδίου άνοιξε λίγο καιρό πριν και ήδη ξεχωρίζει τόσο για την αισθητική όσο και για τη φιλοσοφία του.

Είσαι έτοιμος να δοκιμάσεις τη μαστίχα... όπως ποτέ πριν;

Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μαστίχας είναι ένα σύγχρονο, premium απόσταγμα με καθαρό χαρακτήρα, διακριτικά αρώματα και εκλεπτυσμένη, extra-dry γεύση. Και το λένε Axia.

Στο θρυλικό μπαρ όπου ο Picasso πλήρωνε τα ποτά του με πίνακες

Coco Chanel, Alberto Giacometti, Yves Saint Laurent, Henri Matisse, Richard Strauss, Joan Miró, Pablo Picasso. Το Kronenhalle της Ζυρίχης είχε την ίσως πιο εκλεκτή πελατεία στην ιστορία των μπαρ.

Πώς είναι να πίνεις στο Bar Leone, το καλύτερο μπαρ του κόσμου

Μία επίσκεψη και μερικές σκέψεις για τον ευ πίνειν ναό του Lorenzo Antinori στο Χονγκ Κονγκ, που βρέθηκε στο νο.1 της φετινής λίστας των The World's 50 Best Bars.