Κάτι «ψήνεται» και «χτυπιέται» στο Ηράκλειο Κρήτης

Για τέσσερις μέρες όσοι παραθερίζουν στην Κρήτη θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν speciality coffee, ιδιαίτερα cocktails και να παρακολουθήσουν πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια για τον καφέ, τα spirits και το bartending.

Κάτι «ψήνεται» και «χτυπιέται» στο Ηράκλειο Κρήτης

Ένα φεστιβάλ για επαγγελματίες και μη, που διοργανώνεται με τη συνεργασία των ειδικών baristas και mixologists που βρίσκονται στο νησί. To ντεμπούτο του «Coffee and Cocktail Week» θα γίνει στις 30 Ιουλίου και το μεγάλο closing party είναι στις 3 Αυγούστου. Το ραντεβού είναι στο Πάρκο 626, που βρίσκεται στην οδό Ιδομενέως και Αρετούσας. Ένας χώρος που έχει μετατραπεί σε «μητρόπολη» των spirits με pop up bars και αίθουσες εκδηλώσεων και σεμιναρίων.

Η Κρήτη τα τρία με τέσσερα τελευταία χρόνια ανεβάζει συνέχεια στροφές στην μπάρα και όπως φαίνεται καθιερώνεται σε δυνατό bartending σταθμό. Αρκετά παλιά bar έχουν εξελιχθεί, ενώ ανοίγουν καινούργια με βραβευμένους και ταλαντούχους bartenders στα βασικά πόστα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι mixologist από το Ηράκλειο ξεχωρίζουν στους bartending διαγωνισμούς, ούτε ότι πολλές εταιρίες έχουν την περιοχή ως πρώτο προορισμό για την παρουσίαση των brand τους. Αντίστοιχα, έξίσου υψηλό είναι το επίπεδο και στον καφέ.

Η εμπειρία φαίνεται, άλλωστε, στο πρώτο φεστιβάλ που ετοιμάζουν. Οι μέρες είναι γεμάτες με events και πολύ γνωστούς καλεσμένους από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που θα μιλήσουν για την τέχνη του καφέ, την μαγεία των spirits, τις τάσεις και την επιτυχία των bars.

Για να πάρετε μια γεύση από τον χώρο του bartending: O Μανώλης Λυκιαρδόπουλος (ιδιοκτήτης του Odori) και ο Κωνσταντίνος Καπνιάρης (ambassador Bacardi) θα κάνουν παρουσίαση για το βερμούτ. Ο Γιάννης Κοροβέσης (ιδιοκτήτης Bοrsolino) θα μιλήσει για την απόσταξη του κονιάκ, o Στέφανος Δραγανιδάκης (The Trap, Granical) για την τάση των cocktails χωρίς αλκοόλ, ο Θάνος Κριμπούρας (ambassador Italicus) για την τέχνη του aperitivo, o Σπύρος Πατσιαλός (δημιουργός Huntingspirits.tv) για το gin και ο Αχιλλέας Πλακίδας για το επιτυχημένο project, το bar της Θεσσαλονίκης, Γορίλας. Εκτός από τις ελληνικές συμμετοχές, θα ανέβουν στο βήμα και σημαντικές προσωπικότητες από το εξωτερικό, όπως ο team leader του διάσημου bar του Λονδίνου, Termini, o Robin Kolek.

Στην ενότητα του καφέ, οι καλεσμένοι είναι πάρα πολλοί και οι περισσότεροι έχουν διακριθεί σε παγκόσμιους διαγωνισμούς, όπως οι Ecaterina Beatrice, Χρήστος Λουκάκης, Μάνος Μαμάκης, Alexandru Nicolare, Στάθης Κορέμπας και Παναγιώτης Ματζιούνης.

Για να δείτε αναλυτικά όλα τα σεμινάρια, τις ώρες και τις πληροφορίες για εισιτήρια ακολουθήστε το σύνδεσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα πιο δημοφιλή ποτά του πλανήτη αυτή τη στιγμή

Όλα όσα έδειξε η έγκριτη λίστα του Drinks International για το 2024.

Το Monkey Shoulder αναζητά τους καλύτερους bartenders

Το Ultimate Bartender Championship έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Oliver Hunteman και Νick Warren έρχονται αυτό το ΣΚ στο "Bolivar"

Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό στην παραλιακή.

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.