5 νέα μπαρ και πρωτότυπα projects που ξεχωρίζουν

Φρέσκα bar spots έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους πιστό κοινό. Τορτίγιες, τραγανές ζύμες, μπιτάτες μουσικές και περιποιημένα all day σκηνικά συνδυάζονται με πρωτότυπες cocktail lists σε νέες ελκυστικές προτάσεις.

5 νέα μπαρ και πρωτότυπα projects που ξεχωρίζουν

Φρέσκα bar spots και δυνατά καινούργια projects έχουν ήδη αποκτήσει το δικό τους πιστό ­κοινό. Τορτίγιες, τραγανές ζύμες, μπιτάτες μουσικές και περιποιημένα all day σκηνικά συνδυάζονται με πρωτότυπες cocktail lists σε νέες ελκυστικές προτάσεις.

5 νέα μπαρ και πρωτότυπα projects που ξεχωρίζουν - εικόνα 1
Στο «Tre Sorelle» η λευκή μαρμάρινη μπάρα κλέβει τις εντυπώσεις

Είναι πολύ ευχάριστο να «φυτρώνουν» νέες μπάρες που ξεφεύγουν από την πεπατημένη κι εστιάζουν στο δια­φορετικό και το δημιουργικό. Έχοντας φτάσει σχεδόν στα μισά της χρονιάς, μετράμε ήδη αφίξεις που «καλλιεργούν» ευφάνταστους και νόστιμους συνδυασμούς, τόσο στα κοκτέιλ όσο και στο ανεβασμένο streetfood. Ας δούμε αναλυτικά τα μαγαζιά που παίζουν με πολύ προχωρημένα και «ψαγμένα» concepts.

Το γουστόζικο «The Wrap Bar» (Ζαλοκώστα 8) άνοιξε πριν από λίγες εβδομάδες κοντά στο Σύνταγμα και σίγουρα θα σας «τυλίξει» με τις πρωτότυπες προτάσεις του. Στη μικρή και περιεκτική του λίστα οι φρέσκες τορτίγιες μπλέκονται με δροσιστικά κοκτέιλ τεκίλας, που υπογράφει ο ταλαντούχος mixologist Γιάννης Σαμαράς. To ενδιαφέρον της πρότασης είναι ότι φτιάχνεις το δικό σου wrap, επιλέγοντας ανάμεσα σε υλικά όπως οι πικάντικους κεφτέδες, η κρέμα πομπλάνο και το γιαούρτι με λάιμ, ενώ ταυτόχρονα μπορείς να τα ζευγαρώσεις με καλοκαιρινά και αναζωογονητικά κοκτέιλ, όπως τα Candarito, Micheladas και Margaritas. Δυνατό ντουέτο το wrap με μοσχαρίσιο κιμά και η εκρηκτική Mango Margarita. Μπορείτε να το απολαύσετε στα λίγα στιλάτα stools ή σε take away φάση.

5 νέα μπαρ και πρωτότυπα projects που ξεχωρίζουν - εικόνα 2
Τα κοκτέιλ στο «Juan Rodriguez» είναι δημιουργικά, με προχωρημένες τεχνικές

Στο ίδιο γήπεδο παίζει στη hot πιά­τσα του Παγκρατίου και το «Tre Sorelle» (Αρχελάου 19), που κινείται ανάμεσα στις φινετσάτες πίτσες και στα ντελικάτα twists κλασικών κοκτέιλ. Εξαιρετικά γευστικό αποτέλεσμα έχει το ντουέτο της λεπτής ζύμης με τρούφα και το πληθωρικό Negroni Sbagliato με τζιν, βερμούτ, Campari και γκρέιπφρουτ. Γενικά η μπάρα το έχει με τις πειραγμένες συνταγές, όπως αποδεικνύουν τόσο το Spritz Side με μαστίχα όσο και το Iliionois Bloody Mary με το πικάντικο σπιτικό mix του. Αν και μπορείς να παραγγείλεις to go, ο χώρος αξίζει τη στάση. Στο minimal σκηνικό κερδίζουν τις εντυπώσεις η λευκή μαρμάρινη μπάρα και η γωνιά με τα καλόγουστα καδράκια στον τοίχο. Εν τω μεταξύ στο κέντρο της πόλης προστέθηκαν δύο καθαρόαιμα μπαρ που αγαπούν το βινίλιο κι έχουν να επιδείξουν ισχυρά mixing concepts, το «Juan Rodriguez» και το «Β/2».

Στο «Juan Rodriguez» (Παλλάδος 3) της Αρμελίνας Αντωναροπούλου («7 Jokers») και του Κώστα Λούκα («Παλιάτσος») oι ταλαντούχοι bartenders Σπύρος Αναγνώστου και Κώστας Λύτρας σερβίρουν «ώριμο» νεωτερισμό σε ένα γοητευτικό αποικιοκρατικό σκηνικό. Τα κοκτέιλ τους βασίζονται σε spirits που παλαιώνουν επιτόπου σε ξύλινα βαρελάκια και ολοκληρώνονται με προχωρημένα υλικά και τεχνικές. Συνολικά η cocktail collection έχει μεγάλο ενδιαφέρον, εμπνέοντας πολλαπλές δοκιμές. Ξεκινάς με τα pre-bottled –προτείνεται το Greek Negroni με χαμηλό αλκοόλ– και στη συνέχεια μελετάς τις ψαγμένες παραλλαγές. Πολύ καλά είναι το North Side (twist του South Side) με τη δροσιστική επίδραση της μέντας και το εξωτικό Lo Coco Tiki (twist Piña Colada) με ένα φοβερό blend παλαιωμένων ρουμιών αλλά και τα αναπάντεχα κοκτέιλ με σαμπάνια, όπως το φρουτώδες Rosini. Όλα τους συνοδεύονται από πρωτότυπες γευστικές δημιουργίες, τις οποίες επιμελείται ο σεφ Διονύσης Παπανικολάου, κι εκπληκτικές μαύρες μουσικές.

5 νέα μπαρ και πρωτότυπα projects που ξεχωρίζουν - εικόνα 3
Στο «B/2» η μουσική πρωταγωνιστεί και στα decks, και στην μπάρα

Η μουσική πρωταγωνιστεί και στο πολυσυζητημένο «B/2» (Ι. Παπαρρηγοπούλου 15), τόσο στα decks όσο και στην μπάρα. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος έχει συνθέσει έναν κατάλογο στον οποίο τα κοκτέιλ κατηγοριοποιούνται σε υψηλά, μεσαία και μπάσα, ενώ λίγο δίπλα από την μπάρα, στο booth του στιλάτου μπαρ, εναλλάσσονται μερικοί από τους πιο γνωστούς DJs.

Τελευταία στάση το καινούργιο και πανέμορφο «Mockingbird’s» στο Χαλάνδρι (Σωκράτους 23), με το όνομα που φέρει στο νου το θρυλικό βιβλίο «To kill a mockingbird» της Χάρπερ Λι. Το all day bar που έφτιαξε μια παρέα τριών φίλων (Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, Φώτης Λάβδας και Χάρης Αντύπας) συγκεντρώνει στη λίστα των κοκτέιλ του συνταγές βραβευμένων baretenders, όπως η Μάρφη Μπαλή, ο Δημήτρης Νταφόπουλος και ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος. Πέραν αυτού όμως, σε κερδίζει με τη handmade διακόσμηση και με την ευαισθησία του, την οποία φανερώνουν οι προδιαγραφές προσβασιμότητας για ΑμεΑ και η συμμετοχή του μαγαζιού στη δράση «Ένας καφές σε περιμένει»...

Περισσότερες πληροφορίες

Juan Rodriguez

Παλλάδος 3, Ψυρρή
  • Bars

The Wrap

Ζαλοκώστα 8, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Tre Sorelle

Αρχελάου 19, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.