Η συμμορία των δώδεκα του World Class

Οι ημιτελικοί του κορυφαίου διαγωνισμού bartending ολοκληρώθηκαν αναδεικνύοντας την ταλαντούχα δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class

Οι ημιτελικοί του κορυφαίου διαγωνισμού bartending ολοκληρώθηκαν αναδεικνύοντας την ταλαντούχα δωδεκάδα του ελληνικού τελικού.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 1

Το μεξικάνικο Coyoacan στην Αθήνα και το ατμοσφαιρικό Speakeasy στη Θεσσαλονίκη γέμισαν για δυο μέρες με ταλαντούχους bartenders από όλη την Ελλάδα. Όλοι έφτασαν στα δυο bar για να διεκδικήσουν μια θέση στην χρυσή δωδεκάδα του World Class 2018. O ανταγωνισμός μεταξύ τους ήταν συναρπαστικός.
Είδαμε στα shaker να προστίθενται πρωτότυπα υλικά και να ανακατεύονται με premium spirits. Οι δοκιμασίες, όπως έχουμε συνηθίσει στο World Class, ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές και αντλούσαν έμπνευση από τις τελευταίες τάσεις της bartending σκηνής.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 2

Η πρώτη δοκιμασία The Resourceful Bartender προέβλεπε την υιοθέτηση οικολογικών πρακτικών διαχείρισης των πόρων ενός bar, ενώ η δεύτερη δοκιμασία Heat of the Moment την αξιοποίηση τεχνικών από τον κόσμο της γαστρονομίας.
Oι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες ανταποκρίθηκαν δημιουργικά και ευρηματικά στις δοκιμασίες δυσκολεύοντας τους έμπειρους κριτές: τη Monica Berg, World Class Norway Winner 2013 και Co-Founder of (P)our Symposium και τον Jamie Jones, World Class UK Winner 2017.

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 3

Τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό πήραν από την Αθήνα: η Δήμητρα Αντωνακοπούλου, ο Steve Ajulo (Odori Vermuteria Di Atene) και η Μυρσίνη Σπανέλη (Blends mix and match, Γλυφάδα) και από την υπόλοιπη Ελλάδα οι Παναγιώτης Αγγέλου (Rattan Cuizine & Cocktail Ρόδος), Γιάννης Βαβαδάκης (Bajamar Cocktail bar, Άγιος Νικόλαος), Νίκος Γινάργυρος (Porto Vecchio, Παξοί), Donne Δελιόπουλος (Barbarum, Λάρισα), Ηλίας Κωνσταντινίδης (Paraty& Loft, Θεσσαλονίκη), Δημήτρης Παλάσης (Azzouro café, Βόλος), Βαγγέλης Πενίκης (The Blue Cup, Θεσσαλονίκη), Αχιλλέας Πλακίδας (Γορίλας, Θεσσαλονίκη) και Ελευθερία Φλοροσιώτη (Rivera, Βόλος). Αναπληρωματικοί φιναλίστ είναι οι: Χαράλαμπος Αμαξόπουλος (Mimosa, Γιαννιτσά) και Γεωργία Γεωργακοπούλου (The Clumsies, Αθήνα).

Η συμμορία των δώδεκα του World Class - εικόνα 4

Δεν είναι καθόλου έκπληξη ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των φιναλίστ είναι από μπαρ της περιφέρειας. Τα bar της επαρχίας βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο και διαχειρίζονται εξαιρετικά τις νέες τάσεις και τεχνικές. Μια άλλη παρατήρηση είναι ότι στην ομάδα των δώδεκα για πρώτη φορά έχουμε τόσο έντονο γυναικείο άρωμα.
Μένουμε συντονισμένοι για τη συνέχεια. Θα τους δούμε όλους να χτυπάνε τα shaker για να αποκτήσουν τον κορυφαίο τίτλο του World Class Bartender of the Year 2018 τη Δευτέρα 11 Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

"Villa Grigio": Κοκτέιλ αλά ιταλικά

Μπορεί ένα aperitivo bar να σε διακτινίσει στις ιταλικές ακτές ενώ δεν έχεις κουνήσει ρούπι από την Αθήνα;

Η Central Wine Fair επιστρέφει στην Αθήνα

Με μεγάλη συμμετοχή οινοποιείων και πληθώρα κρασιών, η Central Wine Fair 2022 έρχεται ξανά, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου.

Γιώργο Καστρίτη (Cosmonauts), ποιος φέρνει το χάος στο "Club 22";

Λίγο πριν το πολυαναμενόμενο Chaos Festival, μιλάμε με έναν από τους διοργανωτές για το line up, το μέλλον της εγχώριας dance σκηνής αλλά και πώς θα απολαύσουμε (με ασφάλεια) τον διήμερο χορευτικό μαραθώνιο.

Η ιστορία και η συνταγή του Americano

Ο πατέρας του Negroni, η πορεία του στους αιώνες και η συνταγή του.

Πόσο έτοιμος νιώθεις για το πρώτο super premium gin;

Η Granikal φέρνει στην Ελλάδα το πολυβραβευμένο spirit Martin Miller’s Gin.

Ένας επτάωρος μουσικός μαραθώνιος στο Ωδείο Αθηνών

Οι Red Axes, Jay Jay και K.atou έρχονται για να χορέψουν την Αθήνα στο επόμενο των Κυριακάτικο Eden party του Plisskën Festival.