Coyoacan

Η εντυπωσιακή hacienda του Θησείου σε ταξιδεύει με την αρτίστικη μεξικάνικη αισθητική της.

Coyoacan

Η εντυπωσιακή hacienda του Θησείου σε ταξιδεύει με την αρτίστικη μεξικάνικη αισθητική της. Το μοναδικό αυτό spot με τους άνετους χώρους, τα έντονα ethnic χρώματα και μοτίβα στους τοίχους και τις ανάλογες μουσικές, δίνει μια ξεχωριστή εκδοχή της μεξικάνικης εμπειρίας στην Αθήνα. Ποπ νεκροκεφαλές και Φρίντα Κάλο δίνουν τον τόνο και δημιουργούν ατμόσφαιρα. Από κοντά και απόλυτα ταιριαστά
τα κοκτέιλ του πολύ καλού Γιώργου Τερζάκη, που προσεγγίζουν με δημιουργική πρωτοτυπία κλασικά πρότυπα και συνοδεύουν άψογα τις γνήσιες μεξικάνικες γεύσεις. Ένα πακέτο ικανό να σε στείλει στο Mexico, εδώ και τώρα!

Η νέα λίστα εμπνέεται από τη Φρίντα Κάλο, που γεννήθηκε, μάλιστα, στο Coyoacan! Το κάθε κοκτέιλ στηρίζεται σε μια σκέψη, ένα ρητό της.
Πρόκειται για ποτά με μεξικάνικες αναφορές, αλλά και πρωτοτυπία. Σαν το κομψό και ανάλαφρο El Floral, με τζιν αρωματισμένο με λεβάντα, λικέρ elderflower, τζίντζερ, μέλι και σόδα με μάνγκο ή το γοητευτικό, κόκκινο Cielo Rojo, με blend ρουμιών, με ωραίες νότες περγαμόντου, λεβάντας και βασιλικού. Σε άλλη συχνότητα, το Azteca Sour, με τεκίλα reposado, μπανάνα λικέρ, καφέ και bitters σοκολάτας, στολισμένο με salted black paint, με ωραίες νότες καφέ και σοκολάτας.

Πολύ ωραία ταιριάσματα προτείνονται, άλλωστε, με τα πιάτα του chef Πάνου Μουτσόπουλου, που φέτος προσεγγίζουν πολύ πιο αυθεντικά τη μεξικάνικη κουζίνα. Ίσως το καλύτερο guacamole της πόλης, το εξαιρετικό mixto ceviche “Verde a Lima”, με λαβράκι, γαρίδες, λάιμ, tomatillos και chili serrano, το μεγαλοπρεπές Carne di Vaca Cousinero, μαριναρισμένη στηθοπλευρά που μαγειρεύεται για 24 ώρες στον ξυλόφουρνο και μετά περνάει στο josper και συνοδεύεται από τρυφερό ψητό καλαμπόκι και molcajete salad, ένα πιάτο με φανατικούς φίλους. Στα συν, τα υπέροχα γλυκά του Δημήτρη Χρονόπουλου, με επικεφαλής το εντυπωσιακό Cactus.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/09/2025

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.