Coyoacan

Η εντυπωσιακή hacienda του Θησείου σε ταξιδεύει με την αρτίστικη μεξικάνικη αισθητική της.

Coyoacan

Η εντυπωσιακή hacienda του Θησείου σε ταξιδεύει με την αρτίστικη μεξικάνικη αισθητική της. Το μοναδικό αυτό spot με τους άνετους χώρους, τα έντονα ethnic χρώματα και μοτίβα στους τοίχους και τις ανάλογες μουσικές, δίνει μια ξεχωριστή εκδοχή της μεξικάνικης εμπειρίας στην Αθήνα. Ποπ νεκροκεφαλές και Φρίντα Κάλο δίνουν τον τόνο και δημιουργούν ατμόσφαιρα. Από κοντά και απόλυτα ταιριαστά
τα κοκτέιλ του πολύ καλού Γιώργου Τερζάκη, που προσεγγίζουν με δημιουργική πρωτοτυπία κλασικά πρότυπα και συνοδεύουν άψογα τις γνήσιες μεξικάνικες γεύσεις. Ένα πακέτο ικανό να σε στείλει στο Mexico, εδώ και τώρα!

Η νέα λίστα εμπνέεται από τη Φρίντα Κάλο, που γεννήθηκε, μάλιστα, στο Coyoacan! Το κάθε κοκτέιλ στηρίζεται σε μια σκέψη, ένα ρητό της.
Πρόκειται για ποτά με μεξικάνικες αναφορές, αλλά και πρωτοτυπία. Σαν το κομψό και ανάλαφρο El Floral, με τζιν αρωματισμένο με λεβάντα, λικέρ elderflower, τζίντζερ, μέλι και σόδα με μάνγκο ή το γοητευτικό, κόκκινο Cielo Rojo, με blend ρουμιών, με ωραίες νότες περγαμόντου, λεβάντας και βασιλικού. Σε άλλη συχνότητα, το Azteca Sour, με τεκίλα reposado, μπανάνα λικέρ, καφέ και bitters σοκολάτας, στολισμένο με salted black paint, με ωραίες νότες καφέ και σοκολάτας.

Πολύ ωραία ταιριάσματα προτείνονται, άλλωστε, με τα πιάτα του chef Πάνου Μουτσόπουλου, που φέτος προσεγγίζουν πολύ πιο αυθεντικά τη μεξικάνικη κουζίνα. Ίσως το καλύτερο guacamole της πόλης, το εξαιρετικό mixto ceviche “Verde a Lima”, με λαβράκι, γαρίδες, λάιμ, tomatillos και chili serrano, το μεγαλοπρεπές Carne di Vaca Cousinero, μαριναρισμένη στηθοπλευρά που μαγειρεύεται για 24 ώρες στον ξυλόφουρνο και μετά περνάει στο josper και συνοδεύεται από τρυφερό ψητό καλαμπόκι και molcajete salad, ένα πιάτο με φανατικούς φίλους. Στα συν, τα υπέροχα γλυκά του Δημήτρη Χρονόπουλου, με επικεφαλής το εντυπωσιακό Cactus.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.