Electric Nights: Το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στο Booze

Νευρωνικά δίκτυα, ηλεκτρομαγνητικά πεδία και οπτικοακουστικά set παίζουν μουσική στο φετινό ραντεβού της ομάδας Medea Electronique.

Electric Nights: Το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στο Booze

Επιστρέφοντας για έκτη χρονιά στην Αθήνα, το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής «Electric Nights» έχει αρχίσει να αποτελεί ένα σημείο αναφοράς στην πόλη για τα ακούσματα μουσικού πειραματισμού, όσο μάλιστα η ευρύτερη ομάδα που το διοργανώνει, Medea Elecronique, έχει εισάγει σε εκθεσιακό επίπεδο τέτοια underground ακούσματα μέσα από τα ηχοτοπία της εφαρμογής «Soundscapes Landscapes / Ρίζωμα II». Φέτος, το ραντεβού δίνεται την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 του μήνα, στο Booze Cooperativa, με ένα αρκετά δυνατό πρόγραμμα.

Καλλιτέχνες με διαφορικά ερεθίσματα συναντιούνται επί σκηνής για να δημιουργήσουν συνθέσεις μέσα από ιδιαίτερα τεχνολογικά μέσα, σε ένα περιβάλλον που συχνά-πυκνά εμπεριέχει διαδικασίες installation μέσα από ειδικά εφέ φωτισμού και κίνησης. Κοιτώντας το προσεχές διήμερο, δίνεται έμφαση στο machine learning (μηχανική μάθηση), στα neural networks (νευρωνικά δίκτυα), στο circuit bending (μεταποίηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων), στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, στη στοχαστική σύνθεση και στα οπτικοακουστικά sets (πειραματικά έως dance electro).

Electric Nights: Το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στο Booze - εικόνα 1

Παράλληλα, θα υπάρξουν δύο εργαστήρια μουσικής τεχνολογίας, το «Context: advanced sequencing with pure data» το Σάββατο 3/3, όπου ο Liam Goodacre θα εξηγήσει τα πρώτα βήματα στη χρήση της συγκεκριμένης πλατφόρμας για την παραγωγή μουσικής, και το «microMonsters: Κατασκευάζω και προγραμματίζω ένα μουσικό τερατάκι» το Σάββατο στις 11 π.μ., όπου η Ιωάννα-Μυρτώ Χατζηγεωργίου θα διίξει στους μικρούς μας φίλους (10-14 ετών) πώς μπορούν μέσα από απλό προγραμματισμό να φτάσουν σε εικαστικές και μουσικές δημιουργίες.

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα

Παρασκευή 2/3

9 μ.μ.:
Sound_00 & Lefterna (Toni Dimitrov / Boban Ristevski), (FYROM)
10 μ.μ.: Enerzion / Mad Professor (Chloé Malaise / Loic Mancaux), (FR)
11 μ.μ.: Spells Disaster (Juan Duarte), (MX/DE)
12 π.μ.: Γιώργης Σακελλαρίου, (GR)
1 π.μ.: Ash Magician (Liam Goodacre), (UK/US)
2 π.μ.: timodufner (Timo Dufner), (DE)
3 π.μ.: Karatech (Dominic Brun) / Μανώλης Μανουσάκης / Βίκυ Μπισμπίκη, (SE)

Electric Nights: Το φεστιβάλ ζωντανής ηλεκτρονικής μουσικής επιστρέφει στο Booze - εικόνα 2

Σάββατο 3/3
9 μ.μ.: Owlbites (Θάνος Φωτιάδης), (GR/NL)
10 π.μ.: Miloš Cathals (Κυριάκος Χαραλαμπίδης / Giuluano Anzani / Χρήστος Λούπης/ Michele Abolaffio), (GR/IT)
11 π.μ.: Static Ex Static (Jørgen Teller), (DK)
12 π.μ.: Emmanuelle Gibello, (FR)
1 π.μ.: MichalisVv (Μιχάλης Βαρδακάς), (GR)
2 π.μ.: formuls (James Doodley), (UK)
3 π.μ.: Antidröm (Tim Bayley), (UK)

i Κολοκοτρώνη 57, Αθήνα, 2114053733, 2-3/3, Ημερήσιο εισιτήριο: € 5, ενιαίο εισιτήριο: € 8 (για τις δύο μέρες), κόστος συμμετοχής για κάθε εργαστήριο: 30€, περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μα τι είναι πάλι αυτά τα dining bars;

Ένα, περίπου, νέο trend δείχνει να κερδίζει έδαφος στις μπάρες της πόλης και θέλει το μπαρ να κοιτάζει ολοένα και πιο πολύ προς την κουζίνα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2026

O Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο πρώτο esthete event της νέας σεζόν

Στο Rock n Roll Athens επιστρέφει ο DJ την Παρασκευή 6 Φεβρουρίου στις 11 το βράδυ, με τον Stark να επιμελείται το Intro DJ Set.

Το κρασί της Αρχαίας Ελλάδας, σε δύο μοναδικές οινικές βραδιές στο 'Τανίνη Αγάπη μου'

Τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου 2026, στα Εξάρχεια και το Τανίνη Αγάπη μου έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας.

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.