The Trap

Το The Trap, στη στοά της Όθωνος, αποδεικνύεται ένα μπαρ που κρύβει ευχάριστες “παγίδες”. 

The Trap

Το The Trap, στη στοά της Όθωνος, αποδεικνύεται ένα μπαρ που κρύβει ευχάριστες “παγίδες”. Χαρούμενο ρετρό, ζεστό περιβάλλον καθαρόαιμου μπαρ, με classy ατμόσφαιρα όπου κυριαρχεί η μπάρα, τραπεζάκια μέσα και έξω στη στοά.

Ο Στέφανος Δραγανιδάκης και ο Γιάννης Σαμαράς έχουν φτιάξει έναν όμορφο χώρο, για να απολαύσεις κοκτέιλ με προσωπικότητα, που αγαπούν να συνδυάζουν κλασικά ποτά σε μοντέρνες μείξεις. Σαν την εξωτική, με ρετρό αύρα Copacabana, που συνδυάζει rose Vermouth με Manzanilla sherry, celery bitters και Aegean tonic water ή σαν το modern classic Club Tropicana, με Brugal anejo, eldelflower liqueur, φρέσκο λάιμ και έντονη παρουσία ginger…

H “παγίδα-έκπληξη” του Trap, όμως, ονομάζεται κοκτέιλ με βάση το τσίπουρο, κι εδώ γίνονται ενδιαφέροντα πράγματα. Όπως στο Puro tsipouro sour, ένα κοκτέιλ με μονοποικιλιακό τσίπουρο μοσχάτου, μέλι με φασκόμηλο, λεμόνι και ασπράδι: πολύ καλή ενσωμάτωση του αλκοόλ, αρώματα ελληνικής γης σε ένα υποδειγματικό sour, που πίνεται σκέτο ή είναι έτοιμο να συνοδέψει και τις κατάλληλες γεύσεις του μενού.

Η λέξη Philoxenia κρύβει τις άλλες εκπλήξεις του Trap, που έχουν να κάνουν με τις γεύσεις, κι εδώ έχει πολλά και ιδιαίτερα να πει ο Greg Helmis, που έχει επιμεληθεί το μενού. Ένα μενού πλούσιο, που κινείται σε πολλά επίπεδα: από πρωτότυπα και σύνθετα sandwiches και yoghhurt bowls μέχρι ένα barfood που έχει και Γύρο Τόνου και Bao buns κοτόπουλου και Χοιρινό με Μήλα, μεταξύ άλλων.

Και δεν τελειώνουν εδώ οι “παγίδες”. Γιατί υπάρχει και το κομμάτι Mezen bar - Greek tapas, μια μοναδικότητα του Trap στον χώρο των bars: από ημίπαστο σκουμπρί και τηγανητό γαριδάκι μέχρι γαλέο σεβίτσε, καβουρμά με ντομάτα και φέτα, σύγκλινο ή γίγαντες τουρσί, μια σειρά μεζέδες με την υπογραφή του βολιότικου Mezen έρχονται σε μικρές μερίδες να συνοδέψουν σκέτο τσίπουρο Τυρνάβου ή τα ταιριαστά κοκτέιλ, που θα σας προτείνουν ο Στέφανος και ο Γιάννης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
12/11/2025

Top 500 Bars: Τα κορυφαία μπαρ του 2025 σύμφωνα με ακόμη μία διεθνή λίστα

Ανακοινώθηκαν τα καλύτερα μπαρ της χρονιάς, σύμφωνα με την έγκριτη, αλγοριθμική κατάταξη του Le Cocktail Connoisseur και περιλαμβάνουν 7 στέκια της Αθήνας.

O Tornado Wallace πρωταγωνιστής του επόμενου Needless Clubnight

Μαζί του, οι Maria Politi και Chevy x Discojuice σε b2b set

Bond: Ένα νέο London Dry Gin που αξίζει την προσοχή

Γεννήθηκε στην καρδιά της Αγγλίας, σε ιστορικό αποστακτήριο με πάνω από έναν αιώνα τεχνογνωσίας και μερικούς από τους παλαιότερους χάλκινους άμβυκες της Βρετανίας

Το 'Έπρεπε' της Κυψέλης και η δεύτερη ζωή του

Νέα ομάδα, νέα φιλοσοφία και νέο μενού σε ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα spots της Κυψέλης, που βρίσκεται σε εξαιρετικά νόστιμο rebranding.

Στο Περιστέρι, το Όφλαϊν είναι το νέο luxury

Καλός καφές και προσεγμένες ζύμες, spritzes και cocktails, πίτσα και τάπας, σκανδιναβική απλότητα και αφαιρετική αισθητική στα ΔΠ.