Καφές στα μέτρα μας…

Τίποτα πιο απολαυστικό από το να έχεις κάθε μέρα ακριβώς τον καφέ που επιθυμείς σε αρώματα, γεύση και στυλ. Στα Starbucks τα customised ροφήματα καφέ αποτελούν βασική αρχή και καθημερινή προτεραιότητα.

Καφές στα μέτρα μας…

Πώς θα σας φαινόταν να είχατε κάθε μέρα στο ποτήρι σας τον καφέ που «κουμπώνει» με τη διάθεση και τις γευστικές προτιμήσεις σας; Στα Starbucks υπάρχουν πάνω από 87.000 διαφορετικοί τρόποι για να απολαύσετε τον καφέ σας και να ξεκινήσετε τη μέρα σας ευχάριστα. Αυτή η ιδιαιτερότητα μας ιντριγκάρει και μας προκαλεί να φτιάξουμε τον δικό μας καφέ, κομμένο και ραμμένο στα γούστα και στη γευστική παλέτα μας.

Σε κάθε κατάστημα, η ομάδα ειδικών στον καφέ, οι γνωστοί μας Starbucks Coffee Masters, μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε το τέλειο μoναδικά δικό μας ρόφημα, ανάλογα με τις ανάγκες και προτιμήσεις μας. Ο Στάθης Πάζας, Coffee Ambassador των Starbucks, μας τονίζει ότι οι δυνατοί συνδυασμοί είναι άπειροι, οι εκπαιδευμένοι όμως baristas πατάνε πάνω σε μερικούς βασικούς πυλώνες, με αποτέλεσμα ο κάθε πελάτης να έχει το καλύτερο tailor made ρόφημα στο χέρι του, και μάλιστα με το όνομα του.

Για να φτάσουμε στον σερβιρισμένο customised καφέ, οι Coffee Masters κάνουν κάποιες διερευνητικές ερωτήσεις ώστε να εκμαιεύσουν τις επιθυμίες και τα γούστα του πελάτη. Για παράδειγμα, αν θέλει ζεστό ή κρύο καφέ και στη συνέχεια, αν τον θέλει σκέτο ή να προσθέσει ζάχαρη, γάλα, σιρόπι ή ακόμα κανονικό ή θρυμματισμένο πάγο. Οι ερωτήσεις αυτές είναι στοχευμένες και οδηγούν στο ιδανικό ρόφημα για τον κάθε έναν από μας. Ο Στάθης μας λέει ότι, στην ουσία, είναι η ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή με τον πελάτη και να του ετοιμάσουν τον τέλειο για εκείνον καφέ, και να μοιραστούν μαζί του μια μοναδική εμπειρία. Ο πελάτης κάθε φορά μαθαίνει κάτι καινούργιο, ανακαλύπτει ότι έχει μια νέα επιλογή και γεύεται μια διαφορετική εμπειρία καφέ.

Καφές στα μέτρα μας… - εικόνα 1

Τα βήματα για το καλύτερο customised ρόφημα

Οι επιλογές είναι ανεξάντλητες όσον αφορά την ποικιλία του καφέ και ένταση , τη μέθοδο παρασκευής, τη θερμοκρασία, ακόμα και τα συνοδευτικά, όπως είναι το γάλα, τα σιρόπια και οι επιπλέον δόσεις καφέ. Για να έχουμε έναν πολύτιμο γευστικό οδηγό στην περίπτωση των ζεστών ροφημάτων με βάση τον espresso, μπορούμε να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα.

Καφές στα μέτρα μας… - εικόνα 2

Να επιλέξουμε αν θέλουμε κανονικό ή decaf espresso και εν συνεχεία να διαλέξουμε ως βάση μια από τις εκλεπτυσμένες ποικιλίες καφέ των Starbucks. Για παράδειγμα, αν θέλουμε ένταση, τον Starbucks Espresso Roast, ενώ αν θέλουμε κάτι με διακριτά αρώματα σοκολάτας, τον Guatemala.

Καφές στα μέτρα μας… - εικόνα 3

Επίσης, αν θέλουμε γάλα να διαλέξουμε την ποσότητα και την υφή του γάλακτος. Το γάλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στη γεύση όσο και στην εμφάνιση του καφέ. Για παράδειγμα, για έναν Espresso Macchiato, θέλουμε μια ελαφριά στρώση αφρόγαλα πάνω σε δυο δόσεις espresso. Ανάλογα, στον Ristretto Bianco, που έχει ελαφριά και γλυκιά γεύση, χρειαζόμαστε βελούδινο γάλα στον ατμό πάνω σε δυο δόσεις ristretto espresso. Στον δημοφιλή Cappuccino δημιουργείται μια πλούσια στρώση από κρεμώδες αφρόγαλα με δυο δόσεις espresso και το αποτέλεσμα είναι η απόλυτη ισορροπία μεταξύ γάλακτος και espresso. Αντίθετα, στον Caffé Latte, όπου πρωταγωνιστεί το γάλα, έχουμε μια λεπτή στρώση από βελούδινο αφρόγαλα πάνω σε δυο δόσεις espresso, συνδυασμένες με γάλα στον ατμό.

Καφές στα μέτρα μας… - εικόνα 4

Για τους περισσότερους, ο Latte είναι από τις πιο αγαπημένες καθημερινές επιλογές. Στα Starbucks υπάρχει η δυνατότητα, μέσω των προχωρημένων επιλογών, να απολαύσουν όλοι έναν καλό Latte, ακόμα και αν έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Πώς γίνεται αυτό; Με την ποικιλία σε εναλλακτικές επιλογές γάλακτος, όπως είναι το γάλα αμυγδάλου, σόγιας και καρύδας. Σε όλα αυτά, να προσθέσουμε ότι μπορούμε να επιλέξουμε κάποια από τα συνοδευτικά και να εμπλουτίσουμε τον καφέ μας δημιουργώντας ένα ρόφημα με νότες από βανίλια, καραμέλα, φουντούκι σε όποια αναλογία θέλουμε σε σχέση με τον καφέ.

Καφές στα μέτρα μας… - εικόνα 5

Στην ενότητα των κρύων ροφημάτων μπορούμε να παίξουμε με την ίδια λογική, έχοντας έναν ακόμα παράγοντα, αυτόν του πάγου. Τα Starbucks διαθέτουν τις δικές τους παγομηχανές, διασφαλίζοντας πάντα τη διαθεσιμότητα του φρέσκου πάγου και σ’ εμάς την ευχέρεια να διαλέξουμε ρόφημα με ολόκληρα κομμάτια πάγου ή θρυμματισμένα και να προσθέσουμε διάφορες γεύσεις, σιρόπια, σοκολάτα ακόμα και σαντιγί.

Πάρτε μέρος εδώ και παρακολουθήστε ένα σεμινάριο με θέμα «Εξατομίκευση Καφέ»

Γνωρίζατε ότι:

- Όλα τα καταστήματα Starbucks διαθέτουν ειδικές μονάδες φιλτραρίσματος νερού με αντίστροφη ώσμωση αναδεικνύοντας το γευστικό προφίλ των 100% Arabica κόκκων
- Ο καφές φίλτρου ζυγίζεται κάθε πρωί και αφού παρέλθει μια ώρα από την εκχύλιση του και δεν έχει καταναλωθεί απορρίπτεται
- Απαιτούνται 20 ώρες αργής εκχύλισης φρέσκου αλεσμένου καφέ σε κρύο νερό για να παρασκευαστεί ο Cold Brew που χαρακτηρίζεται για την φυσικά γλυκιά και βελούδινη απαλή γεύση με χαμηλή οξύτητα και το γεμάτο τουσώμα. Παρασκευάζεται σε μικρές παρτίδες κάθε φορά.
- O Εspresso είναι η καρδιά των ροφημάτων των Starbucks και οι baristas έχουν 10 δευτερόλεπτα για να τον χρησιμοποιήσουν από την στιγμή που θα ολοκληρωθεί η εκχύλιση του, μετά απορρίπτεται γευστικά και φυσικά.
- Ο Espresso αλέθεται και παρασκευάζεται μέσα σε 15-23 δευτερόλεπτα και κάθε 2 ώρες πραγματοποιείται έλεγχος στην μηχανή espresso για να διασφαλισθεί ο χρόνος ροής, το άλεσμα, η κρέμα και η καρδιά των Starbucks espresso δόσεων
- Τα ροφήματα παρασκευάζονται με αυστηρές προδιαγραφές και σεβασμό στις πρώτες
- Σερβίρεται μόνο φρέσκο γάλα, το οποίο προστίθεται σε κάθε παραγγελία και δεν επαναχρησιμοποιείται.

Καφές στα μέτρα μας… - εικόνα 6

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.