Τα τελευταία νέα των αθηναϊκών μπαρ

Από νέα μαγαζιά που μετράνε μερικές ημέρες λειτουργίας κι επερχόμενα openings μέχρι ενδιαφέρουσες εξελίξεις, σας παρουσιάζουμε όλα τα νέα του αθηναϊκού bartending.

Τα τελευταία νέα των αθηναϊκών μπαρ

Από νέα μαγαζιά που μετράνε μερικές ημέρες λειτουργίας κι επερχόμενα openings μέχρι ενδιαφέρουσες εξελίξεις που ανανεώνουν τη διάθεση για bar hopping τη νέα σεζόν, σας παρουσιάζουμε όλα τα νέα του αθηναϊκού bartending.

Τα τελευταία νέα των αθηναϊκών μπαρ - εικόνα 1
Η ομάδα του «The Trap», όπου την κουζίνα θα αναλάβει το «ΜεΖεν»

Tο ημερολογιακό καλοκαίρι που μόλις πέρασε μόνο... άνυδρο δεν θα το χαρακτήριζες ως προς την κινητικότητα στο χώρο του bartending. Είχαμε λανσαρίσματα καταλόγων (πολύ ξεχωριστό το «διαστημικό» concept της Λορέτας Τόσκα στο «Theory»), την ξαφνική πώληση του «42» από τον Χρήστο Χουσέα στον Σπύρο Κερκύρα, την αγωνία για τη συμμετοχή του Πάνου Κανατσούλη του «Clumsies» στο World Class (ήρθε 11ος σε όλο τον κόσμο) και φρεσκαρισματάκια χώρων. Απασχολημένους μας κράτησαν­ και μερικά openings, που διαθέτουν ξεχωριστά χαρακτηριστικά­ για να γίνουν στέκια. Το «La Favela Project» (Ευαγγελιστρίας 9 και Μαδύτου 1), στο οποίο συμμετέχει ο πρώην head bartender του «CityZen» Άκης Παπαγεωργίου, φέρνει το fine drinking στη γειτονιά του Υμηττού. Ο Άκης και οι συνεργάτες του μεταμόρφωσαν μια καφετέρια στην οποία σύχναζαν παλιά σε ένα λιτό urban bar.

Τα τελευταία νέα των αθηναϊκών μπαρ - εικόνα 2
Ο Σπύρος Κερκύρας αγόρασε το «42» και προχωράει σε rebranding

Μέχρι να λανσαριστεί η καινούργια cocktail list, θα πιεις σωστά κλασικά κοκτέιλ (προτείνω ανεπιφύλακτα το Daiquiri), ενώ αν αγαπάς τα σύγχρονα μουσικά ιδιώματα έχε το νου σου για guest DJs που παίζουν καλή hip hop ή house. Από τον ήσυχο Υμηττό κατεβαίνουμε στο τέρμα της Μητροπόλεως, όπου, κάνοντας ελιγμούς ανάμεσα στα τραπέζια των κεμπαμπ­τζίδικων, βρίσκεις στην Κηρυκείου 6 την είσοδο για το «Anglais Athens» του Αλέξανδρου Μασίνα («The Shy Horse») και για μια περασμένη εποχή που θα ταίριαζε σε εξώφυλλο δίσκου lounge μουσικής. το ντεκόρ, με τα λευκά φερφορζέ έπιπλα, τα φλοράλ υφάσματα και το στρογγυλό πάσο με το φοίνικα στη μέση και την επένδυση από πλακάκια που έχουν κολληθεί ένα ένα με το χέρι, είναι του Ζήση Παπαμίχου. Στη δεύτερη ψηλότερη ταράτσα του κέντρου θα προτιμήσεις να καθίσεις στους καναπέδες που έχουν θέα στην Ακρόπολη (σαν να ήταν κινηματογραφική οθόνη), θα πιεις κοκτέιλ της Φαίδρας Μαυροειδή με ονόματα που παραπέμπουν στην αγγλική Ιστορία (The Crinoline, General Montgomery) και θα ακούσεις downtempo pop.

Τελευταία άφιξη, ακριβώς μόλις μπήκε ο Σεπτέμβριος, το «Flamingo» στο Παγκράτι (Ευφράνορος 22 & Κρησίλα, 2114104639), σχεδιασμένο σε minimal industrial ύφος από την Triopton Architects. Η ιδιοκτήτρια Ελένη Γαρυφαλή είχε σκεφτεί το όνομα προτού το ψηλόλιγνο πτηνό γίνει η μασκότ του φετινού καλοκαιριού αλλά και το concept ενός χώρου με φροντισμένες υπηρεσίες κάθε ώρα της all day λειτουργίας του: ο Αντώνης Γιαννακάρης έχει σχεδιάσει έναν ελκυστικό κατάλογο φαγητού (ως Παγκρατιώτης βρήκα την απάντηση στο πού βρίσκω brunch και πρωινό κοντά στο σπίτι μου), ενώ ο Μάριος Ηλιό­πουλος του «Six D.O.G.S.» και ο Δημήτρης Ρούσσος έχουν επιμεληθεί την εκτενή cocktail list.

Την Πέμπτη 7/9, εφόσον έχουν τακτοποιηθεί και οι τελευταίες λεπτομέρειες, ανοίγει και το «Meerkat Cocktail Safari» (Χρήστου Βυζαντίου 7, Κουκάκι, 2130453390), ένα δημιούργημα του αξιαγάπητου ζευγαριού Romain Krot (με βιογραφικό που περιλαμβάνει δουλειά σε βραβευμένα μπαρ του Παρισιού) και Χριστίνα Μαυρίδη με συνεργάτη τον Ανδρέα Βερνίκο, οι οποίοι φέρνουν κυριολεκτικά την άμμο της σαχάριας Αφρικής στο Κουκάκι! Από την είσοδο και την μπάρα, που είναι στρωμένες με άμμο κολλημένη στην επιφάνειά τους, μέχρι το κεφάλι και τα οπίσθια μιας­ βαλσαμωμένης αντιλόπης στον τοίχο και μια ξύλινη πολυθρόνα αλά «Εμμανουέλλα», αυτό το all day bar επιθυμεί να είναι όσο κοινωνικό, παιχνιδιάρικο και στοργικό είναι το ζώο που του έχει δώσει το όνομά του, δηλαδή η σουρικάτα­. Highlights είναι το bar station όπου θα σε καθοδηγούν να δημιουργήσεις το δικό σου κοκτέιλ βάσει ερωτηματολογίου, η playlist με αφρικανική jazz (όταν δεν παίζουν γνωστοί DJs όπως ο Νίκος Πατρελάκης και ο Χρήστος Ζωγόπουλος) και η προβολή μιας σειράς ντοκιμαντέρ του BBC για τις σουρικάτες.

Τα τελευταία νέα των αθηναϊκών μπαρ - εικόνα 3
Ο Romain Krot, από το «Experimental Cocktail Club» και το «Little Red Door» του Παρισιού στο Κουκάκι

Η μεγάλη είδηση της νέας σεζόν είναι, βέβαια, η συνεργασία του «ΜεΖεν» με το «Trap» από τα μέσα του μήνα. Μετά τον Βόλο και τη Λάρισα, το προχωρημένο τσιπουράδικο του Γρηγόρη Χέλμη και του Ανδρέα Διακοδημήτρη αποκτά μια τρίτη έδρα στην Αθήνα, αναλαμβάνοντας μόνιμα την κουζίνα του cocktail bar. Η συνύπαρξή τους με δύο από τους πιο δημιουργικούς bartenders της πόλης, τον Γιάννη Σαμαρά και τον Στέφανο Δραγανιδάκη, θα είναι μια αμφίδρομη δημιουργική σχέση με άξονα τις τοπικές διατροφικές ύλες, συνταγές και αποστάγματα.

Στη Ι. Παπαρρηγοπούλου, κάτω από την πλατεία Καρύτση, ετοιμάζεται αυτές τις μέρες το all-day «B2» με προοπτική να κάνει εγκαίνια στις αρχές Οκτωβρίου. Τα δυνατά χαρτιά του είναι οι μινιμαλιστικές γραμμές του Ολλανδού αρχιτέκτονα Joris Braat, η cocktail list με την υπογραφή των Νίκου Αρβανίτη (αυθεντία στα ρούμια), Νίκου Σωτηρόπουλου και Χρήστου Καριπίδη, οι οποίοι επίσης έχουν χτίσει τη spirit list με αποστάγματα από μικρούς και ανεξάρτητους παραγωγούς, και, τέλος, η μουσική. Αξίζει ειδική αναφορά σε αυτό το τελευταίο στοιχείο του «Β2», καθώς την επιμέλεια του μουσικού ύφους και του roster των DJs, καθώς και τη μελέτη του ήχου έχει κάνει ο γνωστός DJ/παραγωγός Bengoa, συνιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Όσο για το πολυαναμενόμενο rebranding του «42», ο Σπύρος Κερκύρας ετοιμάζεται για εγκαίνια στα τέλη του μήνα. Η βασική του πρόθεση είναι να διατηρήσει το DNA του χώρου (δηλαδή το ύφος και την ατμόσφαιρα, που φυσικά κανείς δεν θα αλλοίωνε) με παρεμβάσεις που θα αντανακλούν τη δική του προσωπικότητα. αυτήν που έχει συμβάλει στην επιτυχία μαγαζιών όπως το «Hide and Seek» ή το «Nikkei». Οι αρχικές σκέψεις του Κερκύρα είναι να κάνει ένα update, με πολλές εκπλήξεις που θα ζωντανέψουν αυτό το προνομιακό σημείο του downtown.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

'Paradiso': Sustainability σε ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Το εμβληματικό σποτ της Βαρκελώνης βλέπει σε μια πιο βιώσιμη μπάρα μέσω (και) του Paradiso Sustainability Summit.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/04/2024

Ο DJ Ravin για ένα τελευταίο ανοιξιάτικο session στο "Athenee"

Ο διάσημος DJ από το Παρίσι αναμένεται να μάς ταξιδέψει ξανά με τις μουσικές του επιλογές στα κορυφαία μπαρ για τα οποία η πόλη φημίζεται.

Οι KAS:ST ξανά στην Αθήνα με ένα εντυπωσιακό audio-visual πρότζεκτ

Το SEDS Lifestyle παρουσιάζει ένα εκρηκτικό lineup στο "Universe Warehouse".

5.475 ημέρες 'Baba Au Rum': Ένα μπαρ για τον κόσμο

Δημιουργικότητα και fun, ρούμια και κοκτέιλ, προσωπικότητα και έξω καρδιά. Ένα από τα πιο επιδραστικά μπαρ της χώρας και ένα από τα σημαντικότερα της παγκόσμιας μπάρας, κλείνει μία δεκαπενταετία ζωής.

Στις αθηναϊκές παμπ πριν και μετά την St. Patrick's Day

Το αντίστοιχο του ιταλικού εστιατορίου σε μπαρ, είναι η παμπ. Ευτυχώς, υπάρχουν και στην πόλη αρκετά από εκείνα ακριβώς τα μέρη με τη χαλαρή ατμόσφαιρα, τις ένοχα απολαυστικές λιχουδιές και τη μονίμως ρέουσα μπύρα.

Μετά το 'Line', έρχεται το 'Walk In Athens'

Η ομάδα του πρωτοποριακού αθηναϊκού μπαρ παρουσιάζει προσεχώς ένα ακόμη πολύ ιδιαίτερο ολοήμερο κόνσεπτ.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος αναβιώνει το "Studio 54" στο "Athenee"

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος φέρνει τον μύθο του νεοϋορκέζικου κλαμπ στην καρδιά της Αθήνας, για ένα one night only event