Το «ΜεΖεν» πιάνει μόνιμο πόστο στην κουζίνα του «The Trap»

Οι δημιουργικές ομάδες του φιλοσοφημένου τσιπουράδικου και του κομψού cocktail bar ξεκινούν μια μόνιμη συνεργασία με ελληνική γεύση και άρωμα.

Το «ΜεΖεν» πιάνει μόνιμο πόστο στην κουζίνα του «The Trap»

Τον περασμένο Μάρτιο το «ΜεΖεν», το προχωρημένο τσιπουράδικο του Γρηγόρη Χέλμη και του Ανδρέα Διακοδημήτρη, κατέβηκε για δύο μέρες από τις δύο θεσσαλικές έδρες του (στο Βόλο και τη Λάρισα) για να κάνει κατάληψη και να μεταμορφώσει το «The Trap» σε τσιπουράδικο – τα τραπέζια έγιναν ανάρπαστα, η ατμόσφαιρα ήταν ευφρόσυνη, οι μεζέδες απίθανοι και πολλοί λαχτάρησαν να δουν το «ΜεΖεν» να αποκτά μια τρίτη, αθηναϊκή, έδρα.

Αυτή η γκουρμεδο-ευχή γίνεται πραγματικότητα, πάνω σε διαφορετική βάση συνεργασίας αυτήν τη φορά. Το «ΜεΖεν» αναλαμβάνει μόνιμα την κουζίνα του cocktail bar στη στοά της οδού Όθωνος, σχεδιάζοντας καταλόγους για πρωινό, brunch, την ώρα του aperitivo και βραδινό. Η συνύπαρξη των δύο ομάδων θα είναι μία αμφίδρομη δημιουργική σχέση με άξονα τις τοπικές διατροφικές ύλες, συνταγές και αποστάγματα: οι άνθρωποι του «ΜεΖεν» θα επαναπροσδιορίσουν το bar food με την ίδια local και ανανεωτική φιλοσοφία που το κάνουν για τον μεζέ, ενώ ο Γιάννης Σαμαράς και ο Στέφανος Δραγανιδάκης θα «ελληνοποιήσουν» κλασικά cocktails χρησιμοποιώντας ελληνικά αποστάγματα ως βάση – η λίστα των ποτών θα περιλαμβάνει επίσης πολλά aperitivi, highballs και signature cocktails, καθώς και ενότητες με παλαιωμένα τσίπουρα, ελληνικές μπίρες και κρασιά.

Ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι μια συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ μπάρας και κουζίνας, καθώς και ένα ολιστικό concept βασισμένο στις τοπικές γεύσεις και προϊόντα που θα δούμε για πρώτη φορά σε ελληνικό bar.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
15/12/2025

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.

'Ichigo Ichie': Ένα ιαπωνίζον μπαρ ανατέλλει στο αθηναϊκό κέντρο

Μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση προστίθεται στην αθηναϊκή μπαρογραφία και έχει γεύση και άποψη Άπω Ανατολής.