Αλλάζει χέρια το «42»

Το καθοριστικό cocktail bar του Χρήστου Χουσέα περνάει σε νέα φάση έπειτα από την απόκτησή του από πολύ γνωστό bartender και επιχειρηματία.

Αλλάζει χέρια το «42»

Τέλος εποχής για το «42» του Χρήστου Χουσέα, που περνάει στα χέρια του Σπύρου Κερκύρα, bartender και επιχειρηματία ο οποίος έχει δημιουργήσει ατομικά και έχει συμμετάσχει σε ομαδικά projects («Apsendi», «Hide and Seek», «Nikkei», «Oozora»).

Το ατμοσφαιρικό bar που δημιούργησε ο Χουσέας έπειτα από την αποχώρησή του από το «Baba Au Rum» σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του εμπορικού τριγώνου, πήρε το όνομά του από τη σειρά μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» του Douglas Adams και άνοιξε τον Απρίλιο του 2011. Από τότε έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κουλτούρας του cocktail στην Ελλάδα: παρουσίασε θεματικούς καταλόγους με εποχικά υλικά που άλλαζαν τακτικά τουλάχιστον τον πρώτο καιρό λειτουργίας, έντυσε το προσωπικό του με στολές, αποτέλεσε εφαλτήριο για εξαιρετικούς bartenders (Σαμαράς, Μπαλή, Αντωνόπουλος, Αλεξόπουλος), απαγόρευσε το κάπνισμα στον εσωτερικό του χώρο (μέχρι το τέλος), δημιούργησε την τάση των αναφορών των cocktail lists στις τέχνες και στη λογοτεχνία, ενώ σέρβιρε αξέχαστα cocktails, όπως το Walk the Line και το Pan-Galactic Gargle Blaster.

Τα σχέδια του νέου ιδιοκτήτη για το χώρο θα αποκαλυφθούν περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου – η ανακοίνωση πάντως από την πλευρά του Χρήστου Χουσέα αναφέρει ότι ο Κερκύρας θα διατηρήσει το όνομα και φυσικά θα υπογράφει τις cocktail lists.



Σήμερα Παρασκευή 11 Αυγούστου είναι η τελευταία ευκαιρία για να πιούμε μερικά από τα classics του bar, καθώς και τα Lightfoot, Quiver και The Denial Twist από τον μεστό κατάλογο που λανσαρίστηκε πρόσφατα – πάντα όμως θα θυμόμαστε το ρόλο που έπαιξε το «42» του Χρήστου Χουσέα στην προώθηση της αθηναϊκής σκηνής και του ελληνικού bartending στην πρώτη γραμμή.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το κρασί της Αρχαίας Ελλάδας, σε δύο μοναδικές οινικές βραδιές στο 'Τανίνη Αγάπη μου'

Τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου 2026, στα Εξάρχεια και το Τανίνη Αγάπη μου έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
27/01/2026

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

Κάπως έτσι φτάσαμε να πίνουμε (πολύ) καλό καφέ στην Αθήνα

Η ιστορία της αγαπημένης συνήθειας όλων και η διαδρομή από τον ελληνικό και τον φραπέ, στο freddo και τον specialty coffee.

Στην πλατεία Βαρνάβα και το Paf, για την 'αγία τριάδα' πίτσα-απεριτίβο-φοκάτσια

Το νέο pizza bar-σπριτζερία στην πλατεία Βαρνάβα έχει άποψη και αισθητική, μαζί με διαβολεμένα νόστιμες ζύμες και ψαγμένα cocktails.