
Υπάρχουν παγκόσμιες ημέρες για... οτιδήποτε. Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει και μία Παγκόσμια Ημέρα Daquiri, για το cocktail που παραγγέλνεις σχεδόν αντανακλαστικά για να ξεδιψάσεις το καλοκαίρι; Η 19η Ιουλίου είναι αφιερωμένη στο δροσιστικό αυτό cocktail με βάση το ρούμι και φέτος θα τη γιορτάσουμε στο «Baba Au Rum» και στο «Mary Pickford», δηλαδή στα δύο bars του Θάνου Προυναρούς, στο downtown και στο Μικρολίμανο – το δεύτερο, ολοκαίνουργιο, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου στην ταράτσα του «Varoulko Seaside» με art deco ατμόσφαιρα και καταπληκτική θέα.
Το Daquiri δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κούβα στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Jennings Cox, μηχανικό στα μεταλλεία. Αυτή την Τετάρτη εμείς θα δοκιμάσουμε στα δύο bars τέσσερις παραλλαγές του cocktail – συν την κλασική συνταγή, και όλα σε happy hour τιμές. Οι τέσσερις παραλλαγές είναι το Hemingway Daquiri, που δημιουργήθηκε στο bar «La Floridita» στην Κούβα για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, το Cox’s Daquiri με αρώματα βανίλιας και ανανά, το Jose Marti Especial, με το οποίο ο Andy Loudon κέρδισε το διαγωνισμό Havana Club Cocktail Grand Prix το 2014, και, τέλος, το Honeysuckle Daiquiri με ένα μείγμα μαγειρεμένου μελιού και ελαιοσακχάρων πορτοκαλιού. Τη γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα του Daquiri θα ομορφύνουν ακουστικά κουβανέζικες και εξωτικές μουσικές.