Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Daquiri

Στο «Baba Au Rum» και στο «Mary Pickford», όπου θα σερβίρονται παραλλαγές του δημοφιλούς cocktails σε happy hour τιμές.

Γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα του Daquiri

Υπάρχουν παγκόσμιες ημέρες για... οτιδήποτε. Γιατί, λοιπόν, να μην υπάρχει και μία Παγκόσμια Ημέρα Daquiri, για το cocktail που παραγγέλνεις σχεδόν αντανακλαστικά για να ξεδιψάσεις το καλοκαίρι; Η 19η Ιουλίου είναι αφιερωμένη στο δροσιστικό αυτό cocktail με βάση το ρούμι και φέτος θα τη γιορτάσουμε στο «Baba Au Rum» και στο «Mary Pickford», δηλαδή στα δύο bars του Θάνου Προυναρούς, στο downtown και στο Μικρολίμανο – το δεύτερο, ολοκαίνουργιο, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Λευτέρη Λαζάρου στην ταράτσα του «Varoulko Seaside» με art deco ατμόσφαιρα και καταπληκτική θέα.

Το Daquiri δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κούβα στα τέλη του 19ου αιώνα από τον Jennings Cox, μηχανικό στα μεταλλεία. Αυτή την Τετάρτη εμείς θα δοκιμάσουμε στα δύο bars τέσσερις παραλλαγές του cocktail – συν την κλασική συνταγή, και όλα σε happy hour τιμές. Οι τέσσερις παραλλαγές είναι το Hemingway Daquiri, που δημιουργήθηκε στο bar «La Floridita» στην Κούβα για τον Έρνεστ Χέμινγουεϊ, το Cox’s Daquiri με αρώματα βανίλιας και ανανά, το Jose Marti Especial, με το οποίο ο Andy Loudon κέρδισε το διαγωνισμό Havana Club Cocktail Grand Prix το 2014, και, τέλος, το Honeysuckle Daiquiri με ένα μείγμα μαγειρεμένου μελιού και ελαιοσακχάρων πορτοκαλιού. Τη γιορτή για την Παγκόσμια ημέρα του Daquiri θα ομορφύνουν ακουστικά κουβανέζικες και εξωτικές μουσικές.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το κρασί της Αρχαίας Ελλάδας, σε δύο μοναδικές οινικές βραδιές στο 'Τανίνη Αγάπη μου'

Τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου 2026, στα Εξάρχεια και το Τανίνη Αγάπη μου έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
27/01/2026

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.

Κάπως έτσι φτάσαμε να πίνουμε (πολύ) καλό καφέ στην Αθήνα

Η ιστορία της αγαπημένης συνήθειας όλων και η διαδρομή από τον ελληνικό και τον φραπέ, στο freddo και τον specialty coffee.

Στην πλατεία Βαρνάβα και το Paf, για την 'αγία τριάδα' πίτσα-απεριτίβο-φοκάτσια

Το νέο pizza bar-σπριτζερία στην πλατεία Βαρνάβα έχει άποψη και αισθητική, μαζί με διαβολεμένα νόστιμες ζύμες και ψαγμένα cocktails.