Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, και άρα ιδανικό για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις, το Πόρτο Ράφτη προσφέρει ακριβώς αυτό που ονειρεύεσαι αν οι εκτός Αττικής διακοπές σου αργούν ακόμη ή έχουν τελειώσει.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα, και άρα ιδανικό για μικρές ή μεγάλες αποδράσεις, το Πόρτο Ράφτη προσφέρει ακριβώς αυτό που ονειρεύεσαι αν οι εκτός Αττικής διακοπές σου αργούν ακόμη ή έχουν τελειώσει.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 1
«Navy Style»

Κάτι­ δηλαδή που να σε ταξιδέψει στην ουσία του καλοκαιριού και να σε κάνει να χαλαρώσεις μέσα και δίπλα στη θάλασσα αλλά και να διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Και, βέβαια, να σου προσφέρει κάθε δυνατή επιλογή γεύσης και ψυχαγωγίας που θα ενισχύσει αυτή σου τη διάθεση. Φοράμε άνετα ρούχα λοιπόν (και οπωσδήποτε μαγιό) και φεύγουμε με κατεύθυνση ανατολικά για ολοήμερη απόδραση σε «Navy Style», «άμμος» και «Porto Marina-­Πισίνα», τρία κλασικά πλέον στέκια με τη δική του διαφορετική προσωπικότητα το καθένα, αλλά με κοινή υπογραφή ποιότητας, αυτήν του Frangelico Group και του Θανάση Γκουγκούση. Και τα τρία αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση ολοήμερης καλοκαιρινής απόλαυσης, από τον πρωινό καφέ και το smoothie μέχρι τις προσεγμένες γεύσεις, το νυχτερινό κοκτέιλ και τον ξέφρενο χορό.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 2
«Navy Style»

Η ημέρα ξεκινάει με ένα καλό πρωινό με θέα στη θάλασσα, στο ξύλινο deck του «Navy Style», μιας από τις καλύτερες περιπτώσεις café-bar-restaurant (και όχι μόνο) δίπλα στο κύμα σε όλη την Αττική. Μια πεντανόστιμη ομελέτα με πέστο και κουκουνάρι συν ένας φρεντίτο θα σημάνει την έναρξη της... πορτοραφτικής εμπειρίας. Μετά την πρώτη βουτιά στη θάλασσα χρειαζόμαστε ενέργεια μαζί με μια συμπληρωματική δόση δροσιάς, οπότε επιλέγουμε από μια σειρά απίθανων smothies που θα απολαύσουμε στην ξαπλώστρα όπου χαλαρώνουμε, εγκαταλείποντας για την ώρα το deck.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 3
«άμμος»

Θα προτείνουμε το άκρως επίκαιρο –λόγω «Survivor»– Coconut Smoοthie με καρύδα, μπανάνα, βανίλια και γάλα ή εναλλακτικά το γευστικότατο Berry Island με βατόμουρα, άγρια μούρα, φράουλα και γάλα. Και για το μεσημεράκι που η όρεξη ανοίγει, το «Navy» έχει την ευελιξία να μεταμορφώνεται σε εστιατόριο με πλήρεις γευστικές προτάσεις για κάθε γούστο. Δροσερές σαλάτες όπως η ομώνυμη (με φιλετάκια κοτόπουλου, παρμεζάνα, ντοματίνια, μπέικον, κρουτόν, σος μουστάρδας και μέλι), γενναίες ποικιλίες, ζυμαρικά όπως το ριζότο με παστράμι και μανιτάρια του δάσους αλλά και κρεατικά όπως η πικάνια με σαλάτα και σπαράγγια σοτέ σε Μαυροδάφνη.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 4
«Navy Style»

Τι θα λέγατε όμως και για ένα Navy Black Burger, δηλαδή ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι 300 γραμ., με μαρούλι, ντομάτα, ψητή πιπεριά, ψητό μανιτάρι, τηγανητό αβγό, ταλαγάνι, καραμελωμένα κρεμμύδια και χειροποίητη σος με πίκλες; Να πούμε­ εδώ πως οι πρώτες ύλες είναι προϊόντα με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης ή με ονομασία προέλευσης ανώτερης ποιότητας, που επιλέγονται κι έρχονται από πιστοποιημένες βιολογικές φάρμες και μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 5
«Navy Style»

Και φυσικά όταν πέσει το βράδυ (ή και πολύ πιο πριν), το «Navy» αρχίζει να κλαμπίζει και είναι η ώρα για το πρώτο κοκτέιλ της βραδιάς, που θα επιλέξετε από το μεγάλο κατάλογο ο οποίος, πέρα από τις κλασικές καλοκαιρινές μείξεις (Mojito, Daiquiri, Margarita, Caipirinha κ.λπ.), προτείνει και αρκετές ιδέες για να πρωτοτυπήσετε.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 6
«Porto Marina - Πισίνα»

Όπως για παράδειγμα η ελληνικότατη γεύση του Navy Style Cocktail με μαστίχα, φράουλα, αγγούρι, δυόσμο και λάιμ ή το Porto Love Story με βάση τη βότκα και αρώματα από πικραμύγδαλο, passion fruit, βανίλια, φράουλα και λάιμ. Τα πάρτι εδώ είναι πάντα στην εβδομαδιαία διάταξη, οπότε καλό είναι να είστε συντονισμένοι στο fb (NAVY Style) για να συμπέσει η έξοδός σας με την εμφάνιση κάποιου αγαπημένου DJ.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 7
«άμμος»

To «άμμος», τώρα, δεν είναι απλώς ένα μουσικό θαλασσομεζεδοπωλείο όπως αυτοπροσδιορίζεται, αλλά ένα από τα πιο ζωντανά στέκια της ανατολικής ακτής, όπου το γνήσιο ελληνικό γλέντι είναι καθημερινό φαινόμενο καθώς και ο λόγος που το Πόρτο Ράφτη έχει γίνει «νησιώτικος» προορισμός. Τα weekends, μάλιστα, που η μουσική είναι live (πάντα σε ελληνικό ρεπερτόριο), το κέφι ανεβαίνει πολλά levels... και όποιος αντέξει.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 8
«Porto Marina - Πισίνα»

Στημένο σε κυκλαδίτικο στιλ, με το άσπρο και το γαλάζιο να κυριαρχούν, συνδυάζει ιδανικά­ το μοντέρνο με το παραδοσιακό σε ένα ντεκόρ που έχει επιμεληθεί ο Γιώρ­γος Παντελούκας (GJP Design & Construction), ο οποίος έκανε και φέτος κάποιες καίριες αισθητικές παρεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό όσο και στον εσωτερικό χώρο. Μέχρι να γίνετε μια παρέα με τα υπόλοιπα τραπέζια, όπως συμβαίνει συχνά, θα έχετε προλάβει να εκτιμήσετε τα πιάτα του «άμμος» όποιες κι αν είναι οι προτιμήσεις σας. Η κουζίνα, όπως είναι φυσικό, προσανατολίζεται στις θαλασσινές γεύσεις, αλλά δεν θα απογοητεύσει καθόλου τους κρεατοφάγους.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 9
«Navy Style»

Θα πάρετε μία από τις έντεκα σαλάτες, θα κάνετε αρχή με ορεκτικά όπως το καπνιστό χέλι με φάβα Σαντορίνης και μπέικον ή το κοντοσούβλι καλαμάρι, θα περάσετε σε ένα ζυμαρικό όπως τα χειροποίητα panciotti με γαρίδες και χτένια σε κρέμα σαφράν ή οι φαρφάλες σολομού με βότκα για να κάνετε αμέσως μετά παιχνίδι με το καλοψημένο ψάρι στα κάρβουνα ή εναλλακτικά με μια σταβλίσια μπριζόλα ή ζουμερά μπιφτεκάκια γαλοπούλας. Εννοείται ότι τόσο τα ψαρικά όσο και τα κρεατικά θα τα βρείτε σε χορταστικές ποικιλίες για όλη την παρέα, ενώ όλες οι μερίδες φημίζονται για το large μέγεθός τους.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 10
«άμμος»

Η κάβα είναι απόλυτα ενημερωμένη με εξαιρετικές ετικέτες Ελλήνων οινοπαραγωγών, όπως επίσης και σε ούζο και τσίπουρο, τα οποία συνήθως έχουν την τιμητική τους όταν κάθεσαι δίπλα στη θάλασσα. Για το τέλος έξι κλασικές επιλογές γλυκών θα σας καθηλώσουν για λίγο στο τραπέζι, προτού γίνετε κι εσείς μέρος της μεγάλης παρέας του «άμμος» που γλεντάει μέχρι όσο πάει.

Γεύσεις και γλέντι... χαλαρά στο Πόρτο Ράφτη - εικόνα 11
«Porto Marina - Πισίνα»

Η «Πισίνα» βρίσκεται στο «Porto Marina», έναν χώρο διαμορφωμένο για δεξιώσεις (σημειώστε το αυτό αν ψάχνετε ένα όμορφο venue με εξαιρετική κουζίνα και καλές τιμές για κοινωνική εκδήλωση) και διαθέτει –όπως μαντεύετε από το όνομά του– μια μεγάλη πισίνα γύρω από την οποία στήνεται καθημερινά μια all day party φάση για όσους θέλουν να συνδυάσουν βουτιές, ηλιοθεραπεία, μουσική και νεανικό παρεΐστικο άραγμα στις σεζλόνγκ κάτω από τις τεράστιες ομπρέλες. Κι εδώ οι γεύσεις του «Navy» και του «άμμος» είναι στη διάθεσή σας για ένα ελαφρύ γεύμα μεταξύ απλωτής και ξαπλωτής! Όπως κι αν έχει, πάντως, με χαλάρωση, καλές γεύσεις ή γλέντι, το Πόρτο Ράφτη θα γίνει (και) φέτος ο καλοκαιρινός σας προορισμός.

«Navy Style», Αγίας Μαρίνας 50, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299075675 /
«άμμος», Αγίας Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299084550 /
«Porto Marina - Πισίνα», Αγίας Μαρίνας 52, Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, 2299075212.

Περισσότερες πληροφορίες

Navy Style

Αγίας Μαρίνας 52, Πόρτο Ράφτη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.