Οι Pig&Dan είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις άγριες διαθέσεις των Αθηναίων clubbers

Μιλάμε με το ισπανικό δίδυμο που θα εμφανιστεί στο παρθενικό party της ομάδας Alchemists.

Οι Pig&Dan είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις άγριες διαθέσεις των Αθηναίων clubbers

Οι Pig&Dan είναι ένα από τα πιο δραστήρια και ενδιαφέροντα δίδυμα της techno, με καταγωγή από την Ισπανία και παγκόσμιο, πλέον βεληνεκές, χάρη σε συνεργασίες με τον Adam Beyer, τον Carl Cox και τον Eric Prydz. Στη χώρα μας έρχονται για τέταρτη φορά για το παρθενικό party της ομάδας Alchemists, μίας σύμπραξης των ομάδων Twisted Frequencies και Fabbrica Rossa, σε ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο χώρο δίπλα από τα καρτ του Αγίου Κοσμά (όλες οι πληροφορίες για το party του Σαββάτου 24 Ιουνίου εδώ). Με αυτή την αφορμή μιλάμε με τους Pig&Dan για το άγχος ενός Essential Mix (το δικό τους ήταν φανταστικό!), για τη μεταμόρφωση της Ίμπιζα, για δυσεύρετα bootlegs και για την εικόνα που έχουν για την Ελλάδα.

Οι Pig&Dan είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις άγριες διαθέσεις των Αθηναίων clubbers - εικόνα 1

Πώς θα περιγράφατε τον ήχο σας;
Είναι μοντέρνα, σέξι techno, με ευφορικές, δυναμικές αιχμές. Τα κομμάτια μας συχνά έχουν στοιχεία που είναι αναγνωρίσιμα και ευκολομνημόνευτα.

Γιατί πιστεύετε ότι η techno παραμένει τόσο δημοφιλής;
Η techno είχε τα πάνω και τα κάτω της στην ιστορία της ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει πολύ δυναμικά και δημιουργικά. Αυτήν τη στιγμή η techno έχει κατακτήσει τη μεγαλύτερη δημοφιλία από κάθε άλλη εποχή. Είναι αποδεκτή από τους περισσότερους και αυτό δημιουργεί τις συνθήκες για να την απολαύσεις και να αφεθείς στο ρυθμό της. Δεν υπάρχουν πια οι προκαταλήψεις του παρελθόντος. Όλοι μπορούν να μοιραστούν όμορφες στιγμές στο dancefloor ακούγοντας techno. Ένα βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορεί να οδηγήσει μια βραδιά σε ένα υπερβατικό επίπεδο, ειδικά πολύ αργά το βράδυ ή στα after parties. Αυτό δεν μπορεί να το πετύχει η house και η tech house.

Πριν από λίγο άκουγα το Essential Mix που κάνατε για το Radio 1. Πόσο άγχος σας δημιούργησε αυτό;
Πολύ! Όταν σου δίνεται η ευκαιρία να κάνεις ένα mix που θα ακουστεί από τόσο πολύ κόσμο σε μία από τις πιο ??? εκπομπές, βάζεις τον καλύτερο εαυτό σου και προσπαθείς κάθε στοιχείο και κάθε track να βρίσκεται στην ιδανική θέση και να εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τη ροή. Το να κάνουμε ένα Essential Mix ήταν σκοπός ζωής!

Το Essential Mix των Pig&Dan:



Γενικά, πώς φτιάχνετε τα sets σας;
Στην πραγματικότητα δεν τα προσχεδιάζουμε πολύ. Έχουμε πάντα στο μυαλό μας μερικά tracks που θέλουμε να παίξουμε, αλλά η αύρα από το κοινό και το είδος του party όπου παίζουμε δίνει τον τόνο στο set. Πρέπει να ξέρεις και να καταλαβαίνεις το κοινό σου, να προσέχεις πώς αντιδρά στα κομμάτια. Τα προηχογραφημένα mixes είναι δυσκολότερα γιατί δεν υπάρχει ο καθοριστικός παράγοντας του κοινού. Σε αυτή την περίπτωση προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το ένστικτό μας και να δημιουργήσουμε σιγά σιγά την τέλεια ροή.

Το set των Pig&Dan στο showcase της Elevate στην Off Week:



Έχετε κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ μέχρι τώρα. Ποιες καλλιτεχνικές ανάγκες σας ικανοποιεί αυτό το format;
Ποτέ δεν λέμε «Ας ξεκινήσουμε τώρα να γράφουμε ένα άλμπουμ». Με κάποιον τρόπο αυτό ξεκινάει να διαμορφώνεται από μόνο του. Στη συνέχεια χρειάζεται πολύς χρόνος, αφοσίωση και υπομονή. Όταν συγκεντρώσουμε μερικά κομμάτια που λειτουργούν καλά μεταξύ τους και δείχνουν να έχουν μια συνοχή, τότε αυτό είναι το σημείο εκκίνησης για να φτιάξουμε ένα άλμπουμ. Τα άλμπουμ μάς επιτρέπουν να πειραματιζόμαστε και να δημιουργούμε μεγαλύτερη ποικιλία μουσικής και όχι απλώς να συγκεντρώνουμε χορευτικά κομμάτια το ένα μετά το άλλο. Είναι μια επίδειξη των διαφορετικών ικανοτήτων μας στην παραγωγή, καθώς και καθρέφτισμα της ζωής μας και της διάθεσής μας την εκάστοτε στιγμή. Η έμπνευση διαφέρει από το ένα άλμπουμ στο άλλο και αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις ακούγοντάς τα.

Το τελευταίο άλμπουμ των Pig&Dan με τίτλο «Modular Baptism»:



Έχετε ρεμιξάρει το «Good Life» των Inner City. Πώς προέκυψε αυτό και πώς προσεγγίσατε την πρόκληση;
Ένας πολύ καλός φίλος μας, ο James, μας έφερε σε επαφή με τους Inner City. Η πρόκληση που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν πώς βελτιώνεις ένα track που αγγίζει την τελειότητα. Η προσέγγισή μας ήταν να κρατήσουμε τα στοιχεία που το κάνουν κλασικό και διαχρονικό, και να βάλουμε τις δικές μας πινελιές στην παραγωγή. Αυτή είναι μια μεγάλη πρόκληση, που πολύ συχνά μπορεί να σε μπλοκάρει. Αλλά όταν δημιουργείς κάτι που αρέσει στον καλλιτέχνη που έχει υπογράψει το πρωτότυπο, τότε αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση.

To remix του «Good Life»:



Ποιο είναι το πιο δυσεύρετο remix που έχετε κάνει; Μήπως το «Lullaby» των Cure;
Αυτό ήταν ένα bootleg που κάναμε για δική μας χρήση. Έχουμε κάνει κι άλλα bootlegs, όπως το «Seven Nation Army» των White Stripes όπου τραγουδάει ο Pig, το «Purple Haze» του Jimmy Hendrix και το «The Wall» των Pink Floyd. Τα πιο δυσεύρετα πρέπει να είναι οι επανεκτελέσεις κομματιών των Underworld.

Ένα από τα κομμάτια των Underworld που επανεκτέλεσαν οι Pig&Dan:



Σας περιμένουμε στην Αθήνα αυτό το Σάββατο. Τι γνωρίζετε για την ελληνική σκηνή και τη χώρα γενικότερα;
Αυτή είναι η τέταρτη φορά που παίζουμε στην Ελλάδα. Μια φορά είχαμε παίξει με την Anna V. Πάντα περνάμε καλά εδώ. Έχετε όμορφους χώρους για parties και ελπίζουμε ότι θα παραμείνουν δραστήριοι ώστε να φιλοξενούν καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Παρά το ασταθές και ρευστό οικονομικό κλίμα, χαιρόμαστε που η Ελλάδα έχει μια δυναμική σκηνή και βρίσκεται στην επικαιρότητα. Για ένα πράγμα είμαστε σίγουροι: οι Έλληνες έχετε άγριες διαθέσεις στο dancefloor!

Θα παίξετε με τον Eric Prydz στο residency που έχει στο Hï Ibiza. Παραμένει η Ίμπιζα η πρωτεύουσα του καλοκαιρινού clubbing;
Η Κροατία έχει μπει αποφασιστικά στο παιχνίδι με τα φεστιβάλ, ενώ δυνατή παραμένει η Ολλανδία. Εμείς πηγαίνουμε στην Ίμπιζα από τη δεκαετία του 1980 και του 1990 και την έχουμε δει να αλλάζει συνεχώς. Εκείνη την εποχή οι χίπηδες και οι πλούσιοι απολάμβαναν μαζί τη μουσική χωρίς διαχωρισμούς. Τελευταία τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά, αλλά η Ίμπιζα διατηρεί το στέμμα της σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρόλο που το «Space» έκλεισε, φαίνεται να προκάλεσε τη γέννηση μιας πληθώρας νέων parties. Το «Privilege» κάνει δυναμική επανεμφάνιση με φανταστικά line-ups, κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε ότι το 2017 θα είναι η σημαντικότερη σεζόν του νησιού τα τελευταία χρόνια. Εμείς θα κάνουμε την πρώτη μας εμφάνιση στο residency του Eric Prydz στο «Hï Ibiza» στις 4 Ιουλίου και το περιμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία. Δεν αποκλείεται μάλιστα να προστεθούν κάποιες ακόμη ημερομηνίες!

Ποια είναι μερικά από τα πιο αξιομνημόνευτα gigs σας;
Ένα από αυτά ήταν το Ultra στο Μπουένος Άιρες. Ήταν τέλειο από κάθε άποψη, ως προς την παραγωγή και τον ήχο – τον δικό μας, κάτι πολύ σημαντικό για τους DJs, και εκείνον που άκουγε ο κόσμος, που έβλεπες να απολαμβάνει κάθε track ένα προς ένα. Μας αρέσει να εμφανιζόμαστε στη Νότια Αμερική, γιατί το κοινό έχει αντοχές και αγαπάει τη μουσική.

Ποιες είναι οι σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα σας μέχρι τώρα;
Το Essential Mix, γιατί ο Pete Tong είναι ένας θρύλος. Οι εμφανίσεις μας στο Cocoon στο «Amnesia», τόσο στον κεντρικό χώρο όσο και στην ταράτσα, που αν και μας γέμισαν άγχος να τα πάμε τέλεια, είχαν φανταστική ατμόσφαιρα. Το ότι φτάσαμε στην κορυφή του techno chart στο Beatport δύο φορές μέσα στην ίδια χρονιά με τις κυκλοφορίες μας στην Drumcode, αλλά και ότι μπήκαμε στην τριάδα των καλλιτεχνών της techno με τις μεγαλύτερες πωλήσεις – αυτό ήταν καταπληκτικό επίτευγμα. Τέλος, οι συνεργασίες μας με τον Adam Beyer, τη Monika Kruse και τους Underworld.

Μία από τις καλύτερες συνεργασίες τους με τον Adam Beyer, το ευφορικό «In Love»:



Τι να περιμένουμε από εσάς μέσα στο 2017;
Η επόμενη κυκλοφορία μας είναι ένα EP με τίτλο «Starting Again» στο δικό μας label, την Elevate, στις 7 Ιουλίου. Ακολουθεί το καινούργιο άλμπουμ του HOSH, σε μερικά tracks του οποίου έχουμε συνεργαστεί, και μία ακόμη κυκλοφορία στην Drumcode τον Σεπτέμβριο. Έχουμε επικεντρωθεί στο να παρουσιάσουμε νέα ονόματα και ταλέντα στην Elevate αυτήν τη χρονιά. Το καλοκαίρι μας είναι γεμάτο με εμφανίσεις στην Ίμπιζα, το Άμστερνταμ, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ, καθώς και με συμμετοχές στο Play Differently του Richie Hawtin και σε showcases της Drumcode.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.