
Πάνω που θα έχει ολοκληρωθεί η μύηση στο perfect serve στα bars που συμμετέχουν στο Athens Fine Drinking και θα έχει χαμηλώσει η ένταση από τις μουσικές του Aperol Spritz Afternoon Festival, έρχεται η αγαπημένη καλοκαιρινή συνήθεια των Premium Juniper Meetings στο «Gin Joint», αλλά και καινούργια bars και νέοι θεματικοί κατάλογοι (μας πώς συνδυάζουν τον Disney και τον Αριστοτέλη με τα cocktails;), που θα κάνουν πιο ευχάριστο το καλοκαίρι στην Αθήνα.
Έμπνευση χωρίς όρια στις cocktail lists

«Κάθαρση» και «μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας»… Μην ανησυχείς, δεν θα σε ξανακαθίσουμε στα θρανία! Θα σε πάμε στην επιβλητική μπάρα και στο εξωτερικό deck τώρα το καλοκαίρι τού –βραβευμένου με δύο Shakers στα Αθηνόραμα Bar Awards– «CV Distiller», για να δοκιμάσεις τη νέα λίστα της ομάδας με head bartender τον Θοδωρή Αναγνώστου. Με έμπνευση από τον διάσημο ορισμό του Αριστοτέλη για την τραγωδία, η κεντρική ιδέα, που αρέσει πολύ στον Θοδωρή να αναλύει, είναι ότι το bar μοιάζει με μια θεατρική παράσταση, όπου ο καθένας και η καθεμία είναι ελεύθεροι να την οδηγήσουν εκεί που θέλουν.
Ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν είναι ένας «μαθητευόμενος μάγος», αλλά ένας έμπειρος bartender. Αυτό μπορείς να το διαπιστώσεις ξεφυλλίζοντας τον καινούργιο κατάλογο του «Six D.O.G.S.» με τίτλο «Fantasia», όπου οι φωτογραφίες των cocktails είναι διανθισμένες με σκίτσα. Η έμπνευση προέρχεται από το κλασικό, φαντασμαγορικό animation του Walt Disney και ξετυλίγεται σε πολύχρωμα cocktails όπως το Cloud Ballet με βάση το bourbon και γαρνιτούρα καραμελωμένο ανανά και μαλλί της γριάς τριαντάφυλλο ή το Yellow Moon με βάση gin και γαρνιτούρα ανανά και βιολέτες.
Καλλιτεχνικές ανησυχίες έχει ο Χάρης Δάρρας και η ομάδας του στο –βραβευμένου με ένα Shaker στα Αθηνόραμα Bar Awards– «Mr. Peacock», που μας υπόσχονται έναν καλαίσθητο νέο κατάλογο με τη μορφή περιοδικού («π.tails» θα είναι ο τίτλος του) και cocktails εμπνευσμένα από τις επτά τέχνες. Τη δική τους την τέχνη θα τη δοκιμάσουμε από το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Αναμένουμε με ανυπομονησία τον καινούργιο κατάλογο του Θοδωρή Πύριλλου και της ομάδας του στο «A for Athens», που μετά την ανακαίνιση έχει γίνει πιο αεράτο, άλλαξε τη θέση της μπάρας (ήταν απαραίτητο αυτό) και απέκτησε ένα wine bar στο επίπεδο όπου βγάζει το ασανσέρ. Η νέα cocktail list, το concept της οποίας είχε λάβει ειδικό βραβείο στα Αθηνόραμα Bar Awards, έχει τίτλο «Οδύσσεια», περιστρέφεται γύρω από τις έννοιες της φιλοξενίας και του ταξιδιού, και προέκυψε από μελέτη των ομηρικών επών και επισκέψεις σε μουσεία!
Νέα bars με γερές υπογραφές

Η σύμπραξη του «Βαρούλκου Seaside» με το «Baba Au Rum», έχει σαλπάρει εδώ και λίγες μέρες από την ταράτσα του πρώτου στο Μικρολίμανο για την εποχή της Ποτοαπαγόρευσης και του βωβού Χόλιγουντ. Ένα από τα αστέρια του δίνει το όνομα στο «Mary Pickford», δηλαδή σε μια fine drinking εμπειρία που χτίζει με τα cocktails του ο Θάνος Προυναρούς και συμπληρώνουν με θαλασσινές γεύσεις σε μπουκιές ο Λευτέρς Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος. Το cocktail με το όνομα της ηθοποιού έχει φυσικά περίοπτη θέση ανάμεσα στην cocktail list.
Ο Νικόλας Μοσχονάς έφυγε από το «Kolokotroni 9» και αναλαμβάνει την μπάρα του «Peekabloom», που σίγουρα θα την κάνει να… ανθήσει με τη φαντασία και τις ισορροπημένες δημιουργίες του όπου βασικό υλικό θα είναι τα άνθη και το αψέντι. Το «Peekabloom» στη Λέκκα 14 (στο χώρο όπου στεγαζόταν το «Budoo») είναι το νέο, downtown εγχείρημα της ομάδας του περιστεριώτικου «Mind the Cup», που θα συνδυάζει τον specialty coffee (το στήσιμο του μαγαζιού θα δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθείς όλη τη διαδικασία παρασκευής), τη healthy κουζίνα και τα cocktails.
Σε δύο ταμπλό θα το παίξει ο Xavier Μισαηλίδης αυτό το καλοκαίρι. Από τη μία θα βρίσκεται, ως συνήθως, στη θάλασσα με το «Holy Spirit» στη Γλυφάδα και το «Holy Spirit Beach Bar» στο χώρο του Varkiza Resort - YaBanaki, ενώ από την άλλη θα αναλάβει με την ομάδα του το bar του εστιατορίου «Fuga» στο Μέγαρο Μουσικής. Από τις 10 Ιουνίου στον κήπο του θα πίνουμε signature tiki cocktails, παραλλαγές σε cocktails των ’80s όπως το Kamikaze και το Singapore Sling, καθώς και Negroni, Manhattan και άλλα κλασικά με twists. Και οι τρεις ενότητες θα ανανεώνονται συνέχεια, ενώ όταν λανσαριστεί ο κατάλογος του φαγητού θα υπάρχουν προτάσεις για pairing.
Cocktails on the go

Ποιος είπε ότι το καλό cocktail χρειάζεται συγκεκριμένη ιεροτελεστία; Δύο takeaway bars ανοίγουν σύντομα και βάζουν το street στοιχείο στο fine drinking. Το πρώτο, το «Return» του Ηλία Κορμά («Pairidaeza»), θα ανοίξει στην Ηφαίστου στο Μοναστηράκι την 1η Ιουνίου και θα έχει οικολογική συνείδηση: θα σερβίρει τα cocktails του Δημήτρη Γκούμα (που τον γνωρίσαμε στο «42») σε διαφόρων μεγεθών ποτήρια από καλής ποιότητας πλαστικό, ώστε να τα κρατήσεις, να τα πλύνεις και να επιστρέψεις για refill χωρίς να ξαναπληρώσεις για ποτήρι. Το «Mary Lane» της Μαρίας Κατσαμάγκου θα «τρυπώσει» (θα το δείτε και θα καταλάβετε!) στην Άνθιμου Γαζή στις αρχές Ιουλίου. Εκτός από τον specialty coffee και τα γλυκά θα μπορείς να πάρεις στο χέρι cocktails από λίστα την οποία θα έχει επιμεληθεί γνωστός bartender του downtown.