Dowtown διαδρομή στο καλό ποτό

Τέλεια σερβιρίσματα super premium ποτών, ειδικοί κατάλογοι σε 32 bars και πρωτότυπα σεμινάρια στο δεύτερο Athens Fine Drinking by World Class.

Dowtown διαδρομή στο καλό ποτό

Οι Αθηναίοι θα μυηθούν στη φιλοσοφία του καλού ποτού και του pefect serve μέσα από το δεύτερο Athens Fine Drinking by World Class, το οποίο, με αφετηρία τα Reserve Brands της Diageo και τα κτίρια του Παλαιού και του Μικρού Χρηματιστηρίου στην Πεσμαζόγλου, θα χαράξει μια διαδρομή εκλεκτών αλκοολικών εντάσεων στο αθηναϊκό κέντρο.

Dowtown διαδρομή στο καλό ποτό - εικόνα 1

Σήμερα Τετάρτη 17/5 το World Class, η πλατφόρμα των Reserve Brands της Diageo για την τέχνη του bartending και την προώθηση του fine drinking, θα αναδείξει τον bartender που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον τελικό ενός από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς ποτού στον κόσμο (ανάμεσα στους Θάνο Ιωάννου, Παναγιώτη Κανατσούλη και Αλέξανδρο Στεπτσένκο). Την επομένη της στέψης του Έλληνα φιναλίστ του World Class, αύριο Πέμπτη 18/5, το Παλαιό Χρηματιστήριο θα μεταμορφωθεί σε ένα μεγάλο pop up bar –ή σε οκτώ μικρότερα αν προτιμάτε–, αποτελώντας το επίκεντρο του Athens Fine Drinking by World Class αλλά και την αφετηρία για bar hopping στα 32 bars του αθηναϊκού κέντρου που θα συμμετάσχουν στη διοργάνωση, με παρουσιάσεις στο Παλαιό Χρηματιστήριο το τετραήμερο 18-21/5 αλλά και με ειδικούς καταλόγους στο χώρο τους μέχρι τις 27/5. Για δεύτερη χρονιά το Athens Fine Drinking by World Class θα επιχειρήσει να μυήσει το κοινό στο καλό ποτό καθώς και στο perfect serve, θεματική της φετινής διοργάνωσης.

Dowtown διαδρομή στο καλό ποτό - εικόνα 2

Αυτήν τη θεματική θα υπηρετήσουν τα 32 bars, τα οποία θα εναλλάσσονται στα 8 pop up bars του Παλαιού Χρηματιστηρίου για να παρουσιάσουν το δικό τους τέλειο σερβίρισμα σε straight, mixed ή cocktail εκδοχή με βάση την πολυτελή σειρά των Reserve Brands της Diageo (όπως το single malt ουίσκι Talisker Skye, η βότκα Ketel One και η Ciroc, το ρούμι Zacapa 23 και η τεκίλα Don Julio). Αγοράζοντας το βραχιολάκι στην τιμή των 10€, θα μπορείς να δοκιμάσεις δύο από αυτά τα σερβιρίσματα, αλλά και να ακολουθήσεις μία διαδρομή στο παρακείμενο Μικρό Χρηματιστήριο καθώς και στα 32 bars του αθηναϊκού downtown.

Dowtown διαδρομή στο καλό ποτό - εικόνα 3

Στον πρώτο χώρο bartenders που ξεχώρισαν στο διαγωνισμό World Class θα κάνουν ομιλίες ή σεμινάρια – αξίζει να παρακολουθήσεις τον Θοδωρή Πύριλλο («A for Athens»), ο οποίος έχει αποκτήσει τελευταία εικαστικά ενδιαφέροντα, να συνδέει την αρχαιότητα, την τέχνη και το fine drinking, τον Τέλη Παπαδόπουλο να δια­τρέχει την εξέλιξη του Bloody Mary, τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο («Odori») να δείχνει πώς να φτιά­ξεις κοκτέιλ με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο και με εργαλεία της κουζίνας και τον Νίκο Μπάκουλη («The Clumsies») να δίνει συμβουλές για να τραβάς την καλύτερη φωτογραφία του ποτού σου ώστε να αποσπάσεις πολλά likes. Για να χαράξεις τη δική σου διαδρομή στο Athens Fine Drinking by World Class, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή Clio Muse για Android και iOS αλλά και να συμβουλευτείς το athensfinedrinking.gr, όπου υπάρχει με λεπτομέρειες το πρόγραμμα των events.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.