Rum as you are! 8 χρόνια «Baba Au Rum»

Το bar που μας έμαθε να πίνουμε σοβαρά cocktails, γιορτάζει τα όγδοα γενέθλιά του την Κυριακή 26 Μαρτίου, προσκαλώντας 2 από τα 50 καλύτερα bars του κόσμου.

Rum as you are! 8 χρόνια «Baba Au Rum»

Τον Μάρτιο του 2009 άνοιγε στην οδό Κλειτίου ένα ρετρο-εξωτικό bar, το οποίο με τα Zombie και τα Spicy Baba του, αλλά και με την εξειδίκευσή του στο ρούμι, άρχισε να μαθαίνει στους Αθηναίους τι σημαίνει σωστό cocktail και να διαμορφώνει τα ήθη που θα επικρατούσαν τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό bartending. Χωρίς το «Baba Au Rum», το εμπορικό τρίγωνο θα αργούσε να ανακαλυφθεί ως νέα πιάτσα, αλλά και η Ελλάδα να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας του bartending.

Το κλασικό πια «Baba Au Rum» έχει να επιδείξει και άλλα επιτεύγματα: έχει βρεθεί δύο φορές στη λίστα με τα 50 καλύτερα bars του κόσμου (το 2013 στην 48η θέση και το 2016 στην 40ή), ήταν υποψήφιο σε κατηγορίες των Spirited Awards, ενώ πριν από λίγες μέρες τιμήθηκε με δύο Shakers στα Αθηνόραμα Bar Awards. Όσο για τον ιδιοκτήτη του και head bartender, Θάνο Προυναρού, θεωρείται όχι μόνο ένας rum expert αλλά και ένας άξιος πρεσβευτής του ελληνικού bartending στο εξωτερικό.

Τα όγδοα γενέθλιά του το «Baba Au Rum» θα τα γιορτάσει την Κυριακή 26 Μαρτίου από τις 5 το απόγευμα παρέα με δύο από τα 50 καλύτερα bars του κόσμου, δηλαδή το «Lost + Found Drinkery» από τη Λευκωσία και το «Central Station» από τη Βηρυτό. Θα δοκιμάσουμε τις signature δημιουργίες τους και cocktails από την avant garde λίστα του «Baba Au Rum», ξεφυλλίζοντας το «Fine», το καλοφτιαγμένο περιοδικό που εκδίδει ο Θάνος Προυναρούς, και ανατρέχοντας σε εκείνες τις πρώτες μέρες που ανακαλύπταμε έναν καινούργιο κόσμο στο ποτήρι με το Sonic Boom.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.