«Nixon», η επιστροφή!

Το ατμοσφαιρικό μπαρ κι εστιατόριο που γνωρίσαμε στον Κεραμεικό μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Μπήκαμε πρώτοι κι είδαμε τον αμερικανό άλλοτε πρόεδρο να παίζει μπόουλινγκ στον τοίχο.

«Nixon», η επιστροφή!

Το ατμοσφαιρικό μπαρ κι εστιατόριο που γνωρίσαμε στον Κεραμεικό μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Μπήκαμε πρώτοι κι είδαμε τον αμερικανό άλλοτε πρόεδρο να παίζει μπόουλινγκ στον τοίχο.

«Nixon», η επιστροφή! - εικόνα 1

Την ώρα που πέρασα το κατώφλι του, εχτές το μεσημέρι, έβαζαν τις τελευταίες πινελιές. Καινούργια γειτονιά, καινούργιος, μικρότερος, ο χώρος, κι όμως γράφει «Νixon»· όσοι είχαν καθίσει στα ατμοσφαιρικά του σεπαρέ, είχαν παρακολουθήσει προβολές στο screening room κι είχαν πάει τουαλέτα στο… Watergate τα ένδεκα χρόνια που πέρασε στην Αγησιλάου, δε νομίζω θα διαφωνήσουν. Τα δύο φωτιστικά της οροφής έχουν κεντημένα τα κρυσταλλάκια του εντυπωσιακού πολυελαίου που δέσποζε άλλοτε στη σάλα, τα έπιπλα είναι κι εκείνα τα ίδια, μετά από μια σχετικά μεταποίηση, ο Ρίτσαρντ Nίξον παίζει μπόουλινγκ στον τοίχo –κάπου διάβασα δε ότι ο διάδρομος για μπόουλινγκ που έφτιαξε παραμένει άθικτος ακόμη και σήμερα στο υπόγειο του Λευκού Οίκου– κι η παλιά πινακίδα με τα χρώματα του ορείχαλκου κρέμεται πάνω από το μπαρ.

«Nixon», η επιστροφή! - εικόνα 2

Αυτό το… “απόσταγμα του «Nixon»” όπως το περιγράφει ο δημιουργός του Λάμπρος Τριφύλλης, ή αλλιώς η νέα του βερσιόν, στη συμβολή Ομήρου και Σκουφά, μπορεί να ξεκινάει από το πρωί (στις 10 π.μ.), η ιδέα όμως, παραμένει σταθερή. Το μπαρ επιμένει σε κλασικές αξίες, όπερ σημαίνει κλασικά κοκτέιλ και έμφαση στα premium ποτά, ο μουσικές έχουν τα ίδια γούστα –η πρόθεση είναι να είναι λίγο πιο κεφάτες–, το brunch θα δηλώνει πάντα «παρών» και το φαγητό έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Θανάσης Τσιρονίκος, ο οποίος το καλοκαίρι βρισκόταν στο «αδερφάκι» της Αντιπάρου, και το μενού, επηρεασμένο και από την θερινή του κατεύθυνση, έχει ενσωματώσει περισσότερα θαλασσινά στοιχεία: με τα σπαράγγια με απάκι, chives, κόλιανδρο και αβγό ποσέ, το μεδούλι σε ψητό ψωμί με κάππαρη, κρεμμυδάκι και μαϊντανό, την ταλιάτα με τον πουρέ μελιτζάνας ή το T-Bone, συγκατοικούν σασίμι τόνου με θυμάρι και λεμόνι, ριζότο με χταπόδι και θαλασσινοί λαχανοντολμάδες. Ένα ακόμη καινούργιο στοιχείο είναι το έξτρα παραθυράκι στο πλάι της εισόδου. Εκεί θα βρίσκει κανείς σε λίγο καιρό προτάσεις street food –μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητές πατάτες…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.