«Nixon», η επιστροφή!

Το ατμοσφαιρικό μπαρ κι εστιατόριο που γνωρίσαμε στον Κεραμεικό μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Μπήκαμε πρώτοι κι είδαμε τον αμερικανό άλλοτε πρόεδρο να παίζει μπόουλινγκ στον τοίχο.

«Nixon», η επιστροφή!

Το ατμοσφαιρικό μπαρ κι εστιατόριο που γνωρίσαμε στον Κεραμεικό μόλις άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Μπήκαμε πρώτοι κι είδαμε τον αμερικανό άλλοτε πρόεδρο να παίζει μπόουλινγκ στον τοίχο.

«Nixon», η επιστροφή! - εικόνα 1

Την ώρα που πέρασα το κατώφλι του, εχτές το μεσημέρι, έβαζαν τις τελευταίες πινελιές. Καινούργια γειτονιά, καινούργιος, μικρότερος, ο χώρος, κι όμως γράφει «Νixon»· όσοι είχαν καθίσει στα ατμοσφαιρικά του σεπαρέ, είχαν παρακολουθήσει προβολές στο screening room κι είχαν πάει τουαλέτα στο… Watergate τα ένδεκα χρόνια που πέρασε στην Αγησιλάου, δε νομίζω θα διαφωνήσουν. Τα δύο φωτιστικά της οροφής έχουν κεντημένα τα κρυσταλλάκια του εντυπωσιακού πολυελαίου που δέσποζε άλλοτε στη σάλα, τα έπιπλα είναι κι εκείνα τα ίδια, μετά από μια σχετικά μεταποίηση, ο Ρίτσαρντ Nίξον παίζει μπόουλινγκ στον τοίχo –κάπου διάβασα δε ότι ο διάδρομος για μπόουλινγκ που έφτιαξε παραμένει άθικτος ακόμη και σήμερα στο υπόγειο του Λευκού Οίκου– κι η παλιά πινακίδα με τα χρώματα του ορείχαλκου κρέμεται πάνω από το μπαρ.

«Nixon», η επιστροφή! - εικόνα 2

Αυτό το… “απόσταγμα του «Nixon»” όπως το περιγράφει ο δημιουργός του Λάμπρος Τριφύλλης, ή αλλιώς η νέα του βερσιόν, στη συμβολή Ομήρου και Σκουφά, μπορεί να ξεκινάει από το πρωί (στις 10 π.μ.), η ιδέα όμως, παραμένει σταθερή. Το μπαρ επιμένει σε κλασικές αξίες, όπερ σημαίνει κλασικά κοκτέιλ και έμφαση στα premium ποτά, ο μουσικές έχουν τα ίδια γούστα –η πρόθεση είναι να είναι λίγο πιο κεφάτες–, το brunch θα δηλώνει πάντα «παρών» και το φαγητό έχει πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα. Την κουζίνα έχει αναλάβει ο Θανάσης Τσιρονίκος, ο οποίος το καλοκαίρι βρισκόταν στο «αδερφάκι» της Αντιπάρου, και το μενού, επηρεασμένο και από την θερινή του κατεύθυνση, έχει ενσωματώσει περισσότερα θαλασσινά στοιχεία: με τα σπαράγγια με απάκι, chives, κόλιανδρο και αβγό ποσέ, το μεδούλι σε ψητό ψωμί με κάππαρη, κρεμμυδάκι και μαϊντανό, την ταλιάτα με τον πουρέ μελιτζάνας ή το T-Bone, συγκατοικούν σασίμι τόνου με θυμάρι και λεμόνι, ριζότο με χταπόδι και θαλασσινοί λαχανοντολμάδες. Ένα ακόμη καινούργιο στοιχείο είναι το έξτρα παραθυράκι στο πλάι της εισόδου. Εκεί θα βρίσκει κανείς σε λίγο καιρό προτάσεις street food –μπέργκερ, σάντουιτς, τηγανητές πατάτες…

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Dybbuk, η -με no photo policy- επιστροφή

Με νέο policy επιστρέφει για την 17η σεζόν του το Dybbuk, έχοντας σκοπό να κάνει τους clubbers να ζήσουν τη στιγμή.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
24/10/2025

Η μεγάλη στιγμή των μικρών ποτών;

Κομψή και συνειδητή ευ πίνειν λύση, εναλλακτική στο σφηνάκι, ευκαιρία περαιτέρω εξερεύνησης ενός μενού ή απλά μια ευχάριστη ανάπαυλα. Τα mini cocktails είναι εδώ.

Three Cents: Η ελληνική μπουρμπουλήθρα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου

Από την πρώτη Pink Grapefruit Soda που άλλαξε τους κανόνες του παιχνιδιού μέχρι τη Fig Leaf Soda που έγινε trend, τα Three Cents δεν έπαψαν ποτέ να καινοτομούν. Πλέον ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον σημαντικό διεθνή θεσμό των The World’s 50 Best Bars, για τα επόμενα τρία χρόνια.

'Maggie Cassidy': Το νέο μπαρ της Πανόρμου έχει κάτι από '7 Jokers'

Οι Αρμελίνα Αντωναροπούλου, Μικαέλα Τσικουδάκη και Σπύρος Αναγνώστου παρουσιάζουν ένα ολόφρεσκο μπαρ γειτονιάς στους Αμπελόκηπους.

Altos x The World's 50 Best Bars: Όταν ένας μοναδικός θεσμός συναντά μια κορυφαία τεκίλα

Κάθε χρόνο, τα The World’s 50 Best Bars συγκεντρώνουν όλο το bar & spirits industry σε μια μοναδική γιορτή. Ως Official Tequila Partner, η Altos προσφέρει γεύση αλλά δίνει παράλληλα την ευκαιρία στους bartenders να ψηφίσουν για τους συναδέλφους τους.

Lorenzo Antinori, τι σημαίνει να 'τρέχεις' το κορυφαίο μπαρ του πλανήτη;

Μία κουβέντα με τον Ιταλό γευσιπλάστη, με αφορμή τον θρίαμβο του Bar Leone στα The World's 50 Best Bars 2025.

Ένα Halloween πάρτυ βγαλμένο από τα 80s στο A Liar Man

Η Angelika Dusk επιστρέφει δυναμικά στη σκηνή και μας προσκαλεί σε μια φθινοπωρινή, γεμάτη ρυθμό και ενέργεια βραδιά.