The Lab bar

Η δοκιμασμένη  ομάδα του «Spinte The Whisky bar», της Πλατείας Αριστοτέλους, έφτασε μέχρι την παραλία της Καλαμαριάς ανοίγοντας όχι ένα ακόμα Spinte, αλλά ένα τελείως διαφορετικό bar με ιντριγκαδόρικο concept, στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά.

The Lab bar

Η δοκιμασμένη ομάδα του «Spinte The Whisky bar», της Πλατείας Αριστοτέλους, έφτασε μέχρι την παραλία της Καλαμαριάς ανοίγοντας όχι ένα ακόμα Spinte, αλλά ένα τελείως διαφορετικό bar με ιντριγκαδόρικο concept, στο οποίο θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά.
To Τhe Lab Bar, δεν εστιάζει στο ουίσκι, δείχνει όμως ιδιαίτερη αδυναμία στο ρούμι, ενδιαφέρεται για τον καλό καφέ, εκπαιδεύει τους πελάτες στο ελληνικό κρασί και φλερτάρει με νόστιμα πιάτα.

Όσον αφορά την cocktail collection, που υπογράφει ο πολλάκις βραβευμένος και ταλαντούχος bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης, έχει σαφώς προσανατολισμό στις tiki συνταγές. Η διαφορά είναι, ότι η προσέγγιση τους είναι πολύ πιο δημιουργική. Δικαιολογώντας την ονομασία The Lab, αρκετά από τα cocktails έχουν υποστεί επεξεργασία και « μαγείρεμα». Μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση είναι η Paloma, που γίνεται εξολοκλήρου στην κουζίνα, όπου μαγειρεύονται φρούτα μαζί με μπαχαρικά, με τη μέθοδο sous vide. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό, με υψηλότερες αρωματικές εντάσεις και απρόσμενο πικάντικο τελείωμα. Στην ίδια κατηγορία, ένα μιξ που κλέβει τις εντυπώσεις και πραγματικά δεν το περιμένεις, είναι το Daiquiri φράουλα, με επίσης μαγειρεμένο σιρόπι μουστάρδας! Το πόσο δε ταιριάζει η μουστάρδα με τη φράουλα, είναι έκπληξη.

Για όσους αγαπάνε το Negroni, στο The Lab, θα δοκιμάσουν μια άλλη υπέροχη εκδοχή του, το Mediterranean Negroni. Εδώ, οι φράουλες σιγομαγειρεύονται σε μείγμα αποστάγματος μαστίχας και κόκκινου βερμούτ. Στα "οπωσδήποτε", πρέπει να προστεθεί το πρωτότυπο «The Blinker», με βασικό συστατικό την σίκαλη, αναμειγμένη με σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ. Πολύ refreshing! Φυσικά, στη λίστα πρέπει να μπει, ακόμα, το The Zombie και το Singapore Sling. Γενικά, είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις από τα μιξαρίσματα του Αλέξανδρου, είναι όλα τόσο ευφάνταστα και προκλητικά διαφορετικά...

Στην ενότητα του καφέ, πρέπει να δοκιμάσετε το ειδικό The Lab χαρμάνι. Προέκυψε μετά από πολλές δοκιμές και έχει ένα απίστευτα πολύπλοκο αρωματικό προφίλ. Στην αρχή, βγαίνουν τα αρώματα του μήλου και του ανανά και μετά σκάνε με ένταση οι νότες των μπαχαρικών και της καραμέλας βουτύρου. Η επίγευση είναι φινετσάτη και πλούσια σε νύξεις σοκολάτας και ξηρών καρπών.

Σημαντικό ρόλο στο The Lab, παίζει το κρασί. Ο head bartender, Γιώργος Μανδραβέλης, απόφοιτος του WSET, έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, με μερικές ιδιαίτερες διεθνείς προσθήκες. Κάθε Πέμπτη τρέχει αφιέρωμα σε κάποιο κτήμα και οι ετικέτες του παντρεύονται με τα κατάλληλα τυριά, από όλον τον κόσμο.
Η υψηλή συνολική εμπειρία στο The Lab, ολοκληρώνεται με τις tapas προτάσεις του Μιχάλη Μωραΐτη. Ο Μιχάλης προτείνει νόστιμες κλασικές γεύσεις, με κάποιες αβανταδόρικες fusion επιρροές. Αξίζει να δοκιμάσετε τα ζουμερά σουβλάκια γαρίδας σε μαρινάδα anticucho καθώς και τις αρωματικές baby πατάτες με κατίκι Δομοκού και avruga.
Το The Lab είναι από τα bar, που πήραν το ρίσκο να ανοίξουν σε μια περιοχή που είχε σχεδόν "πεθάνει" και να τη ζωντανέψουν ξανά. Η έμπειρη ομάδα κέρδισε το στοίχημα και όχι με τον εύκολο τρόπο, αλλά με ψαγμένες προτάσεις, που θέλουν απαιτητικούς ουρανίσκους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Στον Κόκορα, τη νέα ταράτσα της Κυψέλης

Ένα φρέσκο μπαρ σε μια από τις κλασικότερες αθηναϊκές γειτονιές επιβλέπει την πόλη από ψηλά, σερβίρει φροντισμένα ποτά και έχει διάθεση για πάρτι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/07/2025

Βασίλη Κυρίτση, πώς έγιναν ξανά της μόδας τα disco drinks;

Μία κουβέντα με τον κορυφαίο bartender και Lead Activation Strategist, στο πλαίσιο του προγράμματος Schweppes Brand Ambassadors, με αφορμή το νέο Schweppes Tropical Fusion.

Πώς είναι να πίνεις σε ένα από τα ομορφότερα μπαρ της Ασίας

Όλα όσα κάνουν το Sunset Park στο Desa Potato Head του Μπαλί ένα από τα κορυφαία μπαρ στα πέριξ του Ινδικού ωκεανού.

Οι Adam Beyer και Maceo Plex σε ένα μοναδικό double bill

Το Bolivar Beach Club υποδέχεται δύο κολοσσούς της παγκόσμιας techno σκηνής. Το line-up συμπληρώνει ο Manolaco.

Ο Echonomist επιστρέφει στο Bolivar

Μαζί του, οι Nick Matthew και ΛVΛ.

Ο Βασίλης Κυρίτσης στους σημαντικότερους ανθρώπους από το σύμπαν των μπαρ για το 2025

Έγινε γνωστή η λίστα Bar World 100 του Drinks International, με εκείνους που 'τρέχουν' το bar industry για το έτος που διανύουμε. Ανάμεσά τους και ο συνδημιουργός των The Clumsies, Line και Walk In.

Sun:Set Beach Party από τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο στο DOT Beach Vibes

Το Σάββατο 5 Ιουλίου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Α’ Πλαζ Βούλας.