Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός.

Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός. Οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν συνδυάσει αριστοτεχνικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία. Το κατακόκκινο πλακάκι-ψηφιδωτό δένει όμορφα με τους δερμάτινους καναπέδες και τη μοναδική αίσθηση κήπου που δίνουν τα φυτά στη τζαμαρία, ενώ ο κυρίως χώρος φιλοξενεί τη μεγάλη μπάρα, ένα κομψό μοναστηριακό τραπέζι και πολλές όμορφες γωνιές που τον κάνουν casual και φιλόξενο. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, δέρμα, ντιζαϊνάτα φωτιστικά δημιουργούν ένα χαρούμενο σύνολο. Φυσικό, λοιπόν, να έχει εκτιμηθεί, ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, από γειτονικό και μη κοινό, κάθε ηλικίας.

Καθαρόαιμο all day, που ανοίγει από νωρίς το πρωί και προσφέρει ό,τι θελήσεις: από εξαιρετικό καφέ μέχρι πλήρες μενού. Περνώντας, βέβαια, από το θέμα “μπαρ”, που είναι και χώρος μέσα στον χώρο. Εκεί, ο Ιωάννης Σκουλάτος μιξάρει κοκτέιλ για όλα τα γούστα, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Σαν το φευγάτο Sunny Leone, έναν αβανταδόρικο συνδυασμό τζίντζερ και τσίλι, με εξωτικά αρώματα και ωραίο επίπεδο κάψας ή το γοητευτικό Italian Angel με καφέ, πικραμύγδαλο και νότες φουντουκιού. Στο πλούσιο Spinner, πάλι, σε tiki κατεύθυνση, θα σας αρέσουν οι νότες κανέλας και μελιού σε μια ωραία φρουτένια βάση.

Στο θέμα "φαγητό", η λίστα αγκαλιάζει μια επαρκή γκάμα casual comfort πιάτων, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Στα πιο πρωτότυπα πιάτα, θα τοποθετήσουμε το "αβγό Cascara", ένα μελάτο παναρισμένο αβγό με τραγανή κρούστα, μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας ενώ στα "εύκολα" και πολύ νόστιμα πρώτα δεν θα παραλείπαμε την "τραβηχτή Μάνης", τη "δική τους εκδοχή πίτσας" με χειροποίητη ζύμη, σύγκλινο Μάνης και γραβιέρα Κρήτης. Ένα πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι ο "τόνος παναρισμένος σε μυρωδικά με πικάντικη σως από wasabi" επάνω σε ρύζι ατμού, με νόστιμο, σωστά ψημένο το ψάρι και πολύ ωραίο μυρωδάτο wasabi, που του πάει γάντι. Στα γλυκά, η "τάρτα bitter σοκολάτας γεμισμένη με creme brulée πορτοκαλιού" ικανοποιεί και δύσκολα γούστα.

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

To Athens Rum & Whisky Festival επιστρέφει στο 'Amalias 36'

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του υπέροχου νεοκλασικού γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/11/2025

Το δίλημμα του Σαββάτου: 3 πάρτι για κάθε λάτρη της ηλεκτρονικής μουσικής

Συγκεντρώσαμε τα clubbing events που κάνουν την επιλογή για την έξοδο του Σαββάτου δύσκολη αλλά και συναρπαστική.

Ο Funk Tribu έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένας από τους πιο συναρπαστικούς καλλιτέχνες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής στο "Oddity".

'Nouvelle Vague': Πώς ένα μπαρ από τα Τίρανα βρέθηκε στα 50 καλύτερα του πλανήτη

Μια κουβέντα με τον Σοφοκλή Κάλι για τον άθλο του Nouvelle Vague, που από την αλβανική πρωτεύουσα έφτασε να φιγουράρει πια στα λαμπερότερα σημεία του ευ πίνειν σύμπαντος.

15 χρόνια Athens Bar Show: Τι ξεχωρίσαμε στην μεγάλη γιορτή των spirits;

Από το Μεξικό και την Patrón μέχρι το γαλλικό St- Germain και το ιρλανδέζικο ουίσκι Teeling, ανακαλύψτε τις γεύσεις και τα brands που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Το καλύτερο μπαρ του πλανήτη αποκτά μικρό αδερφό

To νόστιμο ιταλικό ταξίδι του Lorenzo Antinori στην Ασία συνεχίζεται στη Σαγκάη.

Στο Κολωνάκι, για το remake του '42 Bar'

Η δεύτερη ζωή του εμβληματικού μπαρίστικου αθηναϊκού brand, το βρίσκει στην περίφημη γειτονιά του κέντρου και το εμπορικό κέντρο Λαιμού.