Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός.

Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός. Οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν συνδυάσει αριστοτεχνικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία. Το κατακόκκινο πλακάκι-ψηφιδωτό δένει όμορφα με τους δερμάτινους καναπέδες και τη μοναδική αίσθηση κήπου που δίνουν τα φυτά στη τζαμαρία, ενώ ο κυρίως χώρος φιλοξενεί τη μεγάλη μπάρα, ένα κομψό μοναστηριακό τραπέζι και πολλές όμορφες γωνιές που τον κάνουν casual και φιλόξενο. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, δέρμα, ντιζαϊνάτα φωτιστικά δημιουργούν ένα χαρούμενο σύνολο. Φυσικό, λοιπόν, να έχει εκτιμηθεί, ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, από γειτονικό και μη κοινό, κάθε ηλικίας.

Καθαρόαιμο all day, που ανοίγει από νωρίς το πρωί και προσφέρει ό,τι θελήσεις: από εξαιρετικό καφέ μέχρι πλήρες μενού. Περνώντας, βέβαια, από το θέμα “μπαρ”, που είναι και χώρος μέσα στον χώρο. Εκεί, ο Ιωάννης Σκουλάτος μιξάρει κοκτέιλ για όλα τα γούστα, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Σαν το φευγάτο Sunny Leone, έναν αβανταδόρικο συνδυασμό τζίντζερ και τσίλι, με εξωτικά αρώματα και ωραίο επίπεδο κάψας ή το γοητευτικό Italian Angel με καφέ, πικραμύγδαλο και νότες φουντουκιού. Στο πλούσιο Spinner, πάλι, σε tiki κατεύθυνση, θα σας αρέσουν οι νότες κανέλας και μελιού σε μια ωραία φρουτένια βάση.

Στο θέμα "φαγητό", η λίστα αγκαλιάζει μια επαρκή γκάμα casual comfort πιάτων, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Στα πιο πρωτότυπα πιάτα, θα τοποθετήσουμε το "αβγό Cascara", ένα μελάτο παναρισμένο αβγό με τραγανή κρούστα, μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας ενώ στα "εύκολα" και πολύ νόστιμα πρώτα δεν θα παραλείπαμε την "τραβηχτή Μάνης", τη "δική τους εκδοχή πίτσας" με χειροποίητη ζύμη, σύγκλινο Μάνης και γραβιέρα Κρήτης. Ένα πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι ο "τόνος παναρισμένος σε μυρωδικά με πικάντικη σως από wasabi" επάνω σε ρύζι ατμού, με νόστιμο, σωστά ψημένο το ψάρι και πολύ ωραίο μυρωδάτο wasabi, που του πάει γάντι. Στα γλυκά, η "τάρτα bitter σοκολάτας γεμισμένη με creme brulée πορτοκαλιού" ικανοποιεί και δύσκολα γούστα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μια νέα, pan-Asian ταράτσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το μαγικό rooftop του Ace Hotel στην Γλυφάδα, Sora, κάνει ντεμπούτο με special guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
16/09/2025

The Dancemasters: Ο Michael Tsaousopoulos επιστρέφει παραλιακά

Guest DJ στο μεγάλο πάρτι στο "Bolivar" o Kostas Zhkos.

Στο Ace Hotel & Swim Club για ένα τελευταίο καλοκαιρνό event στην πισίνα

Τα Golden Hour Events κορυφώνονται με το πιο εντυπωσιακό κλείσιμο της σεζόν: μια βραδιά στην Αθηναϊκή Ριβιέρα όπου ο Valeron και ο Tourist Ath μετατρέπουν το ηλιοβασίλεμα σε γιορτή.

Novah, Xenia και B2 σε ένα εκρηκτικό βράδυ στο "Bolivar"

Στα decks μαζί τους θα βρίσκονται οι Christian Cambas και Saniter.

Το μπαρ 42 επιστρέφει, στο Κολωνάκι αυτή τη φορά

Restart σε νέο πόστο και με πιο 'μπαρίστικο' attitude για το ιδιαίτερα δημοφιλές bar brand του αθηναϊκού κέντρου.

Ένα από τα καλύτερα μπαρ της Αθήνας πιάνει πόστο στο Βουλκανιζατέρ

Μία ξεχωριστή ευ πίνειν βραδιά στο Κουκάκι, τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου.

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.