Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός.

Cascara

Χώρος που εντυπωσιάζει με τη vintage-industrial αισθητική του και καταφέρνει, παρά το μέγεθος, να είναι φιλικός και ζεστός. Οι γνωστοί αρχιτέκτονες και σκηνογράφοι Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης έχουν συνδυάσει αριστοτεχνικά μοντέρνα με ρετρό στοιχεία. Το κατακόκκινο πλακάκι-ψηφιδωτό δένει όμορφα με τους δερμάτινους καναπέδες και τη μοναδική αίσθηση κήπου που δίνουν τα φυτά στη τζαμαρία, ενώ ο κυρίως χώρος φιλοξενεί τη μεγάλη μπάρα, ένα κομψό μοναστηριακό τραπέζι και πολλές όμορφες γωνιές που τον κάνουν casual και φιλόξενο. Ανοιχτόχρωμο ξύλο, δέρμα, ντιζαϊνάτα φωτιστικά δημιουργούν ένα χαρούμενο σύνολο. Φυσικό, λοιπόν, να έχει εκτιμηθεί, ήδη από τους πρώτους μήνες λειτουργίας του, από γειτονικό και μη κοινό, κάθε ηλικίας.

Καθαρόαιμο all day, που ανοίγει από νωρίς το πρωί και προσφέρει ό,τι θελήσεις: από εξαιρετικό καφέ μέχρι πλήρες μενού. Περνώντας, βέβαια, από το θέμα “μπαρ”, που είναι και χώρος μέσα στον χώρο. Εκεί, ο Ιωάννης Σκουλάτος μιξάρει κοκτέιλ για όλα τα γούστα, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Σαν το φευγάτο Sunny Leone, έναν αβανταδόρικο συνδυασμό τζίντζερ και τσίλι, με εξωτικά αρώματα και ωραίο επίπεδο κάψας ή το γοητευτικό Italian Angel με καφέ, πικραμύγδαλο και νότες φουντουκιού. Στο πλούσιο Spinner, πάλι, σε tiki κατεύθυνση, θα σας αρέσουν οι νότες κανέλας και μελιού σε μια ωραία φρουτένια βάση.

Στο θέμα "φαγητό", η λίστα αγκαλιάζει μια επαρκή γκάμα casual comfort πιάτων, ικανοποιώντας όλα τα γούστα. Στα πιο πρωτότυπα πιάτα, θα τοποθετήσουμε το "αβγό Cascara", ένα μελάτο παναρισμένο αβγό με τραγανή κρούστα, μανιτάρια και κρέμα παρμεζάνας ενώ στα "εύκολα" και πολύ νόστιμα πρώτα δεν θα παραλείπαμε την "τραβηχτή Μάνης", τη "δική τους εκδοχή πίτσας" με χειροποίητη ζύμη, σύγκλινο Μάνης και γραβιέρα Κρήτης. Ένα πιάτο που ξεχωρίσαμε είναι ο "τόνος παναρισμένος σε μυρωδικά με πικάντικη σως από wasabi" επάνω σε ρύζι ατμού, με νόστιμο, σωστά ψημένο το ψάρι και πολύ ωραίο μυρωδάτο wasabi, που του πάει γάντι. Στα γλυκά, η "τάρτα bitter σοκολάτας γεμισμένη με creme brulée πορτοκαλιού" ικανοποιεί και δύσκολα γούστα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

09/09/2025

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.

Χαβανέζικο πάρτι στον Πύργο Πειραιά, αν σου λείπει ήδη το καλοκαίρι

Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα εξακολουθεί να είναι δροσερός, χρωματιστός και με πολλή μουσική σε αυτό το 00s throwback party.