Barreldier

Φαίνεται ότι στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας πολλοί περνούν από το Barreldier για τουλάχιστον ένα after office drink αφού είναι πραγματικά ιδανικό για τέτοια και για άλλα πολλά.

Barreldier

Φαίνεται ότι στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας πολλοί περνούν από το Barreldier για τουλάχιστον ένα after office drink αφού είναι πραγματικά ιδανικό για τέτοια και για άλλα πολλά. Το μικροσκοπικό μπαράκι στην είσοδο της Στοάς Μπολάνη από την πλευρά της οδού Βουλής (που σε κάποιους είναι περισσότερο γνωστή ως Στοά «Κεντρικόν»), σκοτεινό και λαμπερό ταυτόχρονα έχει διάθεση σαφώς ρετρό. Ξύλινη η μπάρα, σκαλιστά τα ράφια και δερμάτινα τα στουλς, λίγες οι θέσεις μέσα, αλλά και τραπεζάκια και σόμπες έξω στη στοά για τους πιο θαρραλέους.
Το μπαρ είναι διάσημο για τα βαρελάτα κοκτέιλ του, αν προσέξεις θα τα δεις τα βαρελάκια παραταγμένα στη σειρά πίσω από το μπαρ. Εκεί ξεκουράζονται τα ποτά, βασικά και μιξ, «είναι το μέρος όπου τα κοκτέιλ γίνονται πλουσιότερα και σοφότερα» διαβάζεις στον κατάλογο που ξεκινάει ακριβώς με αυτή την κατηγορία. Πράγματι στο Barreldier θα διαπιστώσεις ότι τα ποτά που έχουν περάσει από βαρέλι γίνονται πολυπλοκότερα, πιο πλούσια σε αρώματα, πιο μαλακά στη γεύση. Στους δρόμους της γεύσης θα σε καθοδηγήσει ο Μάριο Μπάσο, ο Έλληνο-ιταλός που βρίσκεται πίσω από τη μπάρα. Λόγω καταγωγής ένα πάθος με το βερμούτ το έχει, φτιάχνει το δικό του και είναι εξαιρετικό. Του αρέσει επίσης να πειράζει τα κλασικά, να ετοιμάζει σπιτικούς πουρέδες φρούτων, bitters και λικέρ.
Ο κατάλογος παρουσιάζει τα κοκτέιλ χωρισμένα σε κατηγορίες ανά βασικό ποτό, το μπαρ όμως διαθέτει επίσης μια μεγάλη κάβα. Λειτουργεί από το πρωί για καφέ και πρωϊνό, όλες τις ώρες της ημέρας εξάλλου θα βρεις κάτι νόστιμο να φας.

Περισσότερες πληροφορίες

Barreldier

Βουλής 7 στοά Μπολάνη, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

09/09/2025

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.

Χαβανέζικο πάρτι στον Πύργο Πειραιά, αν σου λείπει ήδη το καλοκαίρι

Ο Σεπτέμβριος στην Αθήνα εξακολουθεί να είναι δροσερός, χρωματιστός και με πολλή μουσική σε αυτό το 00s throwback party.