Rakkan

Το Rakkan είναι, χωρίς αμφιβολία, από τους πιο εντυπωσιακούς και μαζί καλόγουστους χώρους bar restaurant της πόλης.

Rakkan

Το Rakkan είναι, χωρίς αμφιβολία, από τους πιο εντυπωσιακούς και μαζί καλόγουστους χώρους bar restaurant της πόλης. Ωραίο παράδειγμα μινιμαλιστικής διακόσμησης με γιαπωνέζικες αναφορές, με τους 9.900 ξύλινους κύβους να συνθέτουν την πρωτότυπη οροφή του, κομψά μαύρα στοιχεία και ονειρικούς φωτισμούς, είναι ατμοσφαιρικό και αναδύει μια χαλαρή κοσμικότητα χωρίς να γίνεται απόμακρο. Φυσικά, συγκεντρώνει τη νεολαία (κάθε ηλικίας) των βορείων προαστείων, αλλά αποτελεί ελκυστική πρόταση εξόδου απ' όπου κι αν έρχεσαι. Το βάρος πέφτει εξ ίσου στην προσεγμένη λίστα κοκτέιλ και spirits και στο μενού, με κατεύθυνση το γιαπωνέζικο fusion με τις απαραίτητες extensions.

Δεν αποφεύγεις ξανά τη λέξη "εντυπωσιακό" για να χαρακτηρίσεις μια από τις μεγαλύτερες μπάρες της πόλης με τους όμορφους ξύλινους κύβους στον τοίχο, που φιλοξενούν τα spirits. Ο head bartender Παναγιώτης Σφακιανάκης έχει φτιάξει μια λίστα signature cocktails που ταιριάζουν γάντι στη φιλοσοφία του χώρου: κομψά, ισορροπημένα με εξωτικές νότες. Δοκιμάσαμε την ολοκαίνουργια λίστα, που αξίζει να γνωρίσετε. Στα "οπωσδήποτε", το The Japanese Mule, ένα κοκτέιλ με απωανατολίτικα αρώματα, βοτανικό, ελαφρά πικάντικο και δροσερό: ωραία μείξη βότκας, σακέ και τζίντζερ, μαζί με λάιμ και φρέσκο κόλιανδρο. Εντυπωσιακό το Tiki-Haze, ένα πλούσιο εξωτικό κοκτέιλ με βάση το ρούμι και ωραία ισορροπία αλκοόλ με πουρέ ανανά, φρέσκο ροζ γκρέιπφρουτ, σιρόπι falernum. Φίνο και ευχάριστο το Little Prince, με βάση το τζιν, home made σιρόπι από τσάι και αλβουμίνη και ωραία οξύτητα λεμονιού.

Στο θέμα "φαγητό" το Rakkan σου δίνει επιλογές από το να τσιμπολογήσεις μέχρι να φας κανονικά. Executive chef ο Naruse Fumiaki με chef de cuisine τον Γιάννη Σιμοτά, που φροντίζει μια πλούσια λίστα με "euroriental", όπως λένε, προσέγγιση. Δοκιμάσαμε τραγανό Black Cod fish & chips με νόστιμη συνοδεία από μους μπρόκολου με ανανά, ζουμερό σολομό teriyaki με κρέμα λεμονιού, συνοδεία κινόα με μαύρο ρύζι και σάλτσα jalapeno, νόστιμο σούσι με πλούσια υφή και μια ποικιλία ψαριών σασίμι από την οποία ξεχωρίζει το χέλι. Δεν λείπουν τα φιλέτα και τα black angus burgers, όπως και η japanese crispy duck. Σημειώστε το επιτυχημένο Sunday Brunch 13.00-17.00 με a la carte επιλογές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Hype, DJ sets και μωβ φως στο Ανκόρ Μπαρ των Εξαρχείων

Το Ανκόρ κλείνει έναν χρόνο ζωής και το γιορτάζει με μουσική, κοκτέιλ και urban ατμόσφαιρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΛΕΝΑ ΓΚΟΒΑΡΗ
16/12/2025

Ένα στέκι-θρύλος επιστέφει πιο oldschool από ποτέ στα Βόρεια Προάστια

Αν μπορούμε να συνοψίσουμε τα "SOS θέματα" για το 2025 αυτά θα είναι η επιστροφή του Bronco εκεί που ανήκει, στα ΒΠ. Χωρίς φανταχτερά concepts και περιττές πόζες.

Ντισκόμπαλα ... Χορεύουμε;

Χορός μέχρι τελικής πτώσης με retro ήχους στο hot spot του Κολωνακίου.

Villa Grigio 46 : Holiday drinking

Αperitivo, signature, classics cocktails με γιορτινή διάθεση και στυλ στο στέκι του Παλαιού Φαλήρου.

"Άγιος" : Holy night, after night!

Γνωρίστε το κλασσικό αφτερ-άδικο που συχνάζουν τα party animals της Αθήνας.

Σε ένα πανέμορφο αθηναϊκό νεοκλασικό, δοκιμάζεις σήμερα και αύριο premium ουίσκι και ρούμι

Για δύο ημέρες, οι τρεις όροφοι του Amalias 36 γεμίζουν αρώματα, γεύσεις και εμπειρίες, χάρη στο Athens Rum & Whisky Festival.

Γιατί το μπαρ 'Quinn's' στα Ιλίσια είναι τόσο δημοφιλές;

Υπάρχουν κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι λόγοι που το μαγαζί του Ηλία Μαρινάκη ξεχωρίζει και έχει χτίσει πιστό κοινό.