Η προχωρημένη μαγειρική κοκτέιλ του «The LAB Bar», στη Θεσσαλονίκη.

Η δοκιμασμένη ομάδα του «Spinte The Whisky bar» μαγειρεύει τα υλικά των κοκτέιλ της στην Καλαμαριά μ ένα πρωτοποριακό tiki bar.

Η προχωρημένη μαγειρική κοκτέιλ του «The LAB Bar», στη Θεσσαλονίκη.

Η δοκιμασμένη ομάδα του «Spinte The Whisky bar» μαγειρεύει τα υλικά των κοκτέιλ της στην Καλαμαριά μ ένα πρωτοποριακό tiki bar.

To «Τhe Lab Bar», δεν εστιάζει στο ουίσκι όπως το αδελφάκι του το «Spinte The Whisky bar», δείχνει όμως ιδιαίτερη αδυναμία στο ρούμι, ενδιαφέρεται για το καλό καφέ, εκπαιδεύει τους πελάτες στο ελληνικό κρασί και φλερτάρει με νόστιμα πιάτα.

Όσον αφορά την cocktail collection, που υπογράφει ο πολλάκις βραβευμένος και ταλαντούχος bartender Αλέξανδρος Σουρμπάτης, έχει σαφώς προσανατολισμό στις tiki συνταγές. Η προσέγγιση τους όμως είναι πολύ δημιουργική. Δικαιολογώντας την ονομασία «The Lab», αρκετά από τα cocktails έχουν υποστεί επεξεργασία και « μαγείρεμα». Μια τέτοια εξαιρετική περίπτωση είναι η «Paloma», που γίνεται εξ ολοκλήρου στην κουζίνα μαγειρεύοντας φρούτα μαζί με μπαχαρικά, με την μέθοδο sous vide. Το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό με υψηλότερες αρωματικές εντάσεις και απρόσμενο πικάντικο τελείωμα. Στην ίδια κατηγορία, ένα μιξ που κλέβει τις εντυπώσεις και πραγματικά δεν το περιμένεις, είναι το Daiquiri φράουλα, με μαγειρεμένο σιρόπι μουστάρδας ˙ το πόσο δε ταιριάζει η μουστάρδα με την φράουλα είναι τεράστια έκπληξη. Για όσους αγαπάνε το Negroni, στο «The Lab», θα δοκιμάσουν την υπέροχη εκδοχή του «Mediterranean Negroni». Εδώ οι φράουλες σιγομαγειρεύονται σε μείγμα μαστίχας Skinos και κόκκινου βερμούτ. Στα οπωσδήποτε πρέπει να προστεθεί το πρωτότυπο «The Blinker», με βασικό συστατικό την σίκαλη αναμειγμένη με σπιτική μαρμελάδα κόκκινων φρούτων και φρέσκο χυμό γκρέιπφρουτ που είναι πολύ δροσιστικό. Φυσικά στη λίστα πρέπει να μπουν τα «Zombie» και «Singapore Sling»..

Η προχωρημένη μαγειρική κοκτέιλ του «The LAB Bar», στη Θεσσαλονίκη. - εικόνα 1

Στην ενότητα του καφέ, πρέπει να δοκιμάσετε το ειδικό The Lab χαρμάνι. Προέκυψε μετά από πολλές δοκιμές και έχει ένα απίστευτα πολύπλοκο αρωματικό προφίλ με αρώματα μήλου και ανανά όπου σκάνε με ένταση οι νότες των μπαχαρικών και της καραμέλας βουτύρου. Η επίγευση του είναι φινετσάτη και πλούσια σε νύξεις σοκολάτας και ξηρών καρπών.

Σημαντικό ρόλο στο «The Lab,» παίζει το κρασί. Ο head bartender, Γιώργος Μανδραβέλης, απόφοιτος του WSET, έχει κάνει μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, με μερικές ιδιαίτερες διεθνείς προσθήκες. Κάθε Πέμπτη τρέχει αφιέρωμα σε κάποιο κτήμα και οι ετικέτες του παντρεύονται με τα κατάλληλα τυριά, από όλον τον κόσμο. Η υψηλή συνολική εμπειρία στο «The Lab», ολοκληρώνεται με τις tapas προτάσεις του Μιχάλη Μωραίτη, που προτείνει νόστιμες κλασικές γεύσεις με αβανταδόρικες fusion επιρροές. Αξίζει να δοκιμάσετε τα ζουμερά σουβλάκια γαρίδας σε μαρινάδα anticucho καθώς και τις αρωματικές baby πατάτες με κατίκι Δομοκού και avruga.

Το «The Lab», είναι από τα bar, που πήραν το ρίσκο να ανοίξουν σε μια περιοχή που είχε πεθάνει και να την ζωντανέψουν ξανά. Η έμπειρη ομάδα κέρδισε το στοίχημα με ψαγμένες προτάσεις που θέλουν απαιτητικούς ουρανίσκους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Athens Bar Show 2025: Τι ακριβώς θα παίξει στην Τεχνόπολη

Το Γκάζι θα μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό cocktail playground, με 30+ pop-up bars από κορυφαία bars του κόσμου, διεθνείς παρουσίες και ατμόσφαιρα γιορτής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
04/11/2025

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα: Όλα τα guests της Athens Bar Week

Mερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν τις αθηναϊκές μπάρες αυτή την εβδομάδα. Τι θα παίξει, πότε και πού.

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.

Η -περίπου- μυστική mezcaleria του Barro Negro επιστρέφει

Για 4 μόνο βράδια, κάτι δυνατό θα τρέξει και πάλι στο υπόγειο της πρεσβείας της Paloma στην Αθήνα.