Τα ξωτικά των Χριστουγέννων καταλαμβάνουν την μπάρα του «Theory»

Ο χριστουγεννιάτικος κατάλογος σε επιμέλεια του Βαγγέλη Ζάχου περιλαμβάνει long drinks με τα ονόματα των βοηθών του Αϊ-Βασίλη.

Τα ξωτικά των Χριστουγέννων καταλαμβάνουν την μπάρα του «Theory»

Οι εθνοβοτανολόγοι υποστηρίζουν ότι το μανιτάρι Amanita muscaria, ή αμανίτης ο μυγοκτόνος ή ζουρλομανίταρο, κρύβεται πίσω από πολλές χριστουγεννιάτικες παραδόσεις και σύμβολα – ψάξτε το από πού βγαίνει το πηγαίο «Ho ho ho» του Αϊ-Βασίλη! Με τις «μαγικές» του ιδιότητες, αυτό το μανιτάρι, που εμφανίζεται σε παγανιστικούς μύθους, στην «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» αλλά και στο Super Mario Bros., μεταμορφώνει γραφιστικά για τις γιορτές το σήμα κατατεθέν του «Theory Bar & More», το αερόστατο, και εμπνέει έναν χριστουγεννιάτικο κατάλογο.

Τα ξωτικά των Χριστουγέννων καταλαμβάνουν την μπάρα του «Theory» - εικόνα 1

Η ομάδα των bartenders με επιμέλεια του Βαγγέλη Ζάχου, σερβίρει, λοιπόν, έξι long drinks, τα οποία έχουν πάρει το όνομά τους από τα ξωτικά που βοηθούν τον Αϊ-Βασίλη στη διανομή των δώρων: είτε ήσασταν καλά παιδιά είτε όχι μέσα στο 2016, τα Alabaster Snowball, Bushy Evergreen, Pepper Minstix, Shinny Upatree, Sugarplum Mary και Wunorse Openslae μπορείτε να τα δοκιμάζετε από σήμερα. Μαζί και δύο ζεστά cocktails, το Porridge, αγαπημένο δυναμωτικό των ξωτικών, και το Kaffeklatsch, κι αυτό με υλικά που αγαπούν τα ξωτικά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Μα τι είναι πάλι αυτά τα dining bars;

Ένα, περίπου, νέο trend δείχνει να κερδίζει έδαφος στις μπάρες της πόλης και θέλει το μπαρ να κοιτάζει ολοένα και πιο πολύ προς την κουζίνα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2026

O Αλέξανδρος Χριστόπουλος στο πρώτο esthete event της νέας σεζόν

Στο Rock n Roll Athens επιστρέφει ο DJ την Παρασκευή 6 Φεβρουρίου στις 11 το βράδυ, με τον Stark να επιμελείται το Intro DJ Set.

Το κρασί της Αρχαίας Ελλάδας, σε δύο μοναδικές οινικές βραδιές στο 'Τανίνη Αγάπη μου'

Τις Τετάρτες 4 και 18 Φεβρουαρίου 2026, στα Εξάρχεια και το Τανίνη Αγάπη μου έχεις την ευκαιρία να μάθεις τις συνήθειες οινοποσίας της Αρχαίας Ελλάδας.

Η Méthe φέρνει ένα πολύ νόστιμο τρίπτυχο στον Πειραιά

Μία νέα άφιξη στο μεγάλο λιμάνι και την ακτή Μιαούλη, πατά δυνατά στο τερέν του κρασιού, του σπριτζ και της εξαιρετικά φροντισμένης κουζίνας.

Second Child: Ένα dining μπαρ στο Ψυχικό

Μία ιδιαίτερη πρόταση έχει κάνει εδώ και μερικές εβδομάδες την εμφάνισή της στις όχθες της Λεωφόρου Κηφισίας, παίζοντας στο τρίπτυχο ποτό-κρασί-φαγητό και γαρνίροντάς το με ωραίες μουσικές.

Κι αν το 2026 είναι η χρονιά του Cuba Libre;

Πώς και γιατί τους επόμενους μήνες θα πίνεις, κατά πάσα πιθανότητα, ρούμι-κόλα.

Γιατί η Αθήνα αγαπά τόσο πολύ τις spritzerίες και τα aperitivo μπαρ

Αλλά και ποια μέρη αποθεώνουν τη συνήθεια του early drinking στην πόλη, σερβίροντας φροντισμένα ποτά και νόστιμα σνακ.