Conceptual bar: όταν τα κοκτέιλ διηγούνται ιστορίες

Τα conceptual μενού ανήκουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή trend της μπάρας.

Conceptual bar: όταν τα κοκτέιλ διηγούνται ιστορίες

Τα conceptual μενού ανήκουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή trend της μπάρας.

Conceptual bar: όταν τα κοκτέιλ διηγούνται ιστορίες - εικόνα 1
«The Gin Joint»

Τι θα λέγατε αν για την έξοδο σας είχατε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια γευστική βόλτα στην χώρα της Αλίκης των θαυμάτων ή να μπείτε μέσα σε μια χρονομηχανή με προορισμούς το Σικάγο, την Σιγκαπούρη, την Νέα Υόρκη και την παλιά Αθήνα; Για να το κάνετε αρκεί να πάτε μέχρι το «The Gin Joint», στην πρώτη περίπτωση και στη δεύτερη να ανέβετε στο «A for Athens».

Τα περισσότερο μπαρ το έχουν ρίξει στην έρευνα και στην μελέτη με στόχο να δημιουργήσουν μια αβανταδόρικη θεματική ενότητα μίξεων. Τα conceptual μενού ανήκουν στη λίστα με τα πιο δημοφιλή trend της μπάρας. Οι mixologists αντλούν έμπνευση από τις ταινίες, από τις ανθρώπινες σχέσεις, την τέχνη, την ιστορία των cocktails, από μητροπόλεις των spirits… και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και τις υιοθετούν στις συνταγές τους.

Conceptual bar: όταν τα κοκτέιλ διηγούνται ιστορίες - εικόνα 2
«Old Dog»

Βγαίνεις και η εμπειρία του «πίνειν» πάει σε άλλο level. Καθώς ξεφυλλίζεις το cockail μενού ανακαλύπτεις το story που κρύβεται από πίσω και πριν γευτείς το ποτό έχεις πάρει ήδη μια πρώτη γεύση από αυτό που εκφράζει. Η νέα τάση έδωσε στους bartenders το πάτημα για να ενεργοποιήσουν στο φουλ την φαντασία και την δημιουργικότητα τους και σε εμάς την δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις εξόδους με πιο πρωτότυπες και fun επιλογές.

Για να πάρετε μια καλύτερη ιδέα: Στο «Old Dog», τα cocktails έχουν προκύψει από τα χαρακτηριστικά διάσημων κυνηγόσκυλων, στο θρυλικό « 42. Athens Bar» κάθε συνταγή μας μιλάει, με τον τρόπο της, για τις σχέσεις ανάμεσα στο δυο φύλλα, στο «The Clumsies» κάνουμε μια εντυπωσιακή περιήγηση στο παρελθόν και στο παρόν, για να μεταπηδήσουμε στο μέλλον, στο «Baba au rum» μαθαίνουμε περισσότερα για την avant garde σκηνή και στο «Theory Bar and More» γινόμαστε παιδιά για να απολαύσουμε την φρέσκια Φρουτοποτία.

Περισσότερες πληροφορίες

Baba Au Rum

Κλειτίου 6, κέντρο
  • Bars

42 Barstronomy.Athens

Κολοκοτρώνη 3, κέντρο
  • Εστιατόρια

A For Athens

Μιαούλη 2-4, Μοναστηράκι
  • Bars

Theory Bar And More

Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι
  • Bars

Clumsies (The)

Πραξιτέλους 30, κέντρο
  • Bars

Old Dog

Σαρδέων 6, Ν. Φιλαδέλφεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Για bar hopping στη Λευκωσία

Η πρωτεύουσα της Κύπρου διαθέτει μια μπαρ σκηνή, με εντελώς δικά της χαρακτηριστικά και μπόλικες πινέζες που σερβίρουν κάτι παραπάνω από καλοφτιαγμένα ποτά.

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.