Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα

Από τα ανανεωμένα bar spots σε Πόρτο Ράφτη, Λούτσα, Ραφήνα και Νέα Μάκρη μέχρι τη summer classic αθηναϊκή ριβιέρα, το καλοκαίρι στην Αττική γίνεται όλο και πιο δελεαστικό. Σε πλήρη συντονισμό με τα vibes της εποχής, κάναμε σέρφινγκ στις μπάρες δίπλα στο κύμα και σας προτείνουμε τις καλύτερες.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα

Από τα ανανεωμένα bar spots σε Πόρτο Ράφτη, Λούτσα, Ραφήνα και Νέα Μάκρη μέχρι τη summer classic αθηναϊκή ριβιέρα, το καλοκαίρι στην Αττική γίνεται όλο και πιο δελεαστικό. Σε πλήρη συντονισμό με τα vibes της εποχής, κάναμε σέρφινγκ στις μπάρες δίπλα στο κύμα και σας προτείνουμε τις καλύτερες.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 1
Στο «Kazba» στο Πόρτο Ράφτη κάνουν focus στα in house και mococktails.

Βουτιές, ήλιος, μουσική και φυσικά τα ανεβασμένα καλοκαιρινά cocktails… Καλοκαιρινή αύρα και mood διακοπών. Κι όλα αυτά σε απόσταση μερικών μόνο χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης. Μπορεί το χειμώνα που μας πέρασε να επιδοθήκαμε σ’ ένα φρενήρες κυνήγι των ψαγμένων μείξεων στα μπαρ της Αθήνας, όμως τώρα, απόλυτα συντονισμένοι με το πνεύμα της εποχής, είπαμε να το συνεχίσουμε εκτός των τειχών, στα μπαρ και beach bars της Αττικής. Διότι ενώ πολλά γνωστά στέκια της παραλιακής κρατάνε το summer τέμπο, ενισχύοντάς το με απροσδόκητες cocktail συνταγές, το παιχνίδι πλέον έχει επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, τη Ραφήνα, τη Λούτσα, το Πόρτο Ράφτη, για παράδειγμα, ενώ συνοδεύεται από την απαραίτητη ανανέωση και εμπλουτίζεται από μερικές πρόσφατες αξιόλογες αφίξεις.

Πρώτη στάση, λοιπόν, το Kazba (2299076800), με υπέροχη αμφιθεατρική θέα στον κόλπο του Πόρτο Ράφτη. Το μπαρ βρίσκεται στο κέντρο ενός υπέροχου πράσινου κήπου και παίζει σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Το team της μπάρας προτείνει δέκα house cocktails, αλλά η λίστα περιλαμβάνει και μερικά mococktails και μείξεις με κρασί, όλα υπογεγραμμένα από τους Παναγιώτη και Ιγνάτιο Κοντό. Must επιλογή είναι το Mastic Choice, με μαστίχα συνοδευόμενη από πορτοκάλι, λάιμ, yuzu και σιρόπι ζάχαρης. Για όσους δεν επιθυμούν αλκοόλ, το Cosmolemonade αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή: πρόκειται για homemade λεμονάδα, αρωματισμένη με cranberries, τσάι γιασεμιού και έλαια πορτοκαλιού. Στα συν είναι τα ελληνικά tapas, που ζευγαρώνουν με τα cocktails ή τα επιλεγμένα κρασιά, και η μουσική, που ξεκινάει ατμοσφαιρικά και ανεβάζει ένταση όσο νυχτώνει.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 2
Δυνατό στέκι το «Del Mar» στο Πόρτο Ράφτη

Συνεχίζοντας στην περιοχή, το Del Mar (2299075688) αξίζει πολλές στάσεις, καθώς βρίσκεται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα. Τη λίστα με τα cocktails υπογράφει ο διακεκριμένος mixologist Παναγιώτης Φράγκος. Ο κατάλογος απαρτίζεται από κλασικές περιπτώσεις, βλέπε Paloma, tiki styles, όπως τα πολύ καλά Nui Nui και Cox’s, no alcohol επιλογές και φυσικά ευρηματικά signature, με ναυαρχίδα το ομότιτλο Del Mar Lemonade, έναν αναζωογονητικό συνδυασμό βότκας και ginger beer με πινελιά δροσιάς από βασιλικό. Αυτό και πολλά ακόμα μπορούμε να τα απολαύσουμε στο cozy μπαρ ή στις ξαπλώστρες. Σημειώστε ότι και τον Αύγουστο, όπως όλο το καλοκαίρι, θα τρέχουν DJs sets, που τα σαββατοκύριακα περιλαμβάνουν funk, disco και soul πρόγραμμα στην παραλία.

Στη Νέα Μάκρη τώρα, το La Costa (2294097157) στην παραλία Ζούμπερι, έχει σταθερή δημοφιλία και παλμό που μοιράζεται μεταξύ του μπαρ και του εστιατορίου. Στο λευκό του κάδρο μπαίνουν φοίνικες, μπόλικο γαλάζιο και ενδιαφέρουσες προτάσεις για όλες τις ώρες του καλοκαιριού. Από νωρίς οι baristas δίνουν μια πολύ καλή πρόγευση του τι θα ακολουθήσει με μυρωδάτους καφέδες, ενώ καθώς περνάει η ώρα οι mixologists ανοίγουν τα χαρτιά τους με συνταγές που ανταποκρίνονται σε κάθε γούστο. Για κάτι γλυκό, το Passion Caramel ενώνει το ρούμι με φρούτα του πάθους και butterscotch, η Spicy Margarita καρυκεύει την αγαύη με το chili, ενώ, σε γλυκόξινους τόνους, το Lemon Biscuit παντρεύει τη βότκα, με φουντούκι, βανίλια και μαρμελάδα λεμονιού.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 3
Στο ατμοσφαιρικό «Malabar» στο «Margi Hotel» στη Βουλιαγμένη

Στην περιοχή, μια πρόσφατη άφιξη, που όμως έχει ήδη αποκτήσει το κοινό της, είναι το Pear Project (2294097091). To μικρό ατμοσφαιρικό μαγαζί, πάνω από την παραλία της Νέας Μάκρης, σερβίρει σε μια πανέμορφη και πολύχρωμη βεράντα πειραγμένα κλασικά cocktails, όπως το ανατρεπτικό Pear Project Mai Tai. Πολλά είναι ακόμα τα καλοφτιαγμένα μιξαρίσματα ενώ στα «οπωσδήποτε» της δοκιμής συγκαταλέγονται τα Spicy Sunshine, με μπόλικο ροζ πιπέρι, και Ginger Fish, με gin, βανίλια και φρέσκο ginger. Συμβουλή: Δοκιμάσετε κάποιο από τα σπιτικά γλυκά – ειδικά η πάβλοβα με φρέσκες φράουλες είναι εξαιρετική.

Αλλάζουμε περιοχή βάζοντας ρότα για τη Ραφήνα και το εξωστρεφές Bee Bar (2294025085) της πλατείας Πλαστήρα. Στο φευγάτο all-day στέκι συνήθως παρατηρείται το αδιαχώρητο. Οι δυνατές mainstream μουσικές φτιάχνουν αχτύπητο δίδυμο με την εξίσου δυνατή μπάρα με homemade συνταγές από διαλεκτά spirits και φρέσκα φρούτα, συγκεντρώνοντας κόσμο απ' όλη την Αθήνα μέχρι τις πρωινές ώρες.

Συνεχίζουμε για Λούτσα, με προορισμό τα ξακουστά Νissakia Surf Club (2294026323), όπου πνέει φρέσκος δημιουργικός αέρας. Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού, όπως δηλώνει και το όνομά του, είναι το surf και οι surfers. H λίστα με τα επτά house cocktails είναι εμπνευσμένη από τη θάλασσα και το συναρπαστικό αυτό σπορ. Ανάρπαστο γίνεται το δροσερό Νησάκια Double Trouble, με βάση το ρούμι και τα φρέσκα φρούτα. Ακολουθούν σε δημοτικότητα τα signature Daiquiri, κυρίως με φράουλα και ροδάκινο. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί και στο φαγητό, με κάρτα που περιέχει πιάτα αμερικάνικης και ιταλικής κουζίνας. Ειδική μνεία αξίζει στο ζουμερό burger, που μπορεί να ταιριάξει με μια από τις πολλές ελληνικές μπίρες του καταλόγου.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 4
Αρμονικά ενταγμένο στην παραλία του Καβουριού το «Λασίθι».

Αλλάζουμε πλεύση, τώρα, και από την ανατολική πλευρά της Αττικής τραβάμε νότια. Στην παραλία του Καβουριού, σε ένα καταπράσινο σκηνικό, εντάσσεται αρμονικά το Λασίθι (2108960502). Το περιβάλλον ευνοεί την παρεΐστικη και καλοκαιρινή διάθεση και τη δροσίζει με cocktails αξιώσεων. Καταγράφουμε δέκα signature συνταγές και ξεχωρίζουμε την προκλητική Julia, όπου το παγωτό φράουλα βουτάει στο ρούμι και το Αmaretto, και την παιχνιδιάρικη παραλλαγή του Cosmopolitan, το Cosmojito, με βότκα και φρέσκα cranberries. Για να τα ντουετάρουμε, υπάρχουν νόστιμες προτάσεις σε δροσερές σαλάτες, πλατό ελληνικών τυριών και θαλασσινές μπουκίτσες. Όσον αφορά τη μουσική, ξεκινάει σε chill out ρυθμούς για να καταλήξει το βράδυ ξεσηκωτική, ιδανική για χορό.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 5
Το «Due Cavalieri» στη Μαρίνα Φλοίσβου έχει μετατραπεί σε καθαρόαιμο ποτάδικο.

Στη Μαρίνα Φλοίσβου το Due Cavalieri (2109851247) έχει μετατραπεί σε καθαρόαιμο ποτάδικο με βελτιωμένες επιδόσεις και συχνές εμφανίσεις ραδιοφωνικών παραγωγών σε ρόλο DJ. Η διακόσμηση έχει γούστο, με καθρέφτες, φαναράκια, γλάστρες, πολυθρόνες, μπορντό stools και μεγάλη στιβαρή μπάρα, που προτείνει παλιές και νέες συνταγές. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάζουμε το ταξιδιάρικο Taj Μahal, με πρωταγωνιστή το gin και πρωτότυπα υλικά, όπως ένα σιρόπι φτιαγμένο από τσάι Κόκκινης Πλατείας, πικάντικες πινελιές από σιρόπι ginger και δροσερές από ροζ γκρέιπφρουτ. Στο κεφάλαιο των spirits εντοπίζουμε μεγάλη ποικιλία σε malts ουίσκι, ρούμι και τεκίλα.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην περάσουμε από το σταθερό hit, την καλοκαιρινή εκδοχή του Holy Spirit στο «Υabanaki» της Βάρκιζας. Ο Xavier Μισαηλίδης έχει μεταφέρει στην παραλία όλη τη δημιουργική τρέλα του και μεταδίδει all-day happy διάθεση με τα cocktails και τις μουσικές επιλογές. Ο κατάλογος είναι η χαρά των summer μείξεων με καρύδες, ανανάδες, καρπούζια και ξεκάθαρη διάθεση για ευχάριστα punch για να μοιραστείτε με την παρέα σας.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 6
Ζεν σκηνικό και προχωρημένη μπάρα στο «Matsuhisa».

Στα must της λίστας και το ολόφρεσκο «Martini Bar» του Matsuhisa, με τη μαγευτική θέα, στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο bar manager Χάρης Γεωργόπουλος έχει σχεδιάσει μια upper class και ελκυστική λίστα cocktails βασισμένη στα premium spirits και τα άριστα υλικά και εμπνευσμένη από τη γιαπωνέζικη κουζίνα. Επιλέξτε ένα Peruvian Negroni ή ένα Twisted Zombie με pisco και ρούμι, αντίστοιχα, ή το refreshing Miss Marples, με μαστίχα, και συνοδέψτε τα με το καινούργιο Summer Omakase μενού ή με τα νόστιμα Matsuhisa bites.

Οι καλύτερες μπάρες δίπλα στο κύμα - εικόνα 7
Open air fun στο «Rumors» στη Βουλιαγμένη.

Πάντα στη Βουλιαγμένη το Moorings και το Rumors αποτελούν κλασικά στέκια δίπλα στο κύμα, με μπάρες που εξελίσσονται, ενώ μια δροσιστική έκπληξη αποτελεί το μπαρ της Λίμνης Βουλιαγμένης. Κλασικό hot στέκι το Balux Seaside + Pool στον Αστέρα Γλυφάδας, προτείνει εξωτικά κοκτέιλ με έντονα αρώματα από φρέσκα υλικά, δίπλα στην πισίνα ή στην παραλία. Μην ξεχνάμε τέλος και τα σταθερά summer meeting points, το Island στη Βάρκιζα και το Bolivar στον Άλιμο, που έχουν ενισχύσει πάρα πολύ τις μπάρες τους και κάνουν από τα καλύτερα μουσικά προγράμματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.