Ένας «Άγιος» στο Κολωνάκι

Vintage λαϊκό τραγούδι, ανεπιτήδευτη ατμόσφαιρα και διάθεση για ξενύχτι, σε ένα αμαρτωλά διασκεδαστικό νέο μπαρ.

Ένας «Άγιος» στο Κολωνάκι

Αν έχετε διάθεση για νυχτερινές εξομολογήσεις (σε γνωστούς και αγνώστους), υπάρχει ένας «Άγιος» στη γωνία Διδότου και Ιπποκράτους που διανυκτερεύει από Τρίτη έως και Κυριακή. Στο νεοκλασικό που έχει φιλοξενήσει γνωστά μαγαζιά σε παλιότερες εποχές, δύο άνθρωποι με προϋπηρεσία στο ραδιόφωνο και τη δισκογραφία (πόσα θυμηθήκαμε μαζί τους από τις χρυσές εποχές και στα δύο!) δημιούργησαν ένα κλασικό μπαρ-ποτάδικο, που ανακινεί πάθη παλιά και νέα με vintage soundtrack.

Στον «Άγιο», οι DJs, που βρίσκονται πίσω από τα decks κάθε βράδυ, αγαπούν το ελληνικό τραγούδι των δεκαετιών από το ’50 έως το ’80, δηλαδή τον Διονυσίου, τη Μοσχολιού, τον Καζαντζίδη, τον Μητροπάνο, τη Βάνου, τον Κόκοτα και τη Μαρινέλλα, ενώ μπορεί να κάνουν κάποια… παρασπονδία τις πρώτες πρωινές ώρες – τότε είναι κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενο ένα «Φωτιά στα σαββατόβραδα», ας πούμε.

Η ανάπτυξη του χώρου σε τρία δωμάτια, που σχηματίζουν «Γ», ευνοεί τόσο την απομόνωση όσο και την αλληλεπίδραση, ο φωτισμός είναι σωστός, τα χρώματα ζεστά (κυριαρχεί το πετρόλ), ενώ η διακόσμηση με ρετρό αντικείμενα (εξώφυλλα δίσκων, περιοδικών, διαφημίσεις, τηλεφωνικές συσκευές κ.λπ.) δεν το παρακάνει – τα φαγωμένα από το χρόνο ταβάνια έχουν φυσικά παραμείνει απείραχτα.

Σημειώστε ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα ο «Άγιος» θα παραμείνει ανοιχτός όλα τα βράδια... και αμαρτίαν ουκ έχομεν.

Ένας «Άγιος» στο Κολωνάκι - εικόνα 1

Περισσότερες πληροφορίες

Άγιος

Διδότου 33 & Ιπποκράτους, κέντρο
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Γιατί γίνεται τέτοιος χαμός στο Agave και το Παγκράτι;

Η νέα άφιξη στη δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας έχει τραβήξει τα βλέμματα. Και υπάρχουν λόγοι γι αυτό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
08/05/2025

Atticat: Ένα μοναδικό live jazz session στο Zebra Bar

Το αγαπημένο μπαρ των βορείων προαστίων ολοκληρώνει τον κύκλο των φετινών live του με ένα πρωτοεμφανιζόμενο στο μαγαζί σχήμα.

Η Korolova φέρνει την ενέργεια της melodic techno στο Bolivar Beach Club

Η παγκόσμια περιοδεία "Captive Soul" της Ουκρανής DJ και παραγωγού Korolova κάνει στάση στην αθηναϊκή ριβιέρα.

Ο Αλέξανδρος Χριστόπουλος στον open air κήπο του Botoxe

Η καλοκαιρινή εκδοχή του κορυφαίου club restaurant κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 10 Μαΐου.

Βόλτα σε παλιά και νέα καφέ της Κυψέλης

Κλασικά και καινούρια coffee spots σε μια από τις πιο μποέμ γειτονιές της Αθήνας.

The Element: Μια βραδιά tribal ηλεκτρονικής μαγείας στο Bolivar Beach Club

Μια ατμοσφαιρική εμπειρία με θέα τη θάλασσα στο πλαίσιο των Mayans events.

Για πολύ καλό καφέ, θα πας στον Κορυδαλλό

Da Sotto, Malt και Loup Garou σε υποδέχονται, βάζοντας στο ποτήρι εξαιρετικά ποιοτικό καφέ.