«Μπλε Παπαγάλος», με ανάμνηση Casablanca

Όσοι έχουν δει την ταινία Casablanca, εύκολα έχουν μια εικόνα για το Blue Parrot, της πλατείας Αυδή. Αυτό το ιδιαίτερο, αλλά οικείο μπαρ, είναι σίγουρα ταξιδιάρικο.

«Μπλε Παπαγάλος», με ανάμνηση Casablanca

Σε ταξιδεύει όλη την ημέρα με τ' όνομα του, σε προορισμούς της Αμερικής και της Μεσογείου, που γύρισε ο κουβανός συλλέκτης Τζο Μπλάνκετ, για να βρει τον σπάνιο μπλε παπαγάλο, σε ταξιδεύει με τη ρετρό διακόσμησή του και, περισσότερο από όλα, σε ταξιδεύει με το εξωτικό cocktail μενού. Σε ένα σαλονάκι στυλ 50s, με βελούδινους καναπέδες, σκαλιστές πολυθρόνες, ξύλινα στρογγυλά, χαμηλά τραπεζάκια, διάσπαρτες φωτογραφίες σε vintage κορνίζες, κρεμαστά φωτιστικά, αντικείμενα αντίκες, το μπαρ μπαίνει δυναμικά στο σκηνικό και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον. Μαέστρος στη μπάρα είναι ο Νικόλας Μοσχονάς, ένας bartender που δεν γίνεται να μην τον προσέξεις, γιατί έχει τεχνική και πολλές ιδέες. Στον φρεσκαρισμένο κατάλογο του Μπλε Παπαγάλου, οι προτάσεις του είναι εμπνευσμένες από το πουλί-φετίχ του μαγαζιού. Περίπου εννιά house mix έχουν ονόματα από είδη παπαγάλων και τα οργανοληπτικά τους παίζουν με το χρώμα, την προέλευση, ακόμα και τον χαρακτήρα του πτηνού…

«Μπλε Παπαγάλος», με ανάμνηση Casablanca - εικόνα 1

Ο κατάλογος συμπληρώνεται με δυο cocktails χωρίς αλκοόλ και 4 κλασικά, που πειράζονται δημιουργικά. Εμβόλιμα, θα βρείτε επιλογές σε απεριτίφ και γενικά συνταγές με λιγότερο αλκοόλ -βλέπε ευρηματικά spirtz.
Η κατανομή είναι σωστή, έχει ποτά με όλα τα βασικά spirits, που παίζουν με homemade συστατικά, μπαχαρικά και βότανα. Δοκιμάζοντας, το Lovebird με gin, St. Germain, μήλο, λεμόνι, αλάτι, bitters και shrub φράουλας, είναι σίγουρα ερωτεύσιμο. Πρέπει, όμως, οπωσδήποτε να δείτε και το πικάντικό Zako και, αν είστε τολμηροί, το Rosela με πρωτότυπα αρώματα και νότες home made μουστάρδας. Στα συν του, να μην παραλείψουμε την επίσης ταξιδιάρικη μουσική, με αγαπημένους swing ήχους, τα συχνά live και τα νόστιμα τσιμπολογήματα.

Λεωνιδίου 31, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο, 2110121099

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τα νέα μπαρ της Αθήνας

Το Athens Bar Show τελείωσε, τα φρέσκα αθηναϊκά μπαρ ήρθαν για να μείνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/11/2025

Athens Bar Show 2025: Τι ακριβώς θα παίξει στην Τεχνόπολη

Το Γκάζι θα μεταμορφωθεί σε ένα μοναδικό cocktail playground, με 30+ pop-up bars από κορυφαία bars του κόσμου, διεθνείς παρουσίες και ατμόσφαιρα γιορτής.

Τα καλύτερα μπαρ του κόσμου στην Αθήνα: Όλα τα guests της Athens Bar Week

Mερικά από τα πιο φημισμένα σποτ του πλανήτη καταλαμβάνουν τις αθηναϊκές μπάρες αυτή την εβδομάδα. Τι θα παίξει, πότε και πού.

Στο Noel στήνεται το πιο επικό 'ξενοδοχειακό' μπαρ

Έξι σταθμοί, δώδεκα cocktails και μία αξέχαστη βραδιά, στο μπαρ που έχει πάντα Χριστούγεννα: Το Great Tuesday Club του Avra επιστρέφει στο πλαίσιο της Athens Bar Week.

To Manko εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με εντυπωσιακό opening party και Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Μια βραδιά αφιερωμένη στους λάτρεις της κοσμοπολίτικης ζωής και της υψηλής φιλοξενίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Την Ημέρα των Νεκρών, η Espolòn Tequila γιορτάζει την ίδια τη ζωή

Από το Jalisco μέχρι την Αθήνα, η Espolòn Tequila φέρνει τη μαγεία της Día de los Muertos σε μια βραδιά γεμάτη μουσική, τέχνη και γεύσεις.

Κάτι πρωτότυπο παίζει αυτές τις ημέρες στη Red Lion Pub

Παρασκευή 31/10 και Σάββατο 01/11 έχεις έξτρα λόγους για να επισκεφθείς την πιο παλιά αθηναϊκή παμπ.