Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο

Όμορφο, χαρούμενο, με μια urban κομψότητα -στοιχεία που καθρεφτίζονται και στο κοινό του. Μπορείς να διαλέξεις τους άνετους καναπέδες, τη ζωντανή μπάρα ή, στο βάθος, τον πάγκο της open κουζίνας, που βλέπει την ετοιμασία των υπέροχων tapas…

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο

Το Cinco είναι experience, όπως αυτοπροσδιορίζεται. Η είσοδος στο χώρο σε βάζει κατ' ευθείαν στο Japanese-Spanish-Peruvian πνεύμα, με σωστές δόσεις έθνικ στοιχείων να προβάλλονται εντυπωσιακά σε μια στυλάτη, μοντέρνα σκηνή με ζεστά χρώματα και focus στη βιτρίνα-κελλάρι, που δίνει το στίγμα της κουζίνας. Όμορφο και χαρούμενο, με μια urban κομψότητα -στοιχεία που καθρεφτίζονται και στο πολυπληθές κοινό του. Χώρος άνετος, όσο χρειάζεται για να μη χάνει τη ζεστασιά του. Μπορείς να διαλέξεις τους άνετους καναπέδες, τη ζωντανή μπάρα ή, πιο απομονωμένα, τον κομψό πάγκο της open κουζίνας, που "βλέπει" την ετοιμασία των tapas.

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 1

Japanese-Spanish-Peruvian γεύσεις, λοιπόν, που το Cinco κατανέμει ισόποσα σε ποτό και φαγητό, και τα καταφέρνει με επιτυχία και στα δυο. Ο Χρήστος Βρεττός, στο μπαρ, δημιουργεί ευφάνταστα κοκτέιλ με πολλά home made υλικά και jsp στοιχεία -χώρια η κατηγορία των Peruanos- που μπορείς να συνδυάσεις πετυχημένα και με τις γεύσεις των πιάτων. Παράδειγμα, το Bensan Mule, όπου η βότκα συνδυάζεται με sake σε λέμονγκρας, σιρόπι shiso, σιρόπι passion fruit, λάιμ και αφρό Cactus-shiso και Fentimans ginger beer ή το δροσιστικό Chilcano de Pisco, με pisco, φρέσκο λάιμ, αγγούρι, angostura bitters, 3Cents grapefruit soda και lemon tonic. Ξεχωριστό και το βοτανικό Creepy Curd, με London Dry Gin σε Palm Beach Tea, lemon curd, χυμό λάιμ και σιρόπι καρδάμωμου... Πολύ προσεγμένη λίστα ποτών και αρκετές επιλογές ελληνικών και ξένων κρασιών.

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 2
Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 3

Το μενού, που αλλάζει συχνά, έχει αρκετές επιλογές σε μικρά και μεγαλύτερα πιάτα, όπως και σε τυριά και αλλαντικά με ισπανική, κυρίως, ταυτότητα.
Στα μικρά πιάτα, ωραία τα άγρια μανιτάρια με νόστιμη σάλτσα honey miso και gorgonzola cremosa ή το ευγενικό Bloody Ceviche με άψογο ψάρι, δροσερές και φρουτώδεις νότες ροδιού και λέμονγκρας, μαζί με κινόα. Στα μεγαλύτερα πιάτα, το Lomo Saltado έχει ένα flank steak ψημένο άψογα, με δυνατή σάλτσα, yucca chips και ωραίο peru-japanese mix στα λαχανικά του ενώ o Black Cod, σε πολύ καλή εκτέλεση, είναι ζουμερός, με απόλυτο umami στη σάλτσα του. Από τα γλυκά, μην παραλείψετε το εθιστικό Orange Lava Cake, με τη ρευστή "καρδιά"… Plus, οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις!

Cinco: JSP experience στο ποτήρι και στο πιάτο - εικόνα 4

Με όλα αυτά, συν τις πολύ καλές μουσικές επιλογές, το Cinco προτείνει μια ολοκληρωμένη έξοδο, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι πετυχημένη.

Cinco, Σκουφά 52 Κολωνάκι, τηλ. 210 3643603 www.cincoathens.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Τίτλοι τέλους για το 'Αμερικάνικο', το εμβληματικό μπαρ του Πειραιά

Σημείο αναφοράς για τον Πειραιά από το 1990, κλείνει οριστικά τις πόρτες του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/09/2025

Οι Giolì & Assia συναντούν για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνα στο Bolivar

Για τις δύο Ιταλίδες, "ανοίγει" ο ανερχόμενος Γάλλος καλλιτέχνης Leblanc.

Κορυφαία μπαρ και bartenders της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Το The Great Sunday Pool Club επιστρέφει στο Avra Bar του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens.

O Dave Seaman πρωταγωνιστεί στο επόμενο Mayans event

To Bolivar Beach Club υποδέχεται έναν από τους σημαντικότερους DJs και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής.

Kiosko Mercado Tapas: Μια φιέστα για όλο τον Σεπτέμβριο στο 'Walk In Athens'

Στο δημοφιλές σποτ της οδού Μαυρομιχάλη παίζουν guest chefs, ωραία κρασιά και αλεγρία.

Η νέα φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Άνοιξαν τους τελευταίους μήνες, με μπάρες, ποτά και μουσικές που έχουν κάτι να πουν.

Nick Warren και Trym δίνουν ραντεβού στο Bolivar

Το Bolivar Beach Club αποχαιρετά το καλοκαίρι με δύο μοναδικές βραδιές.